Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 22:46

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Vibrace volantu a bouchání od motoru 
Autor Zpráva

Příspěvek Vibrace volantu a bouchání od motoru
Ahoj,mám feldu 1.3 r.v.96 najeto 210 tis.
dnes mi zničeho nic začal dost silně vibrovat volant (skoro jsem ho neudržel) a ozývalo se bouchání zepředu od motoru (zdálo se mi že spíš z levé strany) po chvilce to přestalo a pak znova.Dojel jsem s tím do práce a kouknul na kola,ale nic nebylo vidět(jen zběžný pohled :? ) párkrát jsem kola vytočil na max. (namístě) a něco tam louplo.....
Nemáte někdo podobné zkušenosti?Doufám že s tím ještě dojedu domu (ale je to 35 km tak nevím)

11.1.10, 08:48
Pspvek Reklama

Příspěvek 
skus dotiahnut koleso... najskor :D
inak to bude poloos.

11.1.10, 08:50
Mistr mechanik

Příspěvek 
pokiud to není koule ledu je to homokynetický kloub u kola KO pokud kroutí volantem tak brzy uletí, pokud se ulomí je to OK, ale umí se i šprajcnout že nejde řídít !!!!! miloš :!:

11.1.10, 09:25

Příspěvek 
Sníh tam v tomhle počasí určitě je,ale začalo to blbnout cca po 25 km takže to bude asi ten kloub.Blbý je že teď nemám šanci to nějak blíž zkoumat - jedině až doma :sick: takže doufám že dojedu

11.1.10, 09:59

Příspěvek 
Ještě jsem koukal že většinou se tu píše o tom "homokloubu" když se točí s volantem - mně to začalo mlátit s volantem na dálnici takže po rovince bez nějákého většího zatáčení......

11.1.10, 11:09
rejpal

Příspěvek 
Nebrzdil jsi před tím?

11.1.10, 11:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Nebrzdil....
Ještě upřesním ty vibrace - je to škubání volantu doleva,doprava,doleva,doprava - pravidelně nastřídačku

11.1.10, 12:11

Příspěvek 
já bych sundal kola, než vyjedeš a vyčistil je od sněhu, potom bych to řešil dál

11.1.10, 13:08
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Tygrous píše:
Nebrzdil....
Ještě upřesním ty vibrace - je to škubání volantu doleva,doprava,doleva,doprava - pravidelně nastřídačku

těžko říct tak se ten kloub projevuje začne kroutit volantem, nebo se jakoby šprajcne kolo, spravidla tento jev trvá tak max dvacet km a kloub uletí mo dálnici bych moc nejezdil tam jde o život miloš

11.1.10, 14:28

Příspěvek 
Souhlasím s Milošem, minulý týden mi homokloub uletěl. Naštěstí se mi nešprajclo řízení.

11.1.10, 17:02

Příspěvek 
Tak je to ten kloub.....domu už jsem ani nevyrazil - vyčistil jsem kola od sněhu a po nastartování se ozval rachot,tak jsem vylezl a viděl jak se mi u levého předního kola motá manžeta a rachotí to.Po vypnutí motoru jsem vzal za poloosu a ta mi zůstala v ruce :roll: ......tak jsem feldu zamknul a nechal se odvézt.
Teď mně čeká odtah,oprava a korunky pryč :evil:

11.1.10, 18:16

Příspěvek 
P.S.
Dík za rady :wink:

11.1.10, 18:19

Příspěvek 
ak ti poloos zoslala v ruke tak je najskôr zlomená, alebo ohnutá a treba ju vymeniť komplet celú...

11.1.10, 18:35
Mistr mechanik

Příspěvek 
michalkatka píše:
ak ti poloos zoslala v ruke tak je najskôr zlomená, alebo ohnutá a treba ju vymeniť komplet celú...
michale to ti uletí to ložisko v klubu a polos ti klidně spadne na zem a nic je jí nestane, přivížeš ji drátem aby se mohla točit a jedeš domů na laně miloš

11.1.10, 19:45

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
michalkatka píše:
michale to ti uletí to ložisko v klubu a polos ti klidně spadne na zem a nic je jí nestane, přivížeš ji drátem aby se mohla točit a jedeš domů na laně miloš

ja by som to aj tak vymenil celé...

neviem aké ložisko myslíš, vonkajšie sú guličky v klietke, a vnútorné tie kamene na tripoidoch a tam sú valčeky akože ložisko...

ale myslím že by kĺb muselo roztrhnúť aby z neho poloos ( hriadeľ ) vypadla bez poškodenia, nemyslím že môže vypadnúť pokiaľ zošrotuješ klietku, guličky, lebo aj keď by sa zlomil ten tripoid nemá ako vypadnúť von...

12.1.10, 11:03
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další