|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Autor |
Zpráva |
hugo
|
třepe se volant
zdravím, potřeboval bych poradit, u Mkové škodovky r.v.88 mám problém s řízením: cca při 120 se mě začne třepat volant( do 120 je vše ok), trvá to tak do 130 potom to přestane a při dalším zrychlování se to opět objeví. Pokud je pěkná silnice tak se to někdy ani neobjeví jen lehce vrní volant, pokud jedu po panelce - dálnici tak je volant k neudržení.Řízení mám opravené, sbíhavost i vyvážení kol jsem už udělal, ve svislácích drobná vůle je, ale stk jsem prošel bez problémů. Jediné co mě napadá jsou Apolla a vystředění kola vůči náboji( přezuji a zkusím plecháče) ale jinak nevím.díky za rady
|
22.8.07, 12:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
cyz
|
Re: třepe se volant
hugo píše: zdravím, potřeboval bych poradit, u Mkové škodovky r.v.88 mám problém s řízením: cca při 120 se mě začne třepat volant( do 120 je vše ok), trvá to tak do 130 potom to přestane a při dalším zrychlování se to opět objeví. Pokud je pěkná silnice tak se to někdy ani neobjeví jen lehce vrní volant, pokud jedu po panelce - dálnici tak je volant k neudržení.Řízení mám opravené, sbíhavost i vyvážení kol jsem už udělal, ve svislácích drobná vůle je, ale stk jsem prošel bez problémů. Jediné co mě napadá jsou Apolla a vystředění kola vůči náboji( přezuji a zkusím plecháče) ale jinak nevím.díky za rady
Jestli nejsou prasklé kordy v gumách, to je vzhledem ke stavu silnic docela častá závada. Jestli nemáš druhé gumy tak zkus aspoň přehodit přední za zadní jestli nastane nějaká změna. Problém je ten že ve většině pneuservisů to nepoznají, guma při vyvýžení neházi ale může být nějak zdeformovaná což se projeví až při zatížení
|
22.8.07, 12:12 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: hugo píše: zdravím, potřeboval bych poradit, u Mkové škodovky r.v.88 mám problém s řízením: cca při 120 se mě začne třepat volant( do 120 je vše ok), trvá to tak do 130 potom to přestane a při dalším zrychlování se to opět objeví. Pokud je pěkná silnice tak se to někdy ani neobjeví jen lehce vrní volant, pokud jedu po panelce - dálnici tak je volant k neudržení.Řízení mám opravené, sbíhavost i vyvážení kol jsem už udělal, ve svislácích drobná vůle je, ale stk jsem prošel bez problémů. Jediné co mě napadá jsou Apolla a vystředění kola vůči náboji( přezuji a zkusím plecháče) ale jinak nevím.díky za rady Jestli nejsou prasklé kordy v gumách, to je vzhledem ke stavu silnic docela častá závada. Jestli nemáš druhé gumy tak zkus aspoň přehodit přední za zadní jestli nastane nějaká změna. Problém je ten že ve většině pneuservisů to nepoznají, guma při vyvýžení neházi ale může být nějak zdeformovaná což se projeví až při zatížení
a některý protektor ani vyvážit nejde, to jsem měl nedávno pneu vraník, pneu je asi určena pro stání v bazaru, jinak pro jízdu je to jen pro milovníky třesu miloš
|
22.8.07, 12:22 |
|
|
DRYVER
|
Zkusil bych prehodit za jine kola a tyhle vyvazit. Nektere pneuservisi kdyz jim pristroj ukazuje treba 5 az 10 g tak nad tim mavnou rukou ze to je nepodstatne a zvast kdyz to je starsi auto jako treba skodovka a nechaji to tak
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
22.8.07, 12:26 |
|
|
Martin
|
Zkus tam dát ty plecháče, to vystředění je celkem důležité.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
22.8.07, 14:10 |
|
|
ventYl
|
hugo píše: zdravím, potřeboval bych poradit, u Mkové škodovky r.v.88 mám problém s řízením: cca při 120 se mě začne třepat volant( do 120 je vše ok), trvá to tak do 130 potom to přestane a při dalším zrychlování se to opět objeví. Pokud je pěkná silnice tak se to někdy ani neobjeví jen lehce vrní volant, pokud jedu po panelce - dálnici tak je volant k neudržení.Řízení mám opravené, sbíhavost i vyvážení kol jsem už udělal, ve svislácích drobná vůle je, ale stk jsem prošel bez problémů. Jediné co mě napadá jsou Apolla a vystředění kola vůči náboji( přezuji a zkusím plecháče) ale jinak nevím.díky za rady
novy typ apoll je prisposobeny pre strediaci kruzok, ak si mal stary typ apoll a zmrvil si vyrabanie drazky pre strediaci kruzok, tak mas vcelku dost velky problem.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
22.8.07, 14:49 |
|
|
patrik-hp
|
....Pokud zjistíš,že disky jsou O.K. a nehází na roztočení rukou,kup pneu...A příště nehamtej na brzdu tak zběsile...Běhoun pneumatiky pokud je šišatej hmotnostně vyvážíš avšak dráha bude stále špatná....Na moto se to obrušuje,podobně jako na odvalovací frézce...Ale na autě se vyhazuje a kupuje nová
|
22.8.07, 15:34 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Jak poznám jesi mám na Rapidákovi starý nebo nový Apolla ??? Mě to totiž taky nad 120 km/h vrní...i když velmi jemně.
Nafotit můžu cokoli...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
22.8.07, 15:40 |
|
|
Martin
|
Tak nejspíš podle toho, jestli si to přesně sedne na ten vystřeďovací kroužek na přeidním náboji.
|
22.8.07, 15:45 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
22.8.07, 16:12 |
|
|
ventYl
|
pokial mas na Rapide originalne predne naboje, nie nejake menene z nejakej prahistorickej skodovky, tak na nu stare apolla bez mechanickej upravy diskov nenamontujes. ale tuna hoch tusim uz v inom fore pisal, ze tie apolla tam povodne nevedel nasadit, tak z diskov zobral v mieste naboja nejaky ten milimeter, aby to tam namontoval.
Rozdiel je v tom, ze predne naboje pre hrebenove napravy maju strediaci kruzok, aby boli disky namontovane presne a montazne je rieseny tak, aby na napravu s hrebenom neslo dat disk, ktory nebol pre napravu s hrebenom robeny.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
22.8.07, 16:14 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Aha takže kdyby tam nepatřil tak bych ho tam nedal jo ??? No tak jo..tim lépe...disk ta mám normálně...štefty koukaj ješte 5 mm z matky což je v pohodě.
Fotky nějako pomohly ???
|
22.8.07, 16:21 |
|
|
Martin
|
Z fotek moc nepoznám. Jde o to, jestli to již také někdo neupravoval na soustruhu, pak se to nevystředí.
|
22.8.07, 17:47 |
|
|
ventYl
|
tak tak, zalezi od toho, ako to upravil, ale tipujem, ze pokial to upravoval nejaky veci neznaky clovek, tak mohol vcelku v klude proste vyrobit vacsiu dieru a funkcia strediaceho kruzka je tatam. Treba si niekde zohnat vykres plechaca, alebo naboja (tusim, ze v andrtovi je) a premerat podla tych rozmerov (hlavne podla tych s uvedenou toleranciou) rozmery na zlozenom apolle. Ak sedia, strediacim kruzkom to nebude, ak nesedia, vies, kde je arasida zakopana.
|
23.8.07, 09:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|