Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 23:06

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 vymena poloosy octavie 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek 
Drak píše:
Je to běžně k sehnání v normálním železářství, v takových těch obi a podobných xindlech ti budou nejspíš nutit závitník, nebo podobnej neřád. Stojí to okolo kila.

já draku ty tisíhrany ruším a dávám imbus šestihran už jsem ho sem tam protočil a jak ho nedorveš poloosa se povolí, ve veselí je prodejna feronka tam je mají

i když je povoluji moc netahám silou spíš mlátám kladivem až to pak jde, to je vynález ten tisícihran :D miloš

5.12.09, 16:28
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Asi tadyk budu mít zase spoustu odpůrců,ale já doporučuju vytáhnout celou poloosu i s unašečem z převodovky a ve svěráku pěkně povolit šrouby,vyměnit co je potřeba a narazit zpět do převodu..Důvod je jednoduchý-lepší přístup k těm šroubům,hlavně na dotažení..Taky mám z praxe vyzkoušeno,že je dobré závity těch šroubů namazat pojišťovací pastou nebo pod hlavu šroubu dát vějířovou podložku a dorvat..

6.12.09, 21:17

Příspěvek 
NOVON píše:
Asi tadyk budu mít zase spoustu odpůrců,ale já doporučuju vytáhnout celou poloosu i s unašečem z převodovky a ve svěráku pěkně povolit šrouby,vyměnit co je potřeba a narazit zpět do převodu..Důvod je jednoduchý-lepší přístup k těm šroubům,hlavně na dotažení..Taky mám z praxe vyzkoušeno,že je dobré závity těch šroubů namazat pojišťovací pastou nebo pod hlavu šroubu dát vějířovou podložku a dorvat..

za tu dobu to budu mit 3x....2 dlouhý nástavce, ráčna a frk frk a je utažíno :wink: 2 nástavce (myslim, že ktomu je potřeba ještě krátkej) vycházej akorát ven z blatníku, takže to jde rychle :wink:

6.12.09, 21:20
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:
NOVON píše:

za tu dobu to budu mit 3x....2 dlouhý nástavce, ráčna a frk frk a je utažíno :wink: 2 nástavce (myslim, že ktomu je potřeba ještě krátkej) vycházej akorát ven z blatníku, takže to jde rychle :wink:

Dělej jak umíš..frk frk...

7.12.09, 10:46

Příspěvek 
nevidim důvod tahat unašeč z převodovky :roll: když tam je místa habaděj

7.12.09, 17:27
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Ondras83 píše:
vůbec se toho neboj, je to celkem dobrá práce :wink: ...jo, tak škola mě taky sere a zdržuje :roll:

zadrž znám případy kdy kloub z těhlice nevytlačil třicetitunový list,

a já před pár lety jsem vystříkal celý sprej na fábku z belgie tak tisíc ran přímo do kloubu a zvenku stahovak,

to bylo tak štvrt otáčky stahovákem na krev a 100 ran majzl a kladivo na mrvici celé dopolene :D miloš

7.12.09, 18:00

Příspěvek 
jo, s fábkou byl taky problém, přesně jak píšeš, zarezlej tisícihran...to auto bylo snad utopený :roll:

7.12.09, 18:47
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Ondras83 píše:
jo, s fábkou byl taky problém, přesně jak píšeš, zarezlej tisícihran...to auto bylo snad utopený :roll:

ale nebylo z těch kloubů řeče ta sůl přímo do těch tisícihranů jí už preventovně při srvisce stříkám zevnitř Cu sprej, a když měnín¨m aspon WD miloš

7.12.09, 19:08

Příspěvek 
jj, taky mažu, buď Cu nebo grafitem...poslední dobou je těch ložisek celkem dost, kolik že stojí ten přípravek na výměnu?

7.12.09, 19:31
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Ondras83 píše:
jj, taky mažu, buď Cu nebo grafitem...poslední dobou je těch ložisek celkem dost, kolik že stojí ten přípravek na výměnu?

tím stříkáním podle mě pomůžeš i ložisku jak rezne tak se rez dostane k tomu fufírku a časem je po něm a u fábky stojí hodně miloš

8.12.09, 08:00

Příspěvek 
tak jsme na to dnes s bratrankem vleteli. nejdriv sme menili stahovacku. a pak sme zkusily vyndat poloosu. na kole je 12hran 30 orisek. na polose je 12hran "torx" velky jako T40. vsechno sme sehnaly. kdo jste z kutne hory, tak doporucuji obchod "naradi" u khsoftu.
matku v kole jsme v pohode povolili metrovou tyci. do poloosy stacilo klepnout a byla z tehlice venku. slo to krasne, nikde ani znamka rzi. srouby od prevodovky sly nadherne. pripadlo mi ze nebyly moc utazeny. ale mame problem, 1 sroub se uz asi nekdo pokousel vyndat a byl strzeny. mate nekdo napad jak ho dostat ven.

Obrázek

11.12.09, 15:30

Příspěvek 
Pokud seš si jistej, že je na převodovce 12ctihran, tak to není torx, ale VW tisícihran, kterej se nedá bez poškození povolit ničím jiným. Torx má jenom 6 hran.
Uřež mu hlavu, zbytek potom vytočíš hasákem, až bude unašeč dule. Vyměň rovnou i tu podložku, co spřahává 2 šrouby dohromady.

11.12.09, 17:05
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
torx nemá 6 hran, to je imbus :roll:

jedině tam zkusit narvat jinej ořech, máme víc druhů tisicihranů, pak jedině navařit a vytočit nebo vyvrtat

11.12.09, 22:20
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83: torx od imbusu poznam :roll:

navic pisu ze sme ten 12 hran koupily. velikost torxu jsem uvedl jen pro predstavu velikosti.

Obrázek

12.12.09, 00:26

Příspěvek 
Obrázek A kolik hran tam je? :)

12.12.09, 12:34
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další