Autor |
Zpráva |
Tygrous
|
Vibrace volantu a bouchání od motoru
Ahoj,mám feldu 1.3 r.v.96 najeto 210 tis.
dnes mi zničeho nic začal dost silně vibrovat volant (skoro jsem ho neudržel) a ozývalo se bouchání zepředu od motoru (zdálo se mi že spíš z levé strany) po chvilce to přestalo a pak znova.Dojel jsem s tím do práce a kouknul na kola,ale nic nebylo vidět(jen zběžný pohled ) párkrát jsem kola vytočil na max. (namístě) a něco tam louplo.....
Nemáte někdo podobné zkušenosti?Doufám že s tím ještě dojedu domu (ale je to 35 km tak nevím)
|
11.1.10, 08:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
skus dotiahnut koleso... najskor
inak to bude poloos.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
11.1.10, 08:50 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pokiud to není koule ledu je to homokynetický kloub u kola KO pokud kroutí volantem tak brzy uletí, pokud se ulomí je to OK, ale umí se i šprajcnout že nejde řídít !!!!! miloš
|
11.1.10, 09:25 |
|
|
Tygrous
|
Sníh tam v tomhle počasí určitě je,ale začalo to blbnout cca po 25 km takže to bude asi ten kloub.Blbý je že teď nemám šanci to nějak blíž zkoumat - jedině až doma takže doufám že dojedu
|
11.1.10, 09:59 |
|
|
Tygrous
|
Ještě jsem koukal že většinou se tu píše o tom "homokloubu" když se točí s volantem - mně to začalo mlátit s volantem na dálnici takže po rovince bez nějákého většího zatáčení......
|
11.1.10, 11:09 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nebrzdil jsi před tím?
|
11.1.10, 11:58 |
|
|
Tygrous
|
Nebrzdil....
Ještě upřesním ty vibrace - je to škubání volantu doleva,doprava,doleva,doprava - pravidelně nastřídačku
|
11.1.10, 12:11 |
|
|
Ondras83
|
já bych sundal kola, než vyjedeš a vyčistil je od sněhu, potom bych to řešil dál
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
11.1.10, 13:08 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Tygrous píše: Nebrzdil.... Ještě upřesním ty vibrace - je to škubání volantu doleva,doprava,doleva,doprava - pravidelně nastřídačku
těžko říct tak se ten kloub projevuje začne kroutit volantem, nebo se jakoby šprajcne kolo, spravidla tento jev trvá tak max dvacet km a kloub uletí mo dálnici bych moc nejezdil tam jde o život miloš
|
11.1.10, 14:28 |
|
|
Paja250
|
Souhlasím s Milošem, minulý týden mi homokloub uletěl. Naštěstí se mi nešprajclo řízení.
_________________ Škoda 130 L 1988, Felicia 136 BMM 1995
|
11.1.10, 17:02 |
|
|
Tygrous
|
Tak je to ten kloub.....domu už jsem ani nevyrazil - vyčistil jsem kola od sněhu a po nastartování se ozval rachot,tak jsem vylezl a viděl jak se mi u levého předního kola motá manžeta a rachotí to.Po vypnutí motoru jsem vzal za poloosu a ta mi zůstala v ruce ......tak jsem feldu zamknul a nechal se odvézt.
Teď mně čeká odtah,oprava a korunky pryč
|
11.1.10, 18:16 |
|
|
Tygrous
|
P.S.
Dík za rady
|
11.1.10, 18:19 |
|
|
michalkatka
|
ak ti poloos zoslala v ruke tak je najskôr zlomená, alebo ohnutá a treba ju vymeniť komplet celú...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
11.1.10, 18:35 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: ak ti poloos zoslala v ruke tak je najskôr zlomená, alebo ohnutá a treba ju vymeniť komplet celú... michale to ti uletí to ložisko v klubu a polos ti klidně spadne na zem a nic je jí nestane, přivížeš ji drátem aby se mohla točit a jedeš domů na laně miloš
|
11.1.10, 19:45 |
|
|
michalkatka
|
slovacek.milos píše: michalkatka píše: ak ti poloos zoslala v ruke tak je najskôr zlomená, alebo ohnutá a treba ju vymeniť komplet celú... michale to ti uletí to ložisko v klubu a polos ti klidně spadne na zem a nic je jí nestane, přivížeš ji drátem aby se mohla točit a jedeš domů na laně miloš
ja by som to aj tak vymenil celé...
neviem aké ložisko myslíš, vonkajšie sú guličky v klietke, a vnútorné tie kamene na tripoidoch a tam sú valčeky akože ložisko...
ale myslím že by kĺb muselo roztrhnúť aby z neho poloos ( hriadeľ ) vypadla bez poškodenia, nemyslím že môže vypadnúť pokiaľ zošrotuješ klietku, guličky, lebo aj keď by sa zlomil ten tripoid nemá ako vypadnúť von...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.1.10, 11:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|