Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 10:57

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 spodní kulové čepy- favo 
Autor Zpráva

Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
Příspěvek spodní kulové čepy- favo
Ahoj, když sem měnil manžetu homokineťáku a zdělával sem spodní kulový čep, tak vůbec nešel dolů. Musel sem do něho mlátit abych ho odpojil. To samé když sem ho tam chtěl nasunout, bez kladiva bych ho tam nedostal. Zjistil sem že manžety nejsou nic moc a tak sem si koupil nové čepy a chtěl bych si je vyměnit. Ale nechcu do nich mlátit nebo tak... tak se chcu zeptat jestli by správně měly jít nasunout bez násilí (a vysunout)?
A ještě, jestli při výměně spodních čepů musim povolit centrální matku a odpojit čep řízení? Podle mě by to mohlo jít aj bez toho ne?

27.10.07, 13:37
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Samozřejmě jde to uplně v poho bez toho, jinak pokud jsi vytáhl šroub na spodním kuláku ven tak by měl jít suvně ven i zpět, pokud máš origo čepy tak je potřeba odvrtat 3 nejty pokud už je někdo měnil tak by měly být na 3 šrouby.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

27.10.07, 14:14

Příspěvek 
Citace:
Samozřejmě jde to uplně v poho bez toho, jinak pokud jsi vytáhl šroub na spodním kuláku ven tak by měl jít suvně ven i zpět, pokud máš origo čepy tak je potřeba odvrtat 3 nejty pokud už je někdo měnil tak by měly být na 3 šrouby.

Jasné, šroub vytáhnu, ale stejně to nejde vytahnout... pak když sem ho dával zpátky tak sem ho namazal vazelínou ale nešel až nadoraz... Možná ty nové tam pudou dobře.
Jo už sou jednou měněné, jsou tam šrouby, ale nejsu schopný je povolit, asi je uřežu bruskou... snad nezajedu někam mimo

27.10.07, 14:40
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
měly by jít v poho stačí najít sprránou polohu a na ty nový se snaš vůbec nemlátit :wink: zkracuješ jim životnost

27.10.07, 16:15
Profil ICQ

Příspěvek 
když to teda má jít bez kladiva nasadit aj sundat, tak nemám třeba nějak zdeformované rameno (třeba mírně ohlé)? Nebo ten co ty čepy tenkrát už jednou měnil tam mohl něco zkonit?

27.10.07, 16:44
Mistr mechanik

Příspěvek 
krysolet007 píše:
když to teda má jít bez kladiva nasadit aj sundat, tak nemám třeba nějak zdeformované rameno (třeba mírně ohlé)? Nebo ten co ty čepy tenkrát už jednou měnil tam mohl něco zkonit?

no jestli máš představu že na fáčku starém skoro dvacet let budeš něco vyměnovat pohodě bez násilí tak to si na velkém omylu, tam se dostává voda a sůl a všechno dokonale zarezne, já mám majzl půl metra zbroušený na tupo a těžké kladivo a švajc a zapotím se i u koktávky staré pět let, bez násilí to možná jde ale to tak prolévat odrezovacím sprejem měsíc miloš

27.10.07, 17:34

Příspěvek 
Iluze si nedělám, ale když to sundám (stříkal sem to aj WD40) a pak namžu ještě vazelínou a stejně to tam zpátky neleze. A fčil to chcu zase zdělat, ale opět to nejde, tak nevim jestli neni chyba jinde no... Teď je to celkem jedno, ty staré čepy z toho zas zbouchám kladivem a tyčkou, ale jak tam budu dávat ty nové, tak se mě do nich mlátit nechce. abych je tam dostal...

27.10.07, 17:56
Mistr mechanik

Příspěvek 
[quote="krysolet007"]Iluze si nedělám, ale když to sundám (stříkal sem to aj WD40) a pak namžu ještě vazelínou a stejně to tam zpátky neleze. A fčil to chcu zase zdělat, ale opět to nejde, tak nevim jestli neni chyba jinde no... Teď je to celkem jedno, ty staré čepy z toho zas zbouchám kladivem a tyčkou, ale jak tam budu dávat ty nové, tak se mě do nich mlátit nechce. abych je tam dostal...[/quot

ty nové se tam mlátit nemusí oni jsou tvrdé a musíš nastavit přesnou polohu a pak tam zajedou v žáném případě to ne ní devadesát stupnů já to neumím popsat jen udělat miloš

27.10.07, 18:06

Příspěvek 
Dobře, kdyžtak budu hledat tu polohu... Teď mě napadlo, co kdybych ten čep vrazil první do těhlice a potom až nasunul do ramena. Je to moc velká blbost? Asi bude problém dostat se pohodlně k těm šroubům, ale dalo by se to...
Tak ale to bych musel povolit centrální matku a odpojit čep řízení... tak nic :-(

27.10.07, 18:10

Příspěvek 
Kdyz tu diru v tehlici po kulaku vycistis smirkem, kulak taky ocistis, maznes olejem tak to tam musi ji jako vino :wink: Milos to myslel tak, ze musi kulak do otvoru v tehlici jit v ose diry a ne šejdrem

27.10.07, 18:41

Příspěvek 
Dobroš, dikec za rady, nějak to už zvládnu. Největší problém asi bude povolit ty matky, teda spíš je uřezat :-(

27.10.07, 19:07

Příspěvek 
krysolet007 píše:
Dobroš, dikec za rady, nějak to už zvládnu. Největší problém asi bude povolit ty matky, teda spíš je uřezat :-(

A proc je budes rezat?? - dej racnu s orechem z jedne strany, z druhe treba ockovy klic, no a bud to povolis nebo to ukroutis a pak jen trnem vyklepnes.

27.10.07, 19:25

Příspěvek 
Citace:
A proc je budes rezat?? - dej racnu s orechem z jedne strany, z druhe treba ockovy klic, no a bud to povolis nebo to ukroutis a pak jen trnem vyklepnes.

no já mám malou gola sadu (nevim jak se to zančí, tušim 1/4") a tu sem zkurvil když sem se to pokoušel povolit, pak mám tu velkou 1/2", ale na tu neni 13tka ořech... tož nevim

27.10.07, 19:46

Příspěvek 
krysolet007 píše:
Citace:

no já mám malou gola sadu (nevim jak se to zančí, tušim 1/4") a tu sem zkurvil když sem se to pokoušel povolit, pak mám tu velkou 1/2", ale na tu neni 13tka ořech... tož nevim

Tak 2 ockove klice, kozene rukavice na ruky a taky bys to mel povolit/ukroutit

27.10.07, 19:49

Příspěvek 
Citace:
Tak 2 ockove klice, kozene rukavice na ruky a taky bys to mel povolit/ukroutit

zitra se stavim v OBI a koupim si ty očkové, neni možné aby to teda nešlo

27.10.07, 19:56
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další