Zástavba serva do felicie
Autor |
Zpráva |
Carlos
Mistr mechanik
|
Zástavba serva do felicie
Zdravíčko, jelikož druhému uživateli vínovky se nelíbí potřebná síla k točení volantem při parkování (ano je to mamča), navrhla zástavbu serva. Tedy se ptám, co vše potřebuji na toto. Předpokládám že u 1,6 to bude asi jiné a tedy tyto propriety by byly třeba z 1,3ky.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
12.11.09, 19:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
kup jí čínky je to jednodužší a levnější
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.11.09, 19:56 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Hele popravdě, mě tam to servo taky štvát nebude.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
12.11.09, 19:57 |
|
|
michalkatka
|
Re: Zástavba serva do felicie
Carlos píše: Zdravíčko, jelikož druhému uživateli vínovky se nelíbí potřebná síla k točení volantem při parkování (ano je to mamča), navrhla zástavbu serva. Tedy se ptám, co vše potřebuji na toto. Předpokládám že u 1,6 to bude asi jiné a tedy tyto propriety by byly třeba z 1,3ky.
vymeniť samotné riadenie, servočerpadlo, hadice, trubky, nádobka na olej, konzola kde je čerpadlo, iná napínacia kladka, a neviem či nie všetky remenice na širší remeň...
záleží na pôvodnej výbave a motorizácii...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.11.09, 20:01 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
1,3 50kW r.v. 98
EDIT: Nemá kwiko ve felmanovi servo? Nebo je to jen má utkvělá představa?
|
12.11.09, 20:03 |
|
|
michalkatka
|
Carlos píše: 1,3 50kW r.v. 98
EDIT: Nemá kwiko ve felmanovi servo? Nebo je to jen má utkvělá představa?
tak k tomu aj celú konzolu čo drží alternátor...
nie, zatiaľ nemá, ale má to v pláne, ale čerpadlu bude niede za motorom, nakoľko v predu už má alternátor a kompresor, tak isto ako ja, dopredu by to už nevošlo, jedine zohnať konzolu zo Seatu Arosa 1.0 s tým Škoda motorom...
http://im.sauto.cz/sauto_photos/catalogue/978/5229/9412/df984d03ae99bfd49331bfee397d8b9d_big.jpg
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.11.09, 20:04 |
|
|
Ondras83
|
to je blbost, to tam nepude, protože to má hliníkovej držák jako okta a fábka a to do feldy za boha nedáš...jedině převařit držák motoru
servo na 1,3 tady bylo na prodej za 5 tis
já mám teda řízení s 240 tis km, horní uložení tam má asi 40-50 tis a točim jak se servem...na zimákách každý parkoviště a všechno krásně dlaněj ...servo je pěkný na parkovišti, ale pak s tim někde řezat zatáčky, to je skoro o hodiny, ale myslim, že to je o zvyku...jinak jel jsi někdy s fábijej? myslim, žes dělal autoškolu s 1,9SDI no a tam to servo je uplnej příklad, jak by podle mě nemělo bejt..jde hrozně lehoučko a nemáš vůbec kontakt se silnicej a autem
takže pro tebe, jakože do města servo dobrý, pro mě, co jezdim většinu po zatáčkovitejch okreskách mě ten pátek u hypernovy na parkovišti a 2x denně zatočení na parkovišti před školou nevytrhne
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
12.11.09, 21:18 |
|
|
kwiko
|
No, ja som servo pre Formana mal, ale som ho nakoniec zastaval do firemnej 1,3ky. Teraz ma klimu takze musim vymysliet nejaky drziak na cerpadlo...
inak tlacidlo hladat = http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=13312
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
12.11.09, 21:50 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Jo no, to je asi ta zmlsanost z KAčka a 1,6ky. Každopádně na zatáčení zlatá 120, tam na tom aspoň neni taková nálož, tak to jde taky lehoučko.
EDIT: Hledal jsem, ale asi blbě.
|
12.11.09, 21:53 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Tak jsem to tak nějak zkoukl ... no a teda, jestli někdy, tak za dlouho. Budu se muset mooc nudit a mít moc peněz.
|
12.11.09, 21:57 |
|
|
IceBear
|
Ondras83 píše: jinak jel jsi někdy s fábijej? myslim, žes dělal autoškolu s 1,9SDI no a tam to servo je uplnej příklad, jak by podle mě nemělo bejt..jde hrozně lehoučko a nemáš vůbec kontakt se silnicej a autem
Služební Fábka 1,4 Combi. Jel jsem s ní jen 2x, protože nepatří našemu oddělení. Děsně přeposilované. Kdybych na dálnici ve 140 kýchnul, tak jsem na střeše . Jde asi o zvyk (nebo taky o držku), třeba Octa taky zpětná vazba od kol nic moc, ale tuhost řízení ve vyšších rychlostech tak akorát.
Edit: v autoškole jedeš většinou jen 40, tam ti to nepřijde
_________________ Fávo Ferdinand 135 BMM 40kW, r.v. 1994, stále "homeless"
Auto Emocion
Facebook mi nevadí, bo mě zatím nikdo neprudí s tím, že na něm nejsem
|
12.11.09, 23:54 |
|
|
paži
|
Mě ty serva docela štvou, nejsou moc potřeba u menších aut.. Felda bez serva se řídí krásně, narozdíl od fábky ze servem, kde by vpodstatě bejt nemuselo.
U picassa ale nemáš šanci zatočit bez serva, určitě ne na místě.
Carlos: myslel jsem, že to bude jednodušší a ty asi taky:) Takhle bych se na to vysral..
|
13.11.09, 02:14 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
paži: asi tak no, holt se máti zeptám, jestli to za to stojí. Já to bez serva vydržim, otázka je, jestli ona taky, a když ne, jak se jí bude jezdit s vozem 742. Protože prej pedály jsou moc vysoko, plyn moc v pravo...
|
13.11.09, 08:07 |
|
|
NOVON
|
Re: Zástavba serva do felicie
michalkatka píše: Carlos píše: Zdravíčko, jelikož druhému uživateli vínovky se nelíbí potřebná síla k točení volantem při parkování (ano je to mamča), navrhla zástavbu serva. Tedy se ptám, co vše potřebuji na toto. Předpokládám že u 1,6 to bude asi jiné a tedy tyto propriety by byly třeba z 1,3ky. vymeniť samotné riadenie, servočerpadlo, hadice, trubky, nádobka na olej, konzola kde je čerpadlo, iná napínacia kladka, a neviem či nie všetky remenice na širší remeň... záleží na pôvodnej výbave a motorizácii...
JO A TAKY VOLANTOVOU TYČ,BO JE KRATŠÍ..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
13.11.09, 10:50 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
to servo ale nic moc že byys točil prstíkem to ne miloš
|
13.11.09, 13:53 |
|
|