|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Autor |
Zpráva |
mato007
|
vymena prevodoveho oleja
nazdar, po skusenostiach so servismi skoda by som sa rad spytal aky je postup pri vymene prevodoveho oleja. resp ako odpojit tachometrove lanko a ktory srob zo spodu motora povolit aby olej vytiekol...vdaka...
...no chcel by som este upresnit o ake auto ide: skoda felicia 1,3MPI, rv 2000, dakujem
|
28.9.07, 10:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nepér
|
Nevím, jestli je to u Fe stejný jaku u Fa, ale u koncovky náhonu je na převodovce na 9ku klíč šroubek, který drží takový plíšek, který drží tu koncovku
No a vypouštěcí šroub je ten největší šroub dole na převodovce:
Jo a převodovku samozřejmě vyndavat nemusíš
Jinak k postupu... po jízdě se povolí ten vypoštěcí šroub, vytečou skoro 3l oleje, šroub se vrátí a dirkou od náhonu se nalije olej nový. V dirce je vidět kus hliníku, o který s opírá kolečko náhonu... hladina oleje by měla jít lehce přes ten nálitek, či jak to nazvat...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
28.9.07, 11:10 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Nepér píše: Nevím, jestli je to u Fe stejný jaku u Fa, ale u koncovky náhonu je na převodovce na 9ku klíč šroubek, který drží takový plíšek, který drží tu koncovku No a vypouštěcí šroub je ten největší šroub dole na převodovce: Jo a převodovku samozřejmě vyndavat nemusíš Jinak k postupu... po jízdě se povolí ten vypoštěcí šroub, vytečou skoro 3l oleje, šroub se vrátí a dirkou od náhonu se nalije olej nový. V dirce je vidět kus hliníku, o který s opírá kolečko náhonu... hladina oleje by měla jít lehce přes ten nálitek, či jak to nazvat...
ještě jsi zapoměl poradit že ten vypouštěcí šroub se musí nabacat kladívkem jinak ho ani nepovolíš a povolovat nejlépe golou jakože šestihranem miloš
|
28.9.07, 19:15 |
|
|
Nepér
|
Jo, vem na to klíč na kola, je to taky 19ka
|
28.9.07, 19:16 |
|
|
michalkatka
|
Nepér píše: Jo, vem na to klíč na kola, je to taky 19ka
na kola Favo nie je 17???
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
28.9.07, 21:03 |
|
|
Ondras83
|
michalkatka píše: Nepér píše: Jo, vem na to klíč na kola, je to taky 19ka na kola Favo nie je 17???
jj :D:D:D
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
29.9.07, 08:50 |
|
|
michalkatka
|
ak máš tzv kríž tam je aj 19, ja to robím golou...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
29.9.07, 09:18 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
michalkatka píše: Nepér píše: Jo, vem na to klíč na kola, je to taky 19ka na kola Favo nie je 17??? na favo kola jsou k dispozici minimálně tři typy šroubů. Na starý typ na 17 a 19 klíč, na nový na 17. Nový má jiný kužel pod hlavou, možná i závit, to ale nevím. Na 19 se dávali na stařečky jako mám já nebo nepér, 92 už mívají 17 klíč.
|
29.9.07, 10:36 |
|
|
Nepér
|
A k autu dostaneš oba dva klíče
|
29.9.07, 15:27 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Vít Široký píše: michalkatka píše: Nepér píše: Jo, vem na to klíč na kola, je to taky 19ka na kola Favo nie je 17??? na favo kola jsou k dispozici minimálně tři typy šroubů. Na starý typ na 17 a 19 klíč, na nový na 17. Nový má jiný kužel pod hlavou, možná i závit, to ale nevím. Na 19 se dávali na stařečky jako mám já nebo nepér, 92 už mívají 17 klíč.
ja len doplnim ze zavit je rovnaky
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
29.9.07, 15:31 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Nepér píše: A k autu dostaneš oba dva klíče já dostal jeden, a ten je mi stejně už na houby, jelikož jsem šrouby zaměnil za ty na 17 klíč
|
29.9.07, 15:39 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
deekay píše: Vít Široký píše: michalkatka píše: Nepér píše: Jo, vem na to klíč na kola, je to taky 19ka na kola Favo nie je 17??? na favo kola jsou k dispozici minimálně tři typy šroubů. Na starý typ na 17 a 19 klíč, na nový na 17. Nový má jiný kužel pod hlavou, možná i závit, to ale nevím. Na 19 se dávali na stařečky jako mám já nebo nepér, 92 už mívají 17 klíč. ja len doplnim ze zavit je rovnaky
no to v žádném případě závit je rozdílný na 19 je jemný a 17 je hrubší stoupání nevím a do roku 92 se mi zdá že je na 17 taky jemnější stoupání, mám chřipku tak se mi nechce do dílny tam je mám všechny miloš
|
29.9.07, 18:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|