Autor |
Zpráva |
Jura
|
Dotaz
Jen takovej dotay co mi vrtá hlavou...Jak zaručeně poznám, ze sou loziska spatne nebo jeste dobry? jaky sou zpusoby to poznat? A můžou nějak poškodit teoreticky ty moje nové kotouce a desky? Respektive co vsechno to muze udelat? Díkec
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
24.10.07, 13:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Dotaz
Jura píše: Jen takovej dotay co mi vrtá hlavou...Jak zaručeně poznám, ze sou loziska spatne nebo jeste dobry? jaky sou zpusoby to poznat? A můžou nějak poškodit teoreticky ty moje nové kotouce a desky? Respektive co vsechno to muze udelat? Díkec
já nic jiného neznám než hodíš auto na zvedák, shodíš přední kola třmeny a desky kola tam prdneš zpátky a točíš koly to točení které je slyšet jsou v háji ložiska miloš
|
24.10.07, 18:14 |
|
|
Drak
|
Dobrej způsob je taky pořádně zaklínovat auto, zvednout jednu stranu, nakopnout a rozjet na 140, sešlápnout spojku a zdechnout, ložisko jde krásně slyšet, jestli je OK.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
24.10.07, 18:17 |
|
|
Ondras83
|
stačí projet prudkou zatáčku a když to bude hučet tak máš špatný ložiska...taky záleží kolik má auto najeto...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
24.10.07, 18:20 |
|
|
CROWACK
|
Drak píše: Dobrej způsob je taky pořádně zaklínovat auto, zvednout jednu stranu, nakopnout a rozjet na 140, sešlápnout spojku a zdechnout, ložisko jde krásně slyšet, jestli je OK.
No spíš bude slyšet jestli je KO ne?
A vzadu??
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
24.10.07, 18:32 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
CROWACK píše: Drak píše: Dobrej způsob je taky pořádně zaklínovat auto, zvednout jednu stranu, nakopnout a rozjet na 140, sešlápnout spojku a zdechnout, ložisko jde krásně slyšet, jestli je OK. No spíš bude slyšet jestli je KO ne? A vzadu??
musíš mít zadní náhon 4 x 4 miloš
|
24.10.07, 19:28 |
|
|
Jura
|
Díky kluci..prubnu to...ale co kdyby to ložisko bylo špatné....můžou semi nějak zničit nové destičky a kotouče a držáky třmenu? Já si myslím, že jestli se něco hejbe, tak se to hejbe celý ne? Ale nejsem si jistej
|
24.10.07, 19:37 |
|
|
CROWACK
|
slovacek.milos píše: musíš mít zadní náhon 4 x 4 miloš
To je rada za milijón, díky Miloši!!!
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
24.10.07, 19:42 |
|
|
Drak
|
Ložisko by nemělo mít přímej vliv na brzdy, může mít vliv na gumu, pak má vliv na hluk a v krajním případě se kousne nebo rozpadne a předběhne tě kolo, ale to bys musel být hluchej, aby sis nevšiml, že to hrozí.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
24.10.07, 19:43 |
|
|
Jura
|
No a dejme tomu, že stojím na parkovišti a zacloumám předním kolem..jedno je v pohodě, ale když cloumu druhým cítím vůli...může to být ložísko nebo to vypadá na něco jiného? Podotýkám, že kola jsou dobře dotáhlá
|
24.10.07, 20:31 |
|
|
miomio
|
Jura píše: Jen takovej dotay co mi vrtá hlavou...Jak zaručeně poznám, ze sou loziska spatne nebo jeste dobry? jaky sou zpusoby to poznat? A můžou nějak poškodit teoreticky ty moje nové kotouce a desky? Respektive co vsechno to muze udelat? Díkec
Já ted mel jedno lozisko spatne a muzu rict ze to nejde preslechnout - byl to radny hukot a s nicim si to nelze splest. V zatackach to hucelo a kdyz jsem s tim nic nedelal tak po case to hucelo skoro furt a mel jsem stesti ze jsem to dal pak ihned spravit...takze ja rikam ze ten hukot proste poznas uplne jasne.
_________________ Škoda Octavia SLXi, 1,6, 74kW.
|
24.10.07, 21:40 |
|
|
Jura
|
miomio píše: Jura píše: Jen takovej dotay co mi vrtá hlavou...Jak zaručeně poznám, ze sou loziska spatne nebo jeste dobry? jaky sou zpusoby to poznat? A můžou nějak poškodit teoreticky ty moje nové kotouce a desky? Respektive co vsechno to muze udelat? Díkec Já ted mel jedno lozisko spatne a muzu rict ze to nejde preslechnout - byl to radny hukot a s nicim si to nelze splest. V zatackach to hucelo a kdyz jsem s tim nic nedelal tak po case to hucelo skoro furt a mel jsem stesti ze jsem to dal pak ihned spravit...takze ja rikam ze ten hukot proste poznas uplne jasne.
No tam de o to, že já mám ještě na autě špatný gumy barumky každá sjetá jinak a nejsou vyvážené pořádně, takže nevím, jestli mi to nedělaj gumy, ale jak říkáš... ložisko bych si asi nesplet to by asi aj pískalo ne?
|
24.10.07, 21:46 |
|
|
miomio
|
Jura píše: miomio píše: Jura píše: Jen takovej dotay co mi vrtá hlavou...Jak zaručeně poznám, ze sou loziska spatne nebo jeste dobry? jaky sou zpusoby to poznat? A můžou nějak poškodit teoreticky ty moje nové kotouce a desky? Respektive co vsechno to muze udelat? Díkec Já ted mel jedno lozisko spatne a muzu rict ze to nejde preslechnout - byl to radny hukot a s nicim si to nelze splest. V zatackach to hucelo a kdyz jsem s tim nic nedelal tak po case to hucelo skoro furt a mel jsem stesti ze jsem to dal pak ihned spravit...takze ja rikam ze ten hukot proste poznas uplne jasne. No tam de o to, že já mám ještě na autě špatný gumy barumky každá sjetá jinak a nejsou vyvážené pořádně, takže nevím, jestli mi to nedělaj gumy, ale jak říkáš... ložisko bych si asi nesplet to by asi aj pískalo ne?
Me to nepiskalo. Byl to takovy hukot kdy se mi zdalo ze snad musi uletet kolo...strasne neprijemny zvuk, to proste jak uz to bylo uplne kantare to lozisko tak se to tam vsecko nejak mlelo nebo co.
|
24.10.07, 22:15 |
|
|
miomio
|
A jak uz tu nekdo psal - nejlepsi je zajet do nejakeho servisu kde to zvednou a roztoci a hned ti reknou jestli to je lozisko protoze pokud ano tak se to musi hned opravit,tady neni na co cekat...
|
24.10.07, 22:20 |
|
|
DRYVER
|
Pokud jsi mel zvedlou napravu a cloumal s kolem a byla tam vule tak bych to spis videl na nejaky cep, protoze kdyby melo takovou vuli lozisko tak ten kraval uz x desitek km poslouchas a bud si jistej ze ten hukot slysi i hluchej...
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
25.10.07, 09:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|