|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Favorit - přední tlumiče výměna
| Autor |
Zpráva |
|
Mirek
|
 Favorit - přední tlumiče výměna
Ahoj, měním přední tlumiče na Favoritu a nedaří se mi vyklepnout šroub ve spodním uchycení. v Objímce. Není to náhodou kuželovej šroub? Není potřeba nějakej stahovák?? dík...
|
| 4.4.06, 12:33 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
mb1
Registrován: 25.1.06, 10:48 Příspěvky: 32 Bydliště: Moravskoslezský kraj
|
Týden před výměnou jsem šroub stříkal WD-40 a taky to šlo těžko. Jediné co pomohlo bylo nastříkat WD-40 a šroubem protáčet a zkusit opatrně vyklepávat a tak přád dokola. Je to magořina, ale co se dá dělat. Ať se daří.
|
| 4.4.06, 12:46 |
|
 |
|
Roman
|
no jestli je puvodni tak preju hodne zdaru - je tam zakouslej, zarezlej atd, cili ze drzi jako privarenej. Jestli jsi vazne uz v koncich, zkuz to poradne nahrat plamenem.Jinak nekolik dni pred sundavanim tlumice je dobre to nastrikat WDckem nebo podobnym pripravkem. Jinak pomuze taky velky kladivo a velka sila!
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
| 4.4.06, 21:29 |
|
 |
|
bobeš
|
Když jsem ten tlumič měnil já,tak se mi podařilo ukroutit hlavu a potom utahováním matky zbytek šroubu vyhahovat až se protočil a šel vyklepnout. Šlo to docela dobře a šroub byl původní 10-ti letý..Zkus hlavu uříznout rozbruškou,když utrhneš matku tak to nefunguje.
|
| 4.4.06, 23:24 |
|
 |
|
rosta
|
ja jsem mu ukroutil hlavu, matka sla dolu dobre. nepomohl ani plamen, ani 5kg kladivo (nejde se poradne rozmachnout v podbehu) takze jsem vyndal cele zaveseni a sroub odvrtal...peknej pojeb...a na obou stranach aby dobre bylo...
|
| 14.4.06, 15:18 |
|
 |
|
Mirek Svoboda
|
Nastrikavat par dni predem povolovacem sroubu se sirnikem molybdenu (Mo2S), je to o hodne lepsi nez nejaky olejicek a la WD40. Pak to vzit horkovzdusnou pistoli. A za hodinku je to venku :-)
|
| 25.5.06, 14:03 |
|
 |
|
Ahmed
|
 120kg živé váhy
Mě je uvolňoval kamarád - 120kg, býčí síla 
|
| 6.6.06, 14:29 |
|
 |
|
zokot
Registrován: 10.1.06, 08:19 Příspěvky: 1311 Bydliště: okres Žďár nad Sázavou
|
Roman píše: no jestli je puvodni tak preju hodne zdaru - je tam zakouslej, zarezlej atd, cili ze drzi jako privarenej. Jestli jsi vazne uz v koncich, zkuz to poradne nahrat plamenem.Jinak nekolik dni pred sundavanim tlumice je dobre to nastrikat WDckem nebo podobnym pripravkem. Jinak pomuze taky velky kladivo a velka sila!
Když nepomůže velká síla pomůže ještě větší síla!
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
| 7.6.06, 11:41 |
|
 |
|
Návštěvník
|
 Re: Favorit - přední tlumiče výměna
Mirek píše: Ahoj, měním přední tlumiče na Favoritu a nedaří se mi vyklepnout šroub ve spodním uchycení. v Objímce. Není to náhodou kuželovej šroub? Není potřeba nějakej stahovák?? dík...
dobre je to namazať brzdovou kvapalinou a trochu nahriať ide to dobre, vlastna skusenosť na nahriatie stači aj obyčajný PB horák netreba autogen
|
| 7.6.06, 15:07 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |