Zadní náboj (unašeč) Š130
Autor |
Zpráva |
Jack51
|
Zadní náboj (unašeč) Š130
Ahoj, jelikož mě odešly zadní ložiska, tak jsem přikročil k vyměně. Při demontáži jsem ale zjistil ze na jedné straně je volný unašeč na tom tisicihranu na hrideli - jde lehce stahnout rukou - na druhé straně šel tak tak stahovákem. Muže tato vůle neco způsobovat (slyšel jsem, že kvůli tomu muže unašeč házet a s ním pak celé kolo), jde nekdě ten unašeč koupit nový, případně je nějaká možnost opravy (třeba nějaký lepící tmel)? Dík za každou radu
|
8.8.06, 16:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ferrari
|
Pozri, ja to vidím takto:
hádže ti koleso? Máš s tým iné problémy? Ak nie, pusť to z hlavy; podľa mňa ťažko zoženieš kvalitné diely na túto nápravu...a možno je vytlčený nie náboj, ale oska...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
8.8.06, 17:50 |
|
|
Jack51
|
ferrari píše: Pozri, ja to vidím takto: hádže ti koleso? Máš s tým iné problémy? Ak nie, pusť to z hlavy; podľa mňa ťažko zoženieš kvalitné diely na túto nápravu...a možno je vytlčený nie náboj, ale oska...
Pravěže mě to pohupuje při brzdění, bubny uz jsem daval jiny (ale taky starsi, takze zaruka neovalnosti neni).
|
8.8.06, 19:37 |
|
|
Ondra
|
Mam ten samej problem,novej se koupit neda a samotnej ti ho většinou nikdo neproda,leda celou napravu a i to je problem.Tví problemi sou mi víc než znamí,koupil sem si noví bubny za 3000,- a kopou kuli tomu unašeči.Jo a vymačka se spíš naboj,ten je měkej,hřidel je zlepšena.Ja to budu řešit montaží kotoučovejch brzd ty kopat nebudou a to dražkovani bych moh zalepit tekutym kovem.
_________________ Škoda 136 GL,67KW,r.v. 88,karb.dabl dell orto 40
|
8.8.06, 20:44 |
|
|
Ondra
|
Joo za ten pravopis se omlouvam
_________________ Škoda 136 GL,67KW,r.v. 88,karb.dabl dell orto 40
|
8.8.06, 20:49 |
|
|
Jack51
|
Ondra píše: Mam ten samej problem,novej se koupit neda a samotnej ti ho většinou nikdo neproda,leda celou napravu a i to je problem.Tví problemi sou mi víc než znamí,koupil sem si noví bubny za 3000,- a kopou kuli tomu unašeči.Jo a vymačka se spíš naboj,ten je měkej,hřidel je zlepšena.Ja to budu řešit montaží kotoučovejch brzd ty kopat nebudou a to dražkovani bych moh zalepit tekutym kovem.
Takze je to vicemene jasny, kope to asi kvuli tomu unaseci . To ze klekne unasec a ne hridel jsem uz otestoval - ten co sel tezko jde tezko na oba hridele a naopak.
|
8.8.06, 21:22 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Jack51 píše: Ondra píše: Mam ten samej problem,novej se koupit neda a samotnej ti ho většinou nikdo neproda,leda celou napravu a i to je problem.Tví problemi sou mi víc než znamí,koupil sem si noví bubny za 3000,- a kopou kuli tomu unašeči.Jo a vymačka se spíš naboj,ten je měkej,hřidel je zlepšena.Ja to budu řešit montaží kotoučovejch brzd ty kopat nebudou a to dražkovani bych moh zalepit tekutym kovem. Takze je to vicemene jasny, kope to asi kvuli tomu unaseci . To ze klekne unasec a ne hridel jsem uz otestoval - ten co sel tezko jde tezko na oba hridele a naopak.
