Autor |
Zpráva |
pnd23
|
zadní ložisko felicia
Nazdar, nedávno jsem jel do zatáčky celkem z ostra a slyšel jsem jak něco prasklo v zadu, když jsem zastavil a skusil zahýbat se zadním kolem, tak tam byla vůle, dneska jsem to rozebral a ty válečky v těch věnečcích vypadají dobře, aji ty věněčky. Nic tam nikde není prasklého, tak nevím přesně co tam ruplo v tom kole, akorát je tam trochu vůle v těch ložiscích. Tak asi teda tam dám nové a díval jsem se v autokelly mají za 260 a chci se zeptat jestli to nebude nějaký šmejd jestli bych neměl třeba připlatit. A ještě by mě zajímalo jestli tam musím dát plastické mazivo nebo stačí vazelína, nevím jestli to není totéž.
_________________ Octavia
|
11.7.08, 19:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: zadní ložisko felicia
pnd23 píše: Nazdar, nedávno jsem jel do zatáčky celkem z ostra a slyšel jsem jak něco prasklo v zadu, když jsem zastavil a skusil zahýbat se zadním kolem, tak tam byla vůle, dneska jsem to rozebral a ty válečky v těch věnečcích vypadají dobře, aji ty věněčky. Nic tam nikde není prasklého, tak nevím přesně co tam ruplo v tom kole, akorát je tam trochu vůle v těch ložiscích. Tak asi teda tam dám nové a díval jsem se v autokelly mají za 260 a chci se zeptat jestli to nebude nějaký šmejd jestli bych neměl třeba připlatit. A ještě by mě zajímalo jestli tam musím dát plastické mazivo nebo stačí vazelína, nevím jestli to není totéž.
zadné ložisko sa bez sťahováku asi vymeniť nedá, ak má vôľu, tú stredovú matku trocha pritiahni, pozor, je zaistená závlačou, takže závlačka von, matku s citom tocha pritiahnuť, a závlačku nazad, nezaťahuje sa to na moment, ale na vôľu. inak zadné ložiská nezvuknú odísť, a ak áno, to je hukot
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
11.7.08, 19:58 |
|
|
pnd23
|
Re: zadní ložisko felicia
michalkatka píše: pnd23 píše: Nazdar, nedávno jsem jel do zatáčky celkem z ostra a slyšel jsem jak něco prasklo v zadu, když jsem zastavil a skusil zahýbat se zadním kolem, tak tam byla vůle, dneska jsem to rozebral a ty válečky v těch věnečcích vypadají dobře, aji ty věněčky. Nic tam nikde není prasklého, tak nevím přesně co tam ruplo v tom kole, akorát je tam trochu vůle v těch ložiscích. Tak asi teda tam dám nové a díval jsem se v autokelly mají za 260 a chci se zeptat jestli to nebude nějaký šmejd jestli bych neměl třeba připlatit. A ještě by mě zajímalo jestli tam musím dát plastické mazivo nebo stačí vazelína, nevím jestli to není totéž. zadné ložisko sa bez sťahováku asi vymeniť nedá, ak má vôľu, tú stredovú matku trocha pritiahni, pozor, je zaistená závlačou, takže závlačka von, matku s citom tocha pritiahnuť, a závlačku nazad, nezaťahuje sa to na moment, ale na vôľu. inak zadné ložiská nezvuknú odísť, a ak áno, to je hukot
Takže ložisko neměnit a jen dotáhnout, já už jsem to totiž rozebral. A tu vazelínu teda můžu použít? Nebo mám koupit něco speciálně na to.
_________________ Octavia
|
11.7.08, 21:02 |
|
|
Jura
|
De to v pohodě...já to měnil před barákem se šroubovákem a kladivem. Zvedni kola a zatoč si snima a uslyšíš... Jinak Michal má pravdu..ty ložiska vydrží hafo moc a kdyby byli v prdeli, tak bys je fakt slyšel. A s tím dotahováním opatrně, aby jsi ty ložiska potom fakt nezničil....
