Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 01:06

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Geometrie Favorit versus Felicie 
Autor Zpráva

Příspěvek Geometrie Favorit versus Felicie
Ahoj,
v čem pomohla změna geometrie Felicii oproti Favoritu? Mam na mysli treba zmenu sklonu tlumice od kolmice. U Favorita byla 6 stupnu a 30 minut a u Feldy 5 stupnu a 40 minut-tzn. kolmejsi. Pomohlo to jizdnim vlastnostem, nebo spis naopak? V cem byla zmena? V sirce horniho ulozeni tlumicu v karoserii, v delce spodnich ramen, nebo v sirce napravnice? Jde mi o to, jestli muzu na sveho Favorita dat tehlice a ramena z Feldy. Na Favu mam totiz v haji loziska a trmeny+kotouce uz taky nejsou nejlepsi a muzu mit za flasku toto vse zanovni z Feldy total bourane na zadek, takze bych to jen prohodil a nic nerozebiral. Tem mym trmenum a kotoucum uz nepomuze totiz snad ani svecena voda. Pokud vite neco o geometrii, tak sem s tim.

Diky Petr :D

10.10.06, 20:01
Pspvek Reklama

Příspěvek 
O geometrii nic moc nevím, ale četl jsem o případu nějakého tunera, který tam těhlice z felície normálně vozí...
Ale v případě ramen mám pocit, že je tam jiné uchycení toho zadního silentbloku...
Možná by bylo zajímavé nacpat tam celou nápravnici, včetně stabilizátoru (ten ale nemá každá felda)

10.10.06, 22:55
Profil ICQ

Příspěvek 
Tahle Felda ale bohuzel stabilizator nema a napravnice uz je pryc. Takze na me zbyly uz jen tehlice a ramena :( .

11.10.06, 07:37

Příspěvek 
oprave ze ani ta napravnice tam nejde (myslim novy typ benteler) - prave kvulictomu zadnimu uchyceni

12.10.06, 11:12
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
tu ma napada, vymenit aj podlahu? bolo by to technicky mozne? Zacinaju my hrdzaviet tie vystuhy. To by chcelo ale asi machra co by to vedel umiestnit..
Zase asi blba uvaha :oops:

12.10.06, 20:26

Příspěvek 
Ještě doplňující otázka: Proč je Favorit o dost větší "drncák" než Felda, čím je to dané? Je to jen jinými tlumiči, nebo i tou jinou geometrií? Nebo čím ještě? Když má Favo jiný sklon uložení tlumiče v těhlici než Felda, kolik je rozteč horního uložení tlumičů u Feldy? U Fava je to 105,5 cm. Nevíte taky někdo rozteč spodních kuláků u Fa a Fe? Pomocí těchto měr by se daly zjistit případné rozdíly v geometrii. A jak je to třeba se sjížděním gum u Fava a Feldy? Díky 8)

17.10.06, 14:29

Příspěvek Re: Geometrie Favorit versus Felicie
Petr píše:
Ahoj,
v čem pomohla změna geometrie Felicii oproti Favoritu? Mam na mysli treba zmenu sklonu tlumice od kolmice. U Favorita byla 6 stupnu a 30 minut a u Feldy 5 stupnu a 40 minut-tzn. kolmejsi. Pomohlo to jizdnim vlastnostem, nebo spis naopak? V cem byla zmena? V sirce horniho ulozeni tlumicu v karoserii, v delce spodnich ramen, nebo v sirce napravnice? Jde mi o to, jestli muzu na sveho Favorita dat tehlice a ramena z Feldy. Na Favu mam totiz v haji loziska a trmeny+kotouce uz taky nejsou nejlepsi a muzu mit za flasku toto vse zanovni z Feldy total bourane na zadek, takze bych to jen prohodil a nic nerozebiral. Tem mym trmenum a kotoucum uz nepomuze totiz snad ani svecena voda. Pokud vite neco o geometrii, tak sem s tim.

Diky Petr :D

Zdárek.Já mám na fávu z roku 1990 přidělanou zadní nápravu z feldy se stabilizátorem a na předku mám přední tvrdou nápravnici po lehké úpravě,ramena z feldy,těhlice a stabilizátor.Je to dost znát a auto sedí pěkně.Je dobrý mít i vzpěru na tlumičích.Dal sem na to ještě 15 kola s pneu 195/50. :D

19.10.06, 20:05
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]