Autor |
Zpráva |
varok
|
Re: výměna tlumiču FA
Hardb: jestli máš ještě LPG a vozíš často vozík, tak dej dozadu pružiny z kombíka, buď forman, nebo felina combi. Já to tak mám na fáčku taky a je to výše, ale když se naplní nádrž LPG do plna, krásně se to srovná. A časem až se pružiny trošku unaví, tak ti nebude padat zadek, ale bude to krásně srovnané.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
24.3.12, 19:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
jj to už tak mám, ono je to hlavně tím že mám ani v zadu plastové podběhy které nejsou dost "utopené" ale to štrejchne jen sem tam když najedu do hluboké dlouhé díry ... mimochodem koukám, že to jde i takhle ... http://www.youtube.com/watch?v=6lWyHludpgsale raději si něco posvařuju
|
24.3.12, 19:56 |
|
|
varok
|
A má to cenu? Já jsem asi před třemi lety sehnal v ostravě levné stahováky, asi polák, ale dva kusy stály jen něco přes 6 stovek. Samodomo potěší, ale když budeš kupovat všechny díly, tak tě to o moc levněji nevyjde.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
26.3.12, 16:51 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
no i já se díval a na aukr.u a dají se sehnat za 400 kč ale já jsem si koupil jen závitovou tyč zbytek sem posháněl v práci
|
26.3.12, 17:45 |
|
|
gokralik
|
A má cenu dávat 6 stovek za věc, kterou si domácí kutil posvařuje za půl hodiny z různých odřezků, co se mu válí v garáži?
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
26.3.12, 18:06 |
|
|
Rustyy
|
moje rec....sest stovek se da vrazit do kvalitnejsich tlumicu....
_________________ Felinka 1,3 MPi r.v.1996 GLXi 72kW S požehnáním Mr.Cimbu
|
26.3.12, 21:09 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
otazka jak to ale pak namontuje
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
27.3.12, 09:09 |
|
|
Rustyy
|
mno pomoci tech zavitovek a kousku pasoviny....vyroba mi trvala asi deset minut, a to jenom kuli tomu ze jsem nemel flexu a ezal to pilkou...
_________________ Felinka 1,3 MPi r.v.1996 GLXi 72kW S požehnáním Mr.Cimbu
|
27.3.12, 09:29 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
tlumiče mi včera přišli a zadní jsem již namontoval, porovnával jsem je z původními a zjistil jsem pár odlišností ... spodní miska je asi jen o 1 cm níže než původní původní tlumiče měli stoupání závitu 10x1 a nový má jiné - 10 x 1.25 jinak je pochopitelně tužší ... přední tlumič mám doma zatím jen jeden ale chtěl bych si jen upřesnit postup demontáže .... 1. odšroubovat a vydělat spodní šroub od zabcového držáku (šroub těhlice) 2. vysunout tlumič z objímky 3. odšroubovat dvě 8 matky které mám sešroubované z rozpěrou tlumiče 4 a pak tlumící jednotku vydělat ? a pak stáhnout pružinu stahovákem a povolit tu matku která vše "drží při sobě" ? a je ještě nějaký fígl při výměně ložiska? nebo není nijak zajištěné? Díky za upřesnění ...
|
31.3.12, 18:04 |
|
|
Lamač
|
No je to tak ako si napísal.Ja som sa na demotáž starej jednotky vybodol,dal som už radšej pre istotu nové pružiny,nové ložiská,gumy a misky.Pri demontáži zadného tlmiča a jeho hodení na beton sa pružina jednoducho zlomila..Ale na skladanie predného je potrebný šťahovák tak či tak.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
31.3.12, 19:19 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
pruzinu si na predku stahovakem stahni na aute - bez toho budes mit tlumicovou jednotku hrozne dlouhou a z auta ji budes tezko vytahovat
mezi bod jedna a dve doporucuju zaradit nasledujici :
zvednes napravu heverem, tim si stlacis pruzinu, zvedas napravu do doby, nez se ti auto zacne zvedat ze spalku - to uz pak vic pruzinu nesltacis - , nasadis tam stahovaky, utahnes, hever pod napravou zase vyhodis, tim mas celou tlumicovou jednotku kratkou a jde vyndat i rozebrat
|
1.4.12, 18:18 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
aha ok, snad tam ten stahovák nějak nasadím (mám ho drobek masivnější)
když už dávám nový tlumiče tak zvažuji že vyměním i silembloky ze zadní nápravy a z předních ramen jen by mě zajímalo jakým způsobem nejjednodušeji vytlačit silemblok ze zadní nápravy
|
1.4.12, 19:16 |
|
|
kwiko
|
Salambloky na zadnej napravici som este nevidel ze by potrebovali vymenit. Nerob si zbitone starosti
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
1.4.12, 20:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|