Autor |
Zpráva |
Martin 007
Dezertér
|
No já právě řešim jak dostat dolů tu střibrnou barvu co na to je...pak zarovnat nerovnosti, srovnat celkově a vyleštit jesi to pude...zhuntovaný je mám dost s dost
Takže šmirgl jo...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
27.1.08, 21:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Martin 007 píše: No já právě řešim jak dostat dolů tu střibrnou barvu co na to je...pak zarovnat nerovnosti, srovnat celkově a vyleštit jesi to pude...zhuntovaný je mám dost s dost Takže šmirgl jo...
tak farby som dostal dole dráteným kotúčom do vrtačky, je to ako po opieskovaní, akurát treba byť opatrný pri hranách, treba to brúsť tak aby štetiny toho kotúča išli od hrany a nie do hrany.... potom šmirgel...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
27.1.08, 21:12 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
no michale, já bych řekl, že máš ještě co leštit.. 600 papír je velmi hrubý... já bych končil až na 2000, pak bych leštil
|
27.1.08, 21:16 |
|
|
Radic
|
michalkatka píše: brúsiť tak aby štetiny toho kotúča išli od hrany a nie do hrany.... potom šmirgel...
tak to bude u apol dost oříšek...zkusil bych radši sehnat pískovačku. Mojim pomohla od laku sůl a to dokonale teď už sou zase jak nové ovšem...jen místo původní metly je tam komax
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
27.1.08, 21:16 |
|
|
michalkatka
|
Radic píše: michalkatka píše: brúsiť tak aby štetiny toho kotúča išli od hrany a nie do hrany.... potom šmirgel... tak to bude u apol dost oříšek...zkusil bych radši sehnat pískovačku. Mojim pomohla od laku sůl a to dokonale teď už sou zase jak nové ovšem...jen místo původní metly je tam komax
tak hej na zložitejšie tvary je lepšia pieskovačka, ala na plochy a karosárčinu stačí ten drátený kotúč....
tých kotúčov mám viac, veľké, nenšie, malé, ale aj taký plochý.... (iba chudák vrtačka dostáva riadne zabrať, ale to je klasika poctivá Narex)
|
27.1.08, 21:39 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Tak já bych měl i vysokootáčkovou brusku s bowdenem a nástávců se dá dokoupit mraky...bych neviděl až tak problém u Apoll - jenom 3 týdny
No uvidíme...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
27.1.08, 21:45 |
|
|
michalkatka
|
|
30.1.08, 17:49 |
|
|
Šemik
|
Tyyyyjo, krása Respect
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
30.1.08, 17:51 |
|
|
michalkatka
|
Šemik píše: Tyyyyjo, krása Respect
od teba je to poklona ďakujem....
|
30.1.08, 17:53 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
nádhera
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
30.1.08, 18:00 |
|
|
michalkatka
|
|
30.1.08, 18:12 |
|
|
Ondras83
|
chlapi, myslíte, že by šli takhle vyleštit všechny kola nebo jen na to určený ??? mám origoš filďácký od Jury, no a ten design je daleko jednodušší než tenhle, takže si myslim, že by to problém nebyl, ale bojim se o to, aby ten hliník šel vůbec leštit a i když pude, aby to k něčemu vypadalo....ještě ale neim, rozmejšlel sem se po bílym komaxu aby to auto konečně dostalo sportovní šmrnc....
tak šlo by to nebo ne ??? (vyleštit)
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
31.1.08, 19:00 |
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: chlapi, myslíte, že by šli takhle vyleštit všechny kola nebo jen na to určený ??? mám origoš filďácký od Jury, no a ten design je daleko jednodušší než tenhle, takže si myslim, že by to problém nebyl, ale bojim se o to, aby ten hliník šel vůbec leštit a i když pude, aby to k něčemu vypadalo....ještě ale neim, rozmejšlel sem se po bílym komaxu aby to auto konečně dostalo sportovní šmrnc.... tak šlo by to nebo ne ??? (vyleštit)
šlo by to...
mne sa postupne viac a viac darí a prichádzam na postupy ako to ide najlepšie, takže môžem povedať že sa dá leštiť všetko hliníkové... hoci aj celý motor....
|
31.1.08, 21:22 |
|
|
DRYVER
|
michalkatka píše: mne sa postupne viac a viac darí a prichádzam na postupy ako to ide najlepšie, takže môžem povedať že sa dá leštiť všetko hliníkové... hoci aj celý motor....
Tak napis co je nejlepsi, nejucinejsii... ja jednou zkousel lestit hlinikovej plech, ale vysledek spis zadnej ...
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
1.2.08, 22:13 |
|
|
michalkatka
|
DRYVER píše: michalkatka píše: mne sa postupne viac a viac darí a prichádzam na postupy ako to ide najlepšie, takže môžem povedať že sa dá leštiť všetko hliníkové... hoci aj celý motor.... Tak napis co je nejlepsi, nejucinejsii... ja jednou zkousel lestit hlinikovej plech, ale vysledek spis zadnej ...
tak v skratke postup: podotýkam že takmer všetko už robím strojne (s vrtačkou a vhodným nástavcom):
1. dráteným kotúčom očistiť na čistý kov (opatrne na hranách)
2. 100 brúsny papier na sucho....
3. 200 brúsny papier na sucho.... (tu treba vybrúsiť a zahladiť všetky viditeľné ryhy a to tak že musia jemné brúsne ryhy zostávať iba v smere v ktorom brúsim)
4. 150 vodný brúsny papier pod vodou...
5. 400 vodný brúsny papier pod vodou (dá sa vynechať)
6. 600 vodný brúsny papier pod vodou (toto treba veľmi dôkladne vybrúsiť, po tomto je povrch matný, aj tak to vyzerá super, ak by niekto chcel povrch matný tak tu skončiť)
7. potom leštiaci kotúč s leštiacou pastou (ja mám nejakú metal polisch cca 200skk taká tuba ako zubná pasta) a 2 - 3x samotné leštenie a dá sa používať ako zrkadlo...
potom odmastenie lakovanie, a nakoniec aj preleštenie laku nejakým autovoskom...
ufffff
|
2.2.08, 10:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|