Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 08:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Tesnenie tiahla radenia radenia + krížové kĺby 
Autor Zpráva

Příspěvek Tesnenie tiahla radenia radenia + krížové kĺby
ľudia, vyveďte ma z omylu:
pokiaľ mi tečie olej cez tiahlo radenia prevodových stupňov (myslím tiahlo, ktoré ide z prednej časti prevodovky), musím vybrať prevodovku, dať dole predné víko, v tom víku je tesniaci krúžok, ten tesniaci krúžok vymeniť a jemným šmirglom (tak zrnitosť 500) prebrúsiť toto tiahlo äprečistiť), namontovať späť tiahlo do predného víka prevodovky, potom namontovať predné víko na prevodovku a namontovať prevodovku späť.

Druhá vec: pokiaľ mám vybité púzdra v krížových kĺboch v tiahle radenia (teraz myslím tiahlo, ktoré sa napája na tiahlo prevodovky), musím vymeniť celé tiahlo radenia (až po radiacu páku)?

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

30.8.06, 18:13
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Tesnenie tiahla radenia radenia + krížové kĺby
ferrari píše:
ľudia, vyveďte ma z omylu:
pokiaľ mi tečie olej cez tiahlo radenia prevodových stupňov (myslím tiahlo, ktoré ide z prednej časti prevodovky), musím vybrať prevodovku, dať dole predné víko, v tom víku je tesniaci krúžok, ten tesniaci krúžok vymeniť a jemným šmirglom (tak zrnitosť 500) prebrúsiť toto tiahlo äprečistiť), namontovať späť tiahlo do predného víka prevodovky, potom namontovať predné víko na prevodovku a namontovať prevodovku späť.

Druhá vec: pokiaľ mám vybité púzdra v krížových kĺboch v tiahle radenia (teraz myslím tiahlo, ktoré sa napája na tiahlo prevodovky), musím vymeniť celé tiahlo radenia (až po radiacu páku)?

Prvá vec: Áno
Druhá vec: Nie

Ale to první se asi nevyplatí, to druhé : vyndáš převodovku (takže by se i to první mohlo vyplatit :) ), odpojíš a vysuneš táhlo, z táhla odsekneš nýty, které drží tu kost, vyndáš nýty, rozpojíš táhlo na tyč, kost a kloub s uchycením k táhlu převodovky, nasadíš novou kost (originál nesehnatelný, všude prodávaj celoplastovou a ta je horší, než původní vymletá), nové nýty, roznýtuješ a vrátíš vše do auta.

Já jsem to řešil tak, že (vzhledem k nesehnatelnosti gumokovové kosti a ceně nýtů cca 100Kč/ks) jsem původní kost vypouzdřil (do gumových ok nacpal ocelovou trubičku) a dal tam místo nýtů šrouby s matkou a projistotu přibonul ke kloubu (opatně na gumu).
A zatím slouží dobře a nedrnčí...

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

30.8.06, 18:30
Profil ICQ

Příspěvek 
Ľudia, s prepáčením, nasral by som konštruktérovi do rúk; keĎ kvôli vydratémo krúžku za 5 Sk musím vybrať a rozobrať prevodovku a teda si aj motor - - - kúrňa, rovno celý hnací agregát ...a ako mám zabrániť vytekaniu oleja, keď sa neoplatí vybrať prevodovku? Vždy mám pod autom mláčku s priemerom cca 10 cm...

Takisto to tiahlo radenia...zasa vyberať prevodovku (dobre, že nemusím pri výmene sviečok vyberať prevodovku...)???Inak, ja tam mám celoplastovú kosť - je to výroba 12/89, takže asi preto.

Pekná "scheisse Arbeit".

Sorry, nadávam ostotristo, ale dnes ozaj nemám dobrý deň!

Megane 1,9D

30.8.06, 18:42

Příspěvek 
ferrari píše:
Ľudia, s prepáčením, nasral by som konštruktérovi do rúk; keĎ kvôli vydratémo krúžku za 5 Sk musím vybrať a rozobrať prevodovku a teda si aj motor - - - kúrňa, rovno celý hnací agregát ...a ako mám zabrániť vytekaniu oleja, keď sa neoplatí vybrať prevodovku? Vždy mám pod autom mláčku s priemerom cca 10 cm...

Takisto to tiahlo radenia...zasa vyberať prevodovku (dobre, že nemusím pri výmene sviečok vyberať prevodovku...)???Inak, ja tam mám celoplastovú kosť - je to výroba 12/89, takže asi preto.

Pekná "scheisse Arbeit".

Sorry, nadávam ostotristo, ale dnes ozaj nemám dobrý deň!

Určitě celoplastovou?
Já mám převodovku z auta 11/89 a tam byla ta gumokovová.

Teda na první pohled vypadá jako plastová, ale je to kovová tyčka s dvěma oky na koncích a to celé zalité do gumy (silentbloky)

1000MB MB 69, 1.8.68
Škoda 742 Forever Team

30.8.06, 18:48
Profil ICQ

Příspěvek 
Neviem, možno ozaj vyzerá ako celoplastová...je každopádne po 70 000 km vymlátená.
dnes som vymenil aspoň tú manžetu, čo je na tiahle riadenia, hádam to načas ten olej zastaví...

Megane 1,9D

31.8.06, 19:07

Příspěvek 
ferrari píše:
dnes som vymenil aspoň tú manžetu, čo je na tiahle riadenia, hádam to načas ten olej zastaví...

Nezastaví, ta manžeta je tam jen kvůli prachu a nečistotám, aby nešly na to táhlo a do těsnícího kroužku - když je tam prach, tak se to vydře a teče to.
Tahle manžeta se olejem rozleptá...

1000MB MB 69, 1.8.68
Škoda 742 Forever Team

4.9.06, 08:32
Profil ICQ

Příspěvek 
Bukaj píše:
ferrari píše:

Nezastaví, ta manžeta je tam jen kvůli prachu a nečistotám, aby nešly na to táhlo a do těsnícího kroužku - když je tam prach, tak se to vydře a teče to.
Tahle manžeta se olejem rozleptá...

Ja viem, ale hádam to predsa aspoň chvíľu vydrží - uvidím.

Megane 1,9D

4.9.06, 21:03
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]