Autor |
Zpráva |
Kaliban123
|
Spodni cep
Prosím vás o pomoc mám facko a byl jsem dnes v servise s tím že bych rád aby mi udělali geometrii ale nakonec z toho vyšlo to že to nemá moc smysl protože je špatný spodní čep na přední nápravě můžete mi někdo poradit jak postupovat při výměně???
|
11.8.06, 17:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
David
|
To je jednoduché odšroubuješ matici vam pořádný kladivo a klepej na třmen jak je zasunutej ten čep mněl by odskočit neboj se musíš do toho celkem dost řezat samozřejmně musí být kolo ve vzduchu a bez kola abys se k tomu dostal. Jestli je to ještě originál čep tak drží na 3 nýtech ty musíš odbrousit jestli byl už mněněn tak tam jsou šrouby ty jednoduše odšroubuj a máš to hlavně tam dej pak pevnostní škouby M8 pevnost 8,8 to je dostačijící. Kdyby ti bylo něco nejasné tak se zeptej.
_________________ Škoda fabia combi 1.2 TSI 63kw 1.10.2010
http://voltys.rajce.idnes.cz/Fabia/
|
11.8.06, 17:52 |
|
|
Kaliban123
|
No není mi jasné jestli stačí jen vymenit jen ty čepy něco ještě jiného. jinak díky za radu
|
11.8.06, 17:58 |
|
|
michalkatka
|
Re: Spodni cep
Kaliban123 píše: Prosím vás o pomoc mám facko a byl jsem dnes v servise s tím že bych rád aby mi udělali geometrii ale nakonec z toho vyšlo to že to nemá moc smysl protože je špatný spodní čep na přední nápravě můžete mi někdo poradit jak postupovat při výměně???
v prvom rade sa tie čapy menia do páru, takže si zožeň oba, najprv musíš povoliť a vyraziť z tehlice šroub ktorý ho drží na tehlici, rameno potlačíš dole a čap by mal z tehlice ísť von, potom ak je to ešte originál, musíš odvŕtať nity na ramene ktoré ho držia v ramene, ak je prichytený skrutkami povolíš a vyberieš, potom máš celý spodný čap vonku, pri montáži si zožeň všetky pevnostné skrutky a matky nové, sú samozaisťovacie.
môžeš si aj zohnať celé ramená nové aj z nanitovaným čapom...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
11.8.06, 18:01 |
|
|
Kaliban123
|
A nevíte někdo kolik ta sranda (čepy) může stát???
|
11.8.06, 18:19 |
|
|
michalkatka
|
Kaliban123 píše: A nevíte někdo kolik ta sranda (čepy) může stát???
nie sú drahé, na Slovensku 200-300sk/ks ( daj si pozor na turecké a polské )...
|
11.8.06, 18:28 |
|
|
Kaliban123
|
michalkatka píše: Kaliban123 píše: A nevíte někdo kolik ta sranda (čepy) může stát??? nie sú drahé, na Slovensku 200-300sk/ks ( daj si pozor na turecké a polské )...
Aha takže mám chtít nějakou čechiše výrobu
|
11.8.06, 18:39 |
|
|
michalkatka
|
ja som kúpil so zančkou DAS ( Dačické Automobilové Strojírny, dodávali diely pre Mladú Boleslav ) a zatiaľ som spokojný.
|
11.8.06, 19:09 |
|
|
Kaliban123
|
Prosím vás ještě takový detail známý to prý dělal na felicii tak, že prý vyměnil celé rameno. Na rameni už byl přinítovaný i ten čep. Tak nevím co je podle vás lepší???
|
12.8.06, 15:22 |
|
|
Peter50kw
|
Kaliban123 píše: Prosím vás ještě takový detail známý to prý dělal na felicii tak, že prý vyměnil celé rameno. Na rameni už byl přinítovaný i ten čep. Tak nevím co je podle vás lepší???
Najlepsie je vymenit cele auto
|
13.8.06, 08:32 |
|
|
Kaliban123
|
Peter50kw píše: Kaliban123 píše: Prosím vás ještě takový detail známý to prý dělal na felicii tak, že prý vyměnil celé rameno. Na rameni už byl přinítovaný i ten čep. Tak nevím co je podle vás lepší??? Najlepsie je vymenit cele auto
Vole já už ho vyměnil předtím jsem měl zrezlou 120 teď mám zrezlé fáčko ale chtěl bych ho dát do kupy
|
13.8.06, 13:26 |
|
|
Peter50kw
|
Kaliban123 píše: Peter50kw píše: Kaliban123 píše: Prosím vás ještě takový detail známý to prý dělal na felicii tak, že prý vyměnil celé rameno. Na rameni už byl přinítovaný i ten čep. Tak nevím co je podle vás lepší??? Najlepsie je vymenit cele auto Vole já už ho vyměnil předtím jsem měl zrezlou 120 teď mám zrezlé fáčko ale chtěl bych ho dát do kupy
Sorry, asi som sa blbo vyjadril, idea je ze ked vymenis cele rameno, zaplatis viac, ale budes tam mat aj toho noveho viac, co je obvykle lepsie.
Ak mas ale rameno v poriadku aj gumove lozka su OK, staci vymenit cap.
|
13.8.06, 21:52 |
|
|
Kaliban123
|
OK no uvidíme no asi pod to vlezu a sčíhnu jak to vypadá a posoudím co bude lepší a míň pracné.
|
14.8.06, 07:19 |
|
|
Petr
|
Z jakeho roku mas Favo? Podivej se, co tam mas za ramena a jestli maji dobre silentbloky, nebo ne. Jestli ano, staci vymenit kulak. Na Fava se davaly 2 druhy ramen. Poznas je od sebe snadno-na zadnim ulozeni ramene z nej leze takova kulatina cca 15-20mm prumer a 50mm delka. Pokud ma v tom miste jak vyleza z ramena okolo sebe navareny takovy plechovy pulkruh o prumeru asi 50-60mm na zachyceni axialnich sil treba pri brzdeni, je to ten novejsi a lepsi typ, pokud je tam jen ta kulatuna a nic okolo tak je to starsi typ. Pokud mas nova ramena a zdrave silentbloky-vymen jen kulak, pokud stara, vymen je cela. A pokud mas nova a spatne silentbloky-zalezi na tobe-ty silentbloky se blbe meni-je treba nejaky lis.
Pokud se pletu, opravte me.
|
14.8.06, 21:56 |
|
|
Kaliban123
|
No já se už rozhodl vyměnit celá ramena a to z toho důvodu že to minimálně nemůže uškodit a když vidím jak je to auto ve špatném stavu tak mu tím opravdu jen prospěju. Předchozí majitel na údržbu vyloženě sral. Mám favo z 92 starý typ a tím jsem taky myslel že se liší však jsem si taky na internetu prohlížel nabídku a bylo to tam tak oddělené do 12.92 a 93- ale snad se konečně dokopu a kouknu na to.
|
15.8.06, 08:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|