Autor |
Zpráva |
krysolet007
Příspěvky: 597 Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
|
spodní kulové čepy- favo
Ahoj, když sem měnil manžetu homokineťáku a zdělával sem spodní kulový čep, tak vůbec nešel dolů. Musel sem do něho mlátit abych ho odpojil. To samé když sem ho tam chtěl nasunout, bez kladiva bych ho tam nedostal. Zjistil sem že manžety nejsou nic moc a tak sem si koupil nové čepy a chtěl bych si je vyměnit. Ale nechcu do nich mlátit nebo tak... tak se chcu zeptat jestli by správně měly jít nasunout bez násilí (a vysunout)?
A ještě, jestli při výměně spodních čepů musim povolit centrální matku a odpojit čep řízení? Podle mě by to mohlo jít aj bez toho ne?
_________________ Favorit 136L r.v. 1990, červená apollo 8302
|
27.10.07, 13:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Samozřejmě jde to uplně v poho bez toho, jinak pokud jsi vytáhl šroub na spodním kuláku ven tak by měl jít suvně ven i zpět, pokud máš origo čepy tak je potřeba odvrtat 3 nejty pokud už je někdo měnil tak by měly být na 3 šrouby.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
27.10.07, 14:14 |
|
|
krysolet007
|
Citace: Samozřejmě jde to uplně v poho bez toho, jinak pokud jsi vytáhl šroub na spodním kuláku ven tak by měl jít suvně ven i zpět, pokud máš origo čepy tak je potřeba odvrtat 3 nejty pokud už je někdo měnil tak by měly být na 3 šrouby.
Jasné, šroub vytáhnu, ale stejně to nejde vytahnout... pak když sem ho dával zpátky tak sem ho namazal vazelínou ale nešel až nadoraz... Možná ty nové tam pudou dobře.
Jo už sou jednou měněné, jsou tam šrouby, ale nejsu schopný je povolit, asi je uřežu bruskou... snad nezajedu někam mimo
|
27.10.07, 14:40 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
měly by jít v poho stačí najít sprránou polohu a na ty nový se snaš vůbec nemlátit zkracuješ jim životnost
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
27.10.07, 16:15 |
|
|
krysolet007
|
když to teda má jít bez kladiva nasadit aj sundat, tak nemám třeba nějak zdeformované rameno (třeba mírně ohlé)? Nebo ten co ty čepy tenkrát už jednou měnil tam mohl něco zkonit?
|
27.10.07, 16:44 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
krysolet007 píše: když to teda má jít bez kladiva nasadit aj sundat, tak nemám třeba nějak zdeformované rameno (třeba mírně ohlé)? Nebo ten co ty čepy tenkrát už jednou měnil tam mohl něco zkonit?
no jestli máš představu že na fáčku starém skoro dvacet let budeš něco vyměnovat pohodě bez násilí tak to si na velkém omylu, tam se dostává voda a sůl a všechno dokonale zarezne, já mám majzl půl metra zbroušený na tupo a těžké kladivo a švajc a zapotím se i u koktávky staré pět let, bez násilí to možná jde ale to tak prolévat odrezovacím sprejem měsíc miloš
|
27.10.07, 17:34 |
|
|
krysolet007
|
Iluze si nedělám, ale když to sundám (stříkal sem to aj WD40) a pak namžu ještě vazelínou a stejně to tam zpátky neleze. A fčil to chcu zase zdělat, ale opět to nejde, tak nevim jestli neni chyba jinde no... Teď je to celkem jedno, ty staré čepy z toho zas zbouchám kladivem a tyčkou, ale jak tam budu dávat ty nové, tak se mě do nich mlátit nechce. abych je tam dostal...
|
27.10.07, 17:56 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="krysolet007"]Iluze si nedělám, ale když to sundám (stříkal sem to aj WD40) a pak namžu ještě vazelínou a stejně to tam zpátky neleze. A fčil to chcu zase zdělat, ale opět to nejde, tak nevim jestli neni chyba jinde no... Teď je to celkem jedno, ty staré čepy z toho zas zbouchám kladivem a tyčkou, ale jak tam budu dávat ty nové, tak se mě do nich mlátit nechce. abych je tam dostal...[/quot
ty nové se tam mlátit nemusí oni jsou tvrdé a musíš nastavit přesnou polohu a pak tam zajedou v žáném případě to ne ní devadesát stupnů já to neumím popsat jen udělat miloš
|
27.10.07, 18:06 |
|
|
krysolet007
|
Dobře, kdyžtak budu hledat tu polohu... Teď mě napadlo, co kdybych ten čep vrazil první do těhlice a potom až nasunul do ramena. Je to moc velká blbost? Asi bude problém dostat se pohodlně k těm šroubům, ale dalo by se to...
Tak ale to bych musel povolit centrální matku a odpojit čep řízení... tak nic
|
27.10.07, 18:10 |
|
|
DRYVER
|
Kdyz tu diru v tehlici po kulaku vycistis smirkem, kulak taky ocistis, maznes olejem tak to tam musi ji jako vino Milos to myslel tak, ze musi kulak do otvoru v tehlici jit v ose diry a ne šejdrem
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
27.10.07, 18:41 |
|
|
krysolet007
|
Dobroš, dikec za rady, nějak to už zvládnu. Největší problém asi bude povolit ty matky, teda spíš je uřezat
|
27.10.07, 19:07 |
|
|
DRYVER
|
krysolet007 píše: Dobroš, dikec za rady, nějak to už zvládnu. Největší problém asi bude povolit ty matky, teda spíš je uřezat
A proc je budes rezat?? - dej racnu s orechem z jedne strany, z druhe treba ockovy klic, no a bud to povolis nebo to ukroutis a pak jen trnem vyklepnes.
O II kombi Look RS
|
27.10.07, 19:25 |
|
|
krysolet007
|
Citace: A proc je budes rezat?? - dej racnu s orechem z jedne strany, z druhe treba ockovy klic, no a bud to povolis nebo to ukroutis a pak jen trnem vyklepnes.
no já mám malou gola sadu (nevim jak se to zančí, tušim 1/4") a tu sem zkurvil když sem se to pokoušel povolit, pak mám tu velkou 1/2", ale na tu neni 13tka ořech... tož nevim
|
27.10.07, 19:46 |
|
|
DRYVER
|
krysolet007 píše: Citace: A proc je budes rezat?? - dej racnu s orechem z jedne strany, z druhe treba ockovy klic, no a bud to povolis nebo to ukroutis a pak jen trnem vyklepnes. no já mám malou gola sadu (nevim jak se to zančí, tušim 1/4") a tu sem zkurvil když sem se to pokoušel povolit, pak mám tu velkou 1/2", ale na tu neni 13tka ořech... tož nevim
Tak 2 ockove klice, kozene rukavice na ruky a taky bys to mel povolit/ukroutit
O II kombi Look RS
|
27.10.07, 19:49 |
|
|
krysolet007
|
Citace: Tak 2 ockove klice, kozene rukavice na ruky a taky bys to mel povolit/ukroutit
zitra se stavim v OBI a koupim si ty očkové, neni možné aby to teda nešlo
|
27.10.07, 19:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|