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
11.7.08, 21:03 |
|
|
big.jedla
|
nooo jo vydrží hafo moc při normální zacházení já koupil auto se zadní pneumatikou sjetou do vajíčka a ložisko hučelo jak kráva... čím se asipak odrovnalo že jo
ale dá se vyměnit doma v garáži kladivem a kulatinou za 250,- a mám klid
|
11.7.08, 21:07 |
|
|
fatal
rejpal
|
To se nedotahuje, ale "povoluje", podle chytré knížky: Nasadíš, s citem dotáhneš, párkrát s bubnem otočíš aby si to sedlo, povolíš aby šlo hýbat podložkou pod matkou pomocí šroubováku, zajistíš. Přesný popis viz chytrá knížka.
|
11.7.08, 21:09 |
|
|
michalkatka
|
fatal píše: To se nedotahuje, ale "povoluje", podle chytré knížky: Nasadíš, s citem dotáhneš, párkrát s bubnem otočíš aby si to sedlo, povolíš aby šlo hýbat podložkou pod matkou pomocí šroubováku, zajistíš. Přesný popis viz chytrá knížka.
však tak nejak som to myslel, zatiahnuť to iba toľko aby to nemalo vôľu a k tomu ani netreba dávať kolo dole, stačí auto zdvihnúť a a tú matku s citom doťahovať do vdedy kým sa stratí vôľa, chytíš kolo a mixľuješ s ním rukami proti sebe...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
11.7.08, 21:16 |
|
|
Jura
|
To dycky udělám se zvednutým kolem pak položím a cloumu s tím kolem na zemi...celé mi to trvá dlouho no ale výsledek je OK... je na to hodně způsobů a každý to dělá jinak...někdeo buší do bubnu gumovou palíci až to má správný zvuk...někdo jede na momenťák někdo jede podle chytré knížky atd. atd... Co vim tak lepší spíš volnější než to zase moc utáhnout aby to dřelo... byste nevěřili jak s tim jezdil kamoš...měl to tak volné, že s tim kolem šlo hýbat jakoby byli povolené šrouby od kola.... nechápal sem to...
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
12.7.08, 10:34 |
|
|
pajavlk
|
Dělal jsem to předevčírem. Jde to úplně skvěle, nepotřeboval jsem stahovák, jen kladivo a šroubovák. Ty brďo to je rým Koupil jsem obě ložiska v auto kelly. Ty levné jsem nechtěl, nechal jsem si donést údajně originál díl za 600 kč. Až doma jsem zjistil, že na krabičce je made in china ! Vyváděl jsem slušně, prý orinál. Příště až budu něco kupovat, nejdřív se podívám na krabičku...
_________________ Škoda Felicia 136 B, LPG
r.v. 1995
|
14.7.08, 08:43 |
|
|
Nepér
|
Potřebuju horkej tip, jak to vyměnit bez lisu na fáčku S.T., nějak to tam nemůžu dostat a nechci to zmasit...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
14.7.08, 21:04 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Zkousel si tu troubu?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
14.7.08, 21:10 |
|
|
Nepér
|
Eště ne, sem nas***ej, jdu spát
Co sporák?
|
14.7.08, 21:18 |
|
|
Nepér
|
Tak trouba dobrý, maminka na to nic moc... . Jak je to s tou vůlí, jak moc má bejt ta podložka pohyblivá?
|
15.7.08, 22:11 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
tak aby kolo nemělo vůli a volně se točilo
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
15.7.08, 22:20 |
|
|
fatal
rejpal
|
Doporučuju po nastavení vůle dle oficiálního postupu nahodit kolo a vyzkoušet vůle ručně, někdy to chce kapku přitáhnout.
Nepér píše: Jak je to s tou vůlí, jak moc má bejt ta podložka pohyblivá? Nesmí být úplně volná, musí držet, ale šroubovákem musí jít relativně lehce šoupnout ze strany na stranu. Prostě při šoupání podložkou musí být cítit tření, když jde až moc lehce, jsou vůle po nasazení kola dost velké. Alespoň takové mám zkušenosti. Sadra17 píše: tak aby kolo nemělo vůli a volně se točilo
Neměla by tam správně být minimální ale citelná vůle? Kolo se lehce točí i když je to přitáhnuté více, než by mělo být...
|
15.7.08, 22:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|