Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 14:29

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 apolla 
Autor Zpráva

Příspěvek apolla
zdravím, mám dotaz, kopil jsem si na 105M apolla, dřív než jsem je nalakoval jsem je nechal v pneuservisu roztočit jak na tom jsou... lak, nové pneu a při montáži zadky ok, a na předek jsem je nemohl dostat středící kroužek na náboji kola - jakoby součást kotouče je moc dlouhý ( od kotouče směrem k krytce matice hřídele kola), prostě při dotáhnutí nesedne kolo plochou na náboj cca o 4mm, a tím pádem jsou i krátké štefty. Vyřešil jsem to, že jsem na soustruhu náboj zkrátil a je to ok. Setkal se s tím někdo? jak tak čtu, tak nikdo obdobné problémy nemá.Dík moc

16.8.07, 12:24
Pspvek Reklama

Příspěvek 
tak to cumim i ja :shock: :shock: :shock: taky sem zvedav na vysvetleni

Škoda 742 Forever Team
Škoda TW Coupe Club

16.8.07, 12:30
Profil ICQ

Příspěvek 
ano, je to mozne, apolla existuju vo dvoch variantach, citujem Minna (http://skoda120.dipsoft.sk):

Citace:
Test na aute (22.09.2006):
Skúška disku na prednom náboji ma veľmi nepotešila, matice šlo zakrútiť len asi do polovice svojho závitu. V prvom momente som nevedel, kde je zrada, prečo to nesedí... O tom, že sa vyrábalo viac druhov Apoll som vedel aj pred kúpou. Staršie typy mali stredové otvory navrhnuté na predné náboje starších škodoviek (76-83) bez strediaceho krúžku, novšie typy mali stredové otvory iných rozmerov, aby sedeli na novšie nápravy škodoviek so strediacim krúžkom (od 1984). Ja som potreboval novší typ. Podľa informácií, ktoré som našiel v jednom fóre na internete, by mali mať tie staršie verzie diskov úplne inšie rozmery ako novšie verzie. Pred kúpou som tie moje rozmery samozrejme pomeral a sedelo mi to na nový typ. Preto to čudovanie, že mi to na náprave nesedí. Po ďalšom zháňaní informácii som zistil, že tie staršie verzie mali len menej zahĺbené vybratie dier zo zadnej strany...Problém sa dal vyriešiť buď úpravou nábojov na prednej náprave (na zadnú nápravu pasujú obidve verzie diskov), alebo úpravou diskov - "prerobením na novší typ". Zvolil som úpravu samotných diskov. Myslím, že je to tak lepšie už len preto, že strediace krúžky kolies sú na prednej náprave s hrebeňovým riadením dôležité...). Bolo potrebné zohnať niekoho, kto mi tie diery osústruží...

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

16.8.07, 12:51
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
díky moc, člověk se pořád učí......

16.8.07, 13:02
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ]