Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 23:29

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Cuká mi volant 
Autor Zpráva

Příspěvek Cuká mi volant
Ahoj,

mám Felicii, 1.3, r.v. 1998, najeto 325tis km.

Včera při nájezdu na dálnici mi něco zarachtalo v autě a od tý doby mi začal cukat volant doleva. Zastavila sem hned na prvním sjezdu, pneu a vše viditelné je ok... sedla sem do auta, popojela jetě asi půl kilometru, ale dál sem se neodvážila, protože se to s každým metrem zhoršovalo.

Četla sem tu samozřejmě podobný případy, radili ste, že je chyba v homokinetickym kloubu. Zajímalo by mě, jestli tohle vychází i z mého trochu pozměněného popisu a zda-li sem schopná to opravit sama nebo jestli musim do servisu.

Díky

19.5.10, 19:24
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Ještě sem zapomněla - to cukání se projevuje jen při zařazené rychlosti - když vyřadím, tak nic.... a taky, že když sem zatáčela na křižovatce (doleva) tak sem měla problém to vůbec udržet...

19.5.10, 19:27

Příspěvek 
Vnější nebo vnitřní kloub poloosy (což je jak píšeš sama homokinetický kloub), mě to udělal ten vnitřní, zadřel se prstenec na jehlách ale taky to může být vnější a ta většinou praskne klec, jestli nejsi alespoň zámečnice nebo nástrojařka tak pokud možno ihned do servisu!!!

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

19.5.10, 19:35

Příspěvek 
ok, díky za info....

- jetě malej dotaz - kolik si tak mám připravit za opravu? samozřejmě s 12let starou feldou pojedu jen k nějakýmu živnostníkovi...

20.5.10, 08:55

Příspěvek 
pokud bude slušnej tak za kvalitní kloub cca 600-700 + max 200 za práci, jinak ale taky můžeš zaplatit 1000,- za kloub a i 600 za práci a nebo taky 300,- za kloub made in China. Kdyby jsi měla napsáno odkud jsi tak by ti třeba někdo poradil někoho v okolí

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

20.5.10, 18:28

Příspěvek 
promiň zakládala sem si účet rychle, abych měla co nejdřív info... takže to jetě doplním.

Teď zrovna mám auto v Hostivicích - je tu nějakej mechanik - docela solidní co mi měnil výfuk, nejni drahej, jenže teď má v garáži 2 zbouraný auta, takže mi na to koukne nejdřív za 10dní nejdřív :(. Moc daleko nemám odvahu s tim jet. Cena do 1500,- by byla ok, doufala sem, že se vlezu do 3000,-

20.5.10, 22:22
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]