Autor |
Zpráva |
jackfree
|
spojka nevypíná uplně..
Když seškápnu pedál spojky až na zem stejně někdy řadím přes zuby...mám motor favo va š 100 s origo převodovkou.. v čem je problém? Nehodí se to? tu štelovací tyčku spojky od pracovního válce mám skoro nadoraz ven, dál už ani nejde... nevím si rady
|
7.5.07, 22:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No a jak je daleko vypinaci lozisko od pritlacaku? Lozisko by se nemelo tocit pokud nestojis na spojce, jinak by se dala dat delsi tycka, kdyzby to bylo moc daleko. Jinak je samozrejme mozny ze mas v riti spojkovej valec nebo tam je vzduch
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
7.5.07, 22:50 |
|
|
jackfree
|
no válce sem měnil a hydraulický systém funguje...ale navyznám se ve spojce...tu vzdálenost ložiska od přítlačáku zkontroluji jak? Dal sem tam ten motor a ani nevim co je tam za spojku... : (
|
7.5.07, 22:56 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Njn, doufejme ze tam je sirsi spojka - 190mm. Jak je vzadu spojkovej valecek, tak ta tycka stoucha do takovy pacicky a tam v prevodovce je videt na pritlacak a lozisko, lozisko musi byt pri zapnute spojce (neseslapnutym pedalu) kousek od pritlacaku, aby se netocilo, zbytek dolad tou tyckou
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
7.5.07, 22:59 |
|
|
jackfree
|
Dobrá, mrknu na to...bal sem se že budu muset vyndat motor abych se podíval...případně dá delší tyčku o kousek...motor už byl ve š 120 tak by pasovat měl...snad... díky
|
7.5.07, 23:05 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
jackfree píše: Dobrá, mrknu na to...bal sem se že budu muset vyndat motor abych se podíval...případně dá delší tyčku o kousek...motor už byl ve š 120 tak by pasovat měl...snad... díky
Lozisko ve stovce ma jinej tvar, protoze 180ka spojka ma jiny packy.
Mel bys tam mit lozisko pro spojku s talirovou pruzinou (ma takovej kruhove vystupek na casti co se opira o spojku).
Myslim ze te to pripravuje asitak o 5mm delky tycky, tak treba je to ono.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
8.5.07, 00:07 |
|
|
jackfree
|
dobře a mohu vyřešit delší tyčkou? nechce se mi vyndávat motor...
|
8.5.07, 10:51 |
|
|
Drak
|
Vyřešíš, ale v případě centrálního přítlačáku za cenu menší životnosti, rovný ložisko ho ošmirgluje a paprsky prasknou o poznání dřív.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
8.5.07, 11:23 |
|
|
jackfree
|
když najedu řádově stovky km ročně tak to asi nemusím řešit, ne?
|
8.5.07, 12:22 |
|
|
Kristensen
|
Tady máš obě ložiska: http://obchod.autokelly.cz/?SRC=100&RowID=164728611
označení SL LO 9775 je pro centrální přítlačák
označení SL LO 9777 je pro starej třípackovej přítlačák
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
8.5.07, 12:32 |
|
|
Kristensen
|
jackfree píše: když najedu řádově stovky km ročně tak to asi nemusím řešit, ne?
to ani není o kilometrech, spíš to je o tom jak moc řadíš a jezdíš po městě a pokud máš stejnej zlozvyk jako hlavně třeba většina ženskejch nebo důchodců, že přijedeš na křižovatku a čekáš s nohou jen třeba opřenou o spojku, nebo v horším případě sešláplou až na podlaze, tak to nemusí vydržet ani 100 km
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
8.5.07, 12:34 |
|
|
jackfree
|
takže to ložisko je ve spojce na motoru, když ho sundám?
|
8.5.07, 21:58 |
|
|
jackfree
|
nemohl by mi někdo prosím v bodech napsat co obnáší výmena ložiska spojky? pokud sem dobře pochopil neshoduje se tedy převodovka na které je ten vypínací mechanismus se spojkou co je na motoru, který sem koupil. spojka bude asi novější typ než převodovka...sundám motor a ???
|
8.5.07, 22:29 |
|
|
Drak
|
Převodovka je kompatibilní s každým motorem, jde o výměnu vypínacího mechanizmu, sundáš motor a na převodovce pod hřídelí je kus plechu s ložiskem, dole přišroubovaný dvouma šestkama matkama a nahoře dvouma pružinkama k válečku, to sundáš a nahradíš kompletem pro centrální spojku o190mm.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
9.5.07, 05:34 |
|
|
jackfree
|
Dobře ted to už chápu, o co jde...díky moc!
|
9.5.07, 11:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|