Ty kotouce dozadu je dobrej napad, ale Saky pry dokaze vyrobit ty novy unasece i pro bubnovy brzdy.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
9.8.06, 06:31 |
|
|
Šemik
|
Viky píše: Jack51 píše: Ondra píše: Mam ten samej problem,novej se koupit neda a samotnej ti ho většinou nikdo neproda,leda celou napravu a i to je problem.Tví problemi sou mi víc než znamí,koupil sem si noví bubny za 3000,- a kopou kuli tomu unašeči.Jo a vymačka se spíš naboj,ten je měkej,hřidel je zlepšena.Ja to budu řešit montaží kotoučovejch brzd ty kopat nebudou a to dražkovani bych moh zalepit tekutym kovem. Takze je to vicemene jasny, kope to asi kvuli tomu unaseci . To ze klekne unasec a ne hridel jsem uz otestoval - ten co sel tezko jde tezko na oba hridele a naopak. Ty kotouce dozadu je dobrej napad, ale Saky pry dokaze vyrobit ty novy unasece i pro bubnovy brzdy.
was ist das "SAKY"?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
9.8.06, 14:40 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Pokud jde dolů rukou, je to špatné, po čase se tisícihran vymačká a při jízdě bez kvaltu to vrže a skřípe. Opravuji to Alduritem pro největší vůle, celé se to musí odrezit, vyčistit, odmastit a potom na oba díl nanést Aldurit tak, aby byl asi do poloviny délky proti sobě. Nasadit, důkladně utáhnout a hlavně nechat vytvrdnout, nestavět to na kola dřív, než to bude tvrdé. Aldurit se vytvrzuje za nepřístupu vzduchu. Drží to jak cyp...
_________________ J.
|
9.8.06, 16:03 |
|
|
Jack51
|
Jiří Čech píše: Pokud jde dolů rukou, je to špatné, po čase se tisícihran vymačká a při jízdě bez kvaltu to vrže a skřípe. Opravuji to Alduritem pro největší vůle, celé se to musí odrezit, vyčistit, odmastit a potom na oba díl nanést Aldurit tak, aby byl asi do poloviny délky proti sobě. Nasadit, důkladně utáhnout a hlavně nechat vytvrdnout, nestavět to na kola dřív, než to bude tvrdé. Aldurit se vytvrzuje za nepřístupu vzduchu. Drží to jak cyp...
Jeden unašec držel tak že jsem ho nemohl sundat ani stahovakem, druhej spadnul sam a pri nasazeni je citit vůle . Dekuji ze nevrh reseni, kde a za kolik se da ten pripravek sehnat?
|
9.8.06, 18:40 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
NOVATO Praha...zkus najít nějaké jejich stránky, já adresu nevím...
_________________ J.
|
9.8.06, 20:02 |
|
|
jarda
|
no ja nevim jestli jsem neudelal kravinu, jeden za boha nesel, znicil jsem zavit na stahovaku a druhy sel celkem lehko, ale rukou ne.... tak jsem unasece mezi sebou prehodil a za 40tis. km to nedela vubec nic....
2 jiri cech
a dostane to pak jeste nekdo nekdy dolu?
_________________ MTX 7-06 Roadster a Rapid 146X LPG - super auto na 40tis. km/rok
www.mtxroadster.wz.cz
|
10.8.06, 11:18 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Dostane, maximálně se to nahřeje na víc, než asi 300°C, stačí dost dlouho foukat horkovzdušnou pistolí...
_________________ J.
|
10.8.06, 15:43 |
|
|
Jack51
|
Dnes jsem se ptal v mototechne co na to maji a nabizeli me nejaky "tekuty kov" je to dvouslozkove lepidlo s kovovyma pilinama, myslite ze je to k necemu?
|
10.8.06, 20:34 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Tady na toto asi ne, tekutý kov je tmel pro větší nerovnosti nebo díry...
_________________ J.
|
10.8.06, 20:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|