|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Kontrola oleja v prevodovke Felicia 1.3 MPI
Autor |
Zpráva |
Juro M
|
Kontrola oleja v prevodovke Felicia 1.3 MPI
Zdravim,chcel by som skontrolovat olej v prevodovke na felicii 1.3 MPI rok vyroby 1997.Neviem ci je spravny takyto postup,odsrobovat skrutku co drzi nahon tachometru vybrat ten plastovy nahon,na spodnej hrane ozubenia- tak je oleja dost,naspodnej hrane celeho plastu-oleja je malo.Ten plast by mohol spadnut do prevodovky?Chcem to skontrolovat preto,lebo je to trosku zatecene dolu prevodovkou,kade to moze presakovat?Dakujem.
|
2.5.12, 13:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
MATTESS
|
Re: Kontrola oleja v prevodovke Felicia 1.3 MPI
Kolečko náhonu má být v oleji 4mm Proč to je v sekci motor?
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
2.5.12, 13:56 |
|
|
Juro M
|
Sorry za tu sekciu,uz sa to asi neda prehodit,a s tym vypadnutim toho nahonu by som este potreboval poradit ako sa to moze stat?A tiez kade to asi presakuje?
|
2.5.12, 14:02 |
|
|
Nepér
|
Přesunuto.
Z převodovky to teče ve většině případů přes gufera, málokdy mezi víky. Gufera poloos i gufero táhla řazení není problém vyměnit. U těch poloos jsem to dělal asi třikrát, než to přestalo...
Hladina oleje jak píše Mattes, já to beru tak, že pokud vidím, že je olej nad tu plochu, o kterou se opírá plastové kolečko, je to ok. U některých typů náhonů může prý spadnout dovnitř, mě se to nikdy nepovedlo ani odpojit a vysunout.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
2.5.12, 15:29 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Nepér jestli máš starej kovovej náhon tak tam nehrozí vypadnutí, to je problém až těch nových plastových
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
2.5.12, 17:22 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
spadnout do převodovky to může mně se to stalo jednou ale dělala se spojka převodovku jsem nahnul a zas to vjelo do té díry kde jsem to vytáhnul nikdy před tím jsem o tom ani neslyšel když už mi to spadne nelovím prstem ale vemu nagnet a pozor třeba u forda ti to spadne rovnou a si v háji časem se to namele a vyhazuje kvalty
|
2.5.12, 17:34 |
|
|
Pavelo
|
magnetom ten novy nahon chyti len tazko, toz je cely z plastu a ten stary kovovy nema tendenciu padnut, lebo je to jeden kus treba to len opatrne vytahovat, sanca, ze to tam padne je fakt miziva - skusal som to tam naschval niekam narvat a nebolo tam miesto, kade by to preslo do prevodovky... klop klop zatial
|
2.5.12, 22:43 |
|
|
kwiko
|
Mne sa uz tiez podarilo jeden nahon utopit. kontroloval som hladinu oleja, nesla von mrcha, tak som pouzil vacsiu Silu a podarilo sa... iba kukam, ziadne koliesko. tachometer predtim fungoval... tak sa menila prevodovka (aj tak uz dost hucala )
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
4.5.12, 21:43 |
|
|
gokralik
|
Taky se mi povedlo. Vyměnil se náhon a auto dodneška jezdí... akorát po pár kilometrech kámoš říkal, že něco pořádně luplo v převodovce a auto silně cuklo. Snad se ten plast rozemlel.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
4.5.12, 21:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|