Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Drak píše: Je to běžně k sehnání v normálním železářství, v takových těch obi a podobných xindlech ti budou nejspíš nutit závitník, nebo podobnej neřád. Stojí to okolo kila.
já draku ty tisíhrany ruším a dávám imbus šestihran už jsem ho sem tam protočil a jak ho nedorveš poloosa se povolí, ve veselí je prodejna feronka tam je mají
i když je povoluji moc netahám silou spíš mlátám kladivem až to pak jde, to je vynález ten tisícihran miloš
|
5.12.09, 16:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
NOVON
|
Asi tadyk budu mít zase spoustu odpůrců,ale já doporučuju vytáhnout celou poloosu i s unašečem z převodovky a ve svěráku pěkně povolit šrouby,vyměnit co je potřeba a narazit zpět do převodu..Důvod je jednoduchý-lepší přístup k těm šroubům,hlavně na dotažení..Taky mám z praxe vyzkoušeno,že je dobré závity těch šroubů namazat pojišťovací pastou nebo pod hlavu šroubu dát vějířovou podložku a dorvat..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
6.12.09, 21:17 |
|
|
Ondras83
|
NOVON píše: Asi tadyk budu mít zase spoustu odpůrců,ale já doporučuju vytáhnout celou poloosu i s unašečem z převodovky a ve svěráku pěkně povolit šrouby,vyměnit co je potřeba a narazit zpět do převodu..Důvod je jednoduchý-lepší přístup k těm šroubům,hlavně na dotažení..Taky mám z praxe vyzkoušeno,že je dobré závity těch šroubů namazat pojišťovací pastou nebo pod hlavu šroubu dát vějířovou podložku a dorvat..
za tu dobu to budu mit 3x....2 dlouhý nástavce, ráčna a frk frk a je utažíno 2 nástavce (myslim, že ktomu je potřeba ještě krátkej) vycházej akorát ven z blatníku, takže to jde rychle
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
6.12.09, 21:20 |
|
|
NOVON
|
Ondras83 píše: NOVON píše: Asi tadyk budu mít zase spoustu odpůrců,ale já doporučuju vytáhnout celou poloosu i s unašečem z převodovky a ve svěráku pěkně povolit šrouby,vyměnit co je potřeba a narazit zpět do převodu..Důvod je jednoduchý-lepší přístup k těm šroubům,hlavně na dotažení..Taky mám z praxe vyzkoušeno,že je dobré závity těch šroubů namazat pojišťovací pastou nebo pod hlavu šroubu dát vějířovou podložku a dorvat.. za tu dobu to budu mit 3x....2 dlouhý nástavce, ráčna a frk frk a je utažíno 2 nástavce (myslim, že ktomu je potřeba ještě krátkej) vycházej akorát ven z blatníku, takže to jde rychle
Dělej jak umíš..frk frk...
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
7.12.09, 10:46 |
|
|
Ondras83
|
nevidim důvod tahat unašeč z převodovky když tam je místa habaděj
|
7.12.09, 17:27 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ondras83 píše: vůbec se toho neboj, je to celkem dobrá práce ...jo, tak škola mě taky sere a zdržuje
zadrž znám případy kdy kloub z těhlice nevytlačil třicetitunový list,
a já před pár lety jsem vystříkal celý sprej na fábku z belgie tak tisíc ran přímo do kloubu a zvenku stahovak,
to bylo tak štvrt otáčky stahovákem na krev a 100 ran majzl a kladivo na mrvici celé dopolene miloš
|
7.12.09, 18:00 |
|
|
Ondras83
|
jo, s fábkou byl taky problém, přesně jak píšeš, zarezlej tisícihran...to auto bylo snad utopený
|
7.12.09, 18:47 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ondras83 píše: jo, s fábkou byl taky problém, přesně jak píšeš, zarezlej tisícihran...to auto bylo snad utopený
ale nebylo z těch kloubů řeče ta sůl přímo do těch tisícihranů jí už preventovně při srvisce stříkám zevnitř Cu sprej, a když měnín¨m aspon WD miloš
|
7.12.09, 19:08 |
|
|
Ondras83
|
jj, taky mažu, buď Cu nebo grafitem...poslední dobou je těch ložisek celkem dost, kolik že stojí ten přípravek na výměnu?
|
7.12.09, 19:31 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ondras83 píše: jj, taky mažu, buď Cu nebo grafitem...poslední dobou je těch ložisek celkem dost, kolik že stojí ten přípravek na výměnu?
tím stříkáním podle mě pomůžeš i ložisku jak rezne tak se rez dostane k tomu fufírku a časem je po něm a u fábky stojí hodně miloš
|
8.12.09, 08:00 |
|
|
KarelJ
|
tak jsme na to dnes s bratrankem vleteli. nejdriv sme menili stahovacku. a pak sme zkusily vyndat poloosu. na kole je 12hran 30 orisek. na polose je 12hran "torx" velky jako T40. vsechno sme sehnaly. kdo jste z kutne hory, tak doporucuji obchod "naradi" u khsoftu.
matku v kole jsme v pohode povolili metrovou tyci. do poloosy stacilo klepnout a byla z tehlice venku. slo to krasne, nikde ani znamka rzi. srouby od prevodovky sly nadherne. pripadlo mi ze nebyly moc utazeny. ale mame problem, 1 sroub se uz asi nekdo pokousel vyndat a byl strzeny. mate nekdo napad jak ho dostat ven.
_________________ Renault Megane hatch 1,6l 55kW ´97
|
11.12.09, 15:30 |
|
|
Drak
|
Pokud seš si jistej, že je na převodovce 12ctihran, tak to není torx, ale VW tisícihran, kterej se nedá bez poškození povolit ničím jiným. Torx má jenom 6 hran.
Uřež mu hlavu, zbytek potom vytočíš hasákem, až bude unašeč dule. Vyměň rovnou i tu podložku, co spřahává 2 šrouby dohromady.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
11.12.09, 17:05 |
|
|
Ondras83
|
torx nemá 6 hran, to je imbus
jedině tam zkusit narvat jinej ořech, máme víc druhů tisicihranů, pak jedině navařit a vytočit nebo vyvrtat
|
11.12.09, 22:20 |
|
|
KarelJ
|
Ondras83: torx od imbusu poznam
navic pisu ze sme ten 12 hran koupily. velikost torxu jsem uvedl jen pro predstavu velikosti.
_________________ Renault Megane hatch 1,6l 55kW ´97
|
12.12.09, 00:26 |
|
|
Drak
|
A kolik hran tam je?
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
12.12.09, 12:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|