Autor |
Zpráva |
cyz
|
skáče přední náprava, podražené přední kola
Mám takový problém - poté co jsem vyhcytal všechny nežádoucí zvuky podvozku zůstala už jenom jedna záhada - při rychlosti 125-135 a potom od 160 se mi jakoby skáče přední náprava....volant necuká ale přístrojovka se třepe snad +/- cm nahoru a dolů, zrcátka taky. Dělá to celý předek, při plynu i bez, i při brždění. Měnili jsme pravou poloosu, disky jsou druhé, gumy už 3. (dělá to od začátku co to auto mám). Plecháče byly vždycky vyvážené, liťáky mi kontroloval, ty nehází. Kde ještě byste hledali? Na zvedáku jsem si všimnul že jsou přední kola jakoby podražené dovnitř, obě zhruba stejně, když auto visí tak to vypadá jak prázdná Tatra, když stojí tak nic vidět není...může to mít vliv?
|
6.5.09, 21:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
patrik-hp
|
Geo?
|
6.5.09, 21:18 |
|
|
michalkatka
|
toto by som typoval na poloos, jednu si už vymenil, ešte ostáva jedna
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
6.5.09, 21:21 |
|
|
cyz
|
Geometrie je tam dělaná už asi 2x, prvně nešla vůbec udělat tak se měnily silentbloky na nápravě, potom opravář zjistil že ta náprava je trochu hnutá ale tak podařilo se mu to nějak udělat, netáhne to a kola se nesjíždí. Ta poloosa - myslíš že by byla mírně ohnutá a házela nahoru a dolů? časem vyměním akorát se mi do toho nechtělo protože klouby jsou dobré a přecijen cosi stojí....
|
6.5.09, 21:27 |
|
|
michalkatka
|
cyz píše: Geometrie je tam dělaná už asi 2x, prvně nešla vůbec udělat tak se měnily silentbloky na nápravě, potom opravář zjistil že ta náprava je trochu hnutá ale tak podařilo se mu to nějak udělat, netáhne to a kola se nesjíždí. Ta poloosa - myslíš že by byla mírně ohnutá a házela nahoru a dolů? časem vyměním akorát se mi do toho nechtělo protože klouby jsou dobré a přecijen cosi stojí....
ohnutá ani nie, ale vnútorný kĺb sa javí ako dobrý, ale nemusí byť, mal som presne to isté...
|
6.5.09, 21:29 |
|
|
cyz
|
Ten vnitřní kloub byl špatný na pravé, to se projevovalo mírným cukáním ve volantu, to jsem viděl na víc autech ale tady je mi záhadou to že to prostě skáče ale přitom volant se ani nehne - tzn. že musí skákat obě strany stejně....Zkusím tu poloosu vyměnit snad to pomůže, spíš by mě zajímalo jestli někdo z vás měl podobný problém s jinou příčinou
Naposledy upravil cyz dne 6.5.09, 21:38, celkově upraveno 1
|
6.5.09, 21:31 |
|
|
michalkatka
|
cyz píše: Ten vnitřní kloub byl špatný na pravé, to se projevovalo mírným cukáním ve volantu, to jsem viděl na víc autech ale tady je mi záhadou to že to prostě skáče ale přitom volant se ani nehne - tzn. že musí skákat obě strany stejně....
nemusia, môže to robiť aj diferák, ale to je málo pravdepodobné...
nikdy nie je presne definované ako sa prenášajú vibrácie do auta...
|
6.5.09, 21:36 |
|
|
cyz
|
No samé lepší teda...
|
6.5.09, 21:39 |
|
|
Ondras83
|
to vyvěšení je normální a maj to všechny feldy a fáčka, protože to nemá záklon rejdovýho čepu
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
6.5.09, 21:48 |
|
|
NOVON
|
CYZ: Máš dobré tlumiče?Zkoušel jsi už NOVÉ gumy?Liťáky máš origo se středovou dírou 57,7 mm?
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
8.5.09, 01:10 |
|
|
cyz
|
Tlumiče jsou horší, to je fakt, u těch nejspíš začnu. Gumy byly 2x NOVÉ (a žádné levné z Tesca, prvně Nokian a teď Fulda). Liťáky jsou originální z felicie, tzn. rozteč i díra sedí.
|
8.5.09, 15:20 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Mě taky napadá diferák a jeho uložení.
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
8.5.09, 15:28 |
|
|
cyz
|
nestraš - jestli se mi cestou do NL rozpadne diferenciál tak to je tak na vrakoviště a zpátky autobusem
|
8.5.09, 15:29 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Já nic špatného nepřeju, ale než sem si přečetl příspěvek michala ohledně diferáku, tak mě to při čtení od shora a vzatí v úvahu co jsi už všechno vyzkoušel napadlo nezávisle také.
Zvlášt když řikáš že to musí dělat obě strany najednou.
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
8.5.09, 15:51 |
|
|
michalkatka
|
Martin 007 píše: Já nic špatného nepřeju, ale než sem si přečetl příspěvek michala ohledně diferáku, tak mě to při čtení od shora a vzatí v úvahu co jsi už všechno vyzkoušel napadlo nezávisle také.
Zvlášt když řikáš že to musí dělat obě strany najednou.
diferák je veľmi málo pravdepodobný, je to rotačný celok na výstupe s prevodovky, určite to bude robiť poloos, ja by som sa až tak neznepokojoval.
skús na test dať dole to závažie s poloosi dole, ak sa to nezmení je to krátka poloos, ak zmení je to dlhá poloos... (vnútorný kĺb)
|
8.5.09, 17:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|