ano, je to mozne, apolla existuju vo dvoch variantach, citujem Minna (
http://skoda120.dipsoft.sk):
Citace:
Test na aute (22.09.2006):
Skúška disku na prednom náboji ma veľmi nepotešila, matice šlo zakrútiť len asi do polovice svojho závitu. V prvom momente som nevedel, kde je zrada, prečo to nesedí... O tom, že sa vyrábalo viac druhov Apoll som vedel aj pred kúpou. Staršie typy mali stredové otvory navrhnuté na predné náboje starších škodoviek (76-83) bez strediaceho krúžku, novšie typy mali stredové otvory iných rozmerov, aby sedeli na novšie nápravy škodoviek so strediacim krúžkom (od 1984). Ja som potreboval novší typ. Podľa informácií, ktoré som našiel v jednom fóre na internete, by mali mať tie staršie verzie diskov úplne inšie rozmery ako novšie verzie. Pred kúpou som tie moje rozmery samozrejme pomeral a sedelo mi to na nový typ. Preto to čudovanie, že mi to na náprave nesedí. Po ďalšom zháňaní informácii som zistil, že tie staršie verzie mali len menej zahĺbené vybratie dier zo zadnej strany...Problém sa dal vyriešiť buď úpravou nábojov na prednej náprave (na zadnú nápravu pasujú obidve verzie diskov), alebo úpravou diskov - "prerobením na novší typ". Zvolil som úpravu samotných diskov. Myslím, že je to tak lepšie už len preto, že strediace krúžky kolies sú na prednej náprave s hrebeňovým riadením dôležité...). Bolo potrebné zohnať niekoho, kto mi tie diery osústruží...