Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 19:53

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Favorit - přední tlumiče výměna 
Autor Zpráva
Příspěvek Favorit - přední tlumiče výměna
Ahoj, měním přední tlumiče na Favoritu a nedaří se mi vyklepnout šroub ve spodním uchycení. v Objímce. Není to náhodou kuželovej šroub? Není potřeba nějakej stahovák?? dík...

4.4.06, 12:33
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Týden před výměnou jsem šroub stříkal WD-40 a taky to šlo těžko. Jediné co pomohlo bylo nastříkat WD-40 a šroubem protáčet a zkusit opatrně vyklepávat a tak přád dokola. Je to magořina, ale co se dá dělat. Ať se daří.

4.4.06, 12:46
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
no jestli je puvodni tak preju hodne zdaru - je tam zakouslej, zarezlej atd, cili ze drzi jako privarenej. Jestli jsi vazne uz v koncich, zkuz to poradne nahrat plamenem.Jinak nekolik dni pred sundavanim tlumice je dobre to nastrikat WDckem nebo podobnym pripravkem. Jinak pomuze taky velky kladivo a velka sila!

4.4.06, 21:29
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek 
Když jsem ten tlumič měnil já,tak se mi podařilo ukroutit hlavu a potom utahováním matky zbytek šroubu vyhahovat až se protočil a šel vyklepnout. Šlo to docela dobře a šroub byl původní 10-ti letý..Zkus hlavu uříznout rozbruškou,když utrhneš matku tak to nefunguje.

4.4.06, 23:24
Příspěvek 
ja jsem mu ukroutil hlavu, matka sla dolu dobre. nepomohl ani plamen, ani 5kg kladivo (nejde se poradne rozmachnout v podbehu) takze jsem vyndal cele zaveseni a sroub odvrtal...peknej pojeb...a na obou stranach aby dobre bylo...

14.4.06, 15:18

Příspěvek 
Nastrikavat par dni predem povolovacem sroubu se sirnikem molybdenu (Mo2S), je to o hodne lepsi nez nejaky olejicek a la WD40. Pak to vzit horkovzdusnou pistoli. A za hodinku je to venku :-)

25.5.06, 14:03
Profil ICQ
Příspěvek 120kg živé váhy
Mě je uvolňoval kamarád - 120kg, býčí síla :D

6.6.06, 14:29

Příspěvek 
Roman píše:
no jestli je puvodni tak preju hodne zdaru - je tam zakouslej, zarezlej atd, cili ze drzi jako privarenej. Jestli jsi vazne uz v koncich, zkuz to poradne nahrat plamenem.Jinak nekolik dni pred sundavanim tlumice je dobre to nastrikat WDckem nebo podobnym pripravkem. Jinak pomuze taky velky kladivo a velka sila!

Když nepomůže velká síla pomůže ještě větší síla!

7.6.06, 11:41
Příspěvek Re: Favorit - přední tlumiče výměna
Mirek píše:
Ahoj, měním přední tlumiče na Favoritu a nedaří se mi vyklepnout šroub ve spodním uchycení. v Objímce. Není to náhodou kuželovej šroub? Není potřeba nějakej stahovák?? dík...

dobre je to namazať brzdovou kvapalinou a trochu nahriať ide to dobre, vlastna skusenosť na nahriatie stači aj obyčajný PB horák netreba autogen

7.6.06, 15:07
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]