|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
tomvm
|
Zadní náprava renault
Ahoj kluci, sice to nepatří do škoda fóra ale už sem chodím delší dobu, tak třeba vás něco napadne a poradíte mi. Naše 2. auto Renautl scenic 1.9dT r.v 1997. Auto mírně ale pořád zatáčí doprava směrem ke krajnici. Auto bylo několikrát na geometrii a vždy změřili, že pravé zadní kolo má moc velkou rozbíhavost až 4 mm myslím. Zadní náprava nemá stavitelnou geometrii. Auto je z bazaru a říkali že musí být zadní nápravnice nějak ohlá že má takovou rozbíhavost. Zkoušeli to dohánět pření stavitelnou nápravou ale pořád to není ono a zatáčí. Co nás nenapadlo. Když má kolo rozbíhavost tak pod 2 šrouby držící buben dát podložky aby kolo bylo rovno. Zkoušeli jsme ale marně. At podložky dáme na přední šrouby bubnu nebo zadní šrouby bubnu ( sbíhavost,rozbíhavost) pořád auto zatáčí přibližně stejně, ale s různýma podložkama se mění poloha volantu tak, že volant je jako kdyby zatáčel. Přitom sme nic s přední nápravou nedělali. Už si nevím rady. Máte někdo nápad ?
_________________ Škoda 105L ,r.v 1987, najeto 120000 km, Mogul GX-FE 10W40
|
20.12.11, 21:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Re: Zadní náprava renault
auto bylo bouchnutý na zadní kolo z boku, že? Vyměň nápravu a bude klid.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
20.12.11, 21:40 |
|
|
michalkatka
|
aby nebola pohnutá aj celá kasňa...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
20.12.11, 21:49 |
|
|
tomvm
|
No právě kluci, aby nebylo hejblí i uložení nápravy, to by nová ani nepomohla ... mě napadlo udělat kolnou podložku pod celý bubenpod to zadní kolo který je moc rozbíhavý, ale nějak to prakticky nefunguje.
_________________ Škoda 105L ,r.v 1987, najeto 120000 km, Mogul GX-FE 10W40
|
20.12.11, 21:54 |
|
|
CROWACK
|
tak to si budeš muset nechat někde v servisu změřit co je kde křivý...ale asi ne u mantáků, co se rozbíhavost vzadu snaží "nahonit" na předku.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
20.12.11, 22:04 |
|
|
Kristensen
|
dneska je poměrně moderní (ačkoliv já teda z toho vůbec nejsem nadšenej) že na geometrii ti změřej celý nápravy a pokud někde něco nesedí a nejde to štelovat tak normálně na to maj vybavení že tak jak to auto stojí na heveru tak ho ukotvěj pokud je to potřeba, a pomocí nářadí a přípravků k tomu určených ti násilím natáhnou to co je potřeba a tam kam je potřeba, klidně i roztáhnou klobouky na přední nápravě nebo roztáhnou zadní nápravu pokud má špatnou zbíhavost.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
20.12.11, 22:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já třeba v okolí nikoho neznám kdo by rovnal nápravy, všichni jen mění, sám jsem se pokoušel rovnat a úspěch žádný, jediný co se mi u nkterých aut povedlo že jsem hrubě nařízl rouru ramane přihl kolo dosprávného směru zavařil zabrousil zastříkal a zdar, na tom sceniku bych ještě přehodil levé přední kolo za pravé jestli náhodou nemají rozdílnou výšku
|
22.12.11, 07:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
naposledy jsem rovnal zadní vidle na krosce, celí dopoledne jsme natahovali aretovali stabilizovali a furt něco nesedělo nakonec jsem zadní kolo uřízl srovnal přivařil a super sedí na milimetry
|
22.12.11, 07:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|