|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
zadní pružiny/ tlumiče favorit
Autor |
Zpráva |
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
zadní pružiny/ tlumiče favorit
dnes sem se pustil do zadních podběhu z tím že oškrábu puvodní nástřik který moc nedrží a chtěl jsem i zdělat tlumiče ...
tlumiče jsem zdělal celkem bez problému jenže jsem musel použít i felxu
ale co jsem zjistil ??
pravý tlumič byl nějak nefunkční nejspíš vytekl olej a tak už nějakou dobu nefungoval jak měl a vše pružilo jen na vynutých pružinách ale druhá strana je ok ...
asi bude nejlepší vyměnit oba dva tlumiče že? za nové + samozdřejmě všechny gumové vložky (bo jak se to nazívá) doporučlili by jste mi nějakou značku těch tlumičů nebo jak ten problém vyřešit?
předem díky
_________________ #2580 fávo 135 LSe - Get Hard
|
12.6.09, 18:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
gumový uložení, manžetu(ta je někdy dobrá) doraz, horní misku...doporučuju ATESO, prodávaj se v páru...takovýhle věci se měnej v páru...péra buď z formana, Vana, feldy comb nebo z pickupa fáčko...ty jsou nejtvrdší ...jestli nemáš LPG, stačej seriový
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
12.6.09, 18:10 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Ondras83 píše: gumový uložení, manžetu(ta je někdy dobrá) doraz, horní misku...doporučuju ATESO, prodávaj se v páru...takovýhle věci se měnej v páru...péra buď z formana, Vana, feldy comb nebo z pickupa fáčko...ty jsou nejtvrdší ...jestli nemáš LPG, stačej seriový
takže by to mohlo být z vrakáču jo?? a LPG zatím nemám ale možná možná bych ho tam dal ale zaleží jak bych s nim moc jezdil do škole a celkově ikdyž za benál skoro 30 kč/l a za LPG jen necelejch 12 kč je celkem rozdíl ...
|
12.6.09, 18:23 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
dnes sem zkoušel zmáčkonut i ten druhý tlumič a také šel lehce jako ten druhý tak se chci zeptat jestli ten tlumič má být tak lehce stlačitelný nebo jsou oba dva KO ...
pár fotek:
|
13.6.09, 06:53 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
stlačit de lehce každej zkus ho vytáhnout
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
13.6.09, 08:30 |
|
|
Ondras83
|
tlumič tlumí, když de nahoru
|
13.6.09, 08:31 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Ondras83 píše: tlumič tlumí, když de nahoru
aha tak to je super aspon nic měnit nemusím jen ty gumovy dorazy a misky
|
13.6.09, 10:29 |
|
|
Ondras83
|
no dorazy zrovna vypadaj, že sou OK...jesi nejsou moc zprašivělý, tak je tam nech, ale uložení vyměnit! a ty horní misky taky
|
13.6.09, 10:32 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
horní misky vyměn já je taky měnil protože už tam žádný nebyli stačí VIKA ty mam já a sou z poctivýho matroše
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
13.6.09, 12:54 |
|
|
hany
|
Ondras83 píše: tlumič tlumí, když de nahoru
i když jde dolů
když jde nahoru, tak se ti otevírají planžety, které jsou v pístové sestavě na pístnici, když se tlumič stlačuje, tak se otevírají planžety, které jsou umístěné v sacím ventilu, který je nalisován do pracovního válce, to je ten, který je u dvouplášťů uvnitř a nevidíš ho. vlastně tyhle dvě sestavy plus vodítko pístnice zajišťují u dvouplášťových tlumičů průtok oleje a tím dochází k tlumení, tudíž při pohybu nahoru i dolů.
|
16.6.09, 13:04 |
|
|
mišo
|
skus ci ti idu tie tlmice vytiahnut rovnakou silou ak je tam citit rozdiel radcej ich vymen,,,, a tie pruziny, ja mam na kratkej felke pera z kombika je to o dost pevnejsie, hlavne ked nalozim do kufra...odporucam...
zadok sa ti zdvihne o cca 2-3cm
_________________ O1 combi Tdi
Felka 1,6GLX 55kw, GABO
120 M
|
16.6.09, 15:03 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
mišo píše: skus ci ti idu tie tlmice vytiahnut rovnakou silou ak je tam citit rozdiel radcej ich vymen,,,, a tie pruziny, ja mam na kratkej felke pera z kombika je to o dost pevnejsie, hlavne ked nalozim do kufra...odporucam... zadok sa ti zdvihne o cca 2-3cm
to jsem zkoušel jestli jsou stejně a šli.
takže jsem vyměnil vše co šlo, ty gumy které jsou přitlačovány ke karoserii, šroubky, matičky, podložky a ty gumové dorazy vše mě vyšlo zhruba na 750 kč naštestí práce ta je zadarmo jinak bych se opravdu nedoplatil ...
|
16.6.09, 18:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|