Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 20:34

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 Autoškola 
Autor Zpráva

Příspěvek Autoškola
Zdravím vás kluci, je mi 18 let a právě dělám autoškolu a hodně pozdě jsem zjistil, že jsem si vybral špatně. Nic nás tam pomalu nenaučí a teoretická výuka nestojí za nic, ale už to zkusím doklepat tady. Ve svém okolí nemám skoro nikoho s kým bych se mohl poradit a tak kdyby vám to nevadilo tak bych na vás měl pár otázek tedy zatím jednu pak možná další. Vím že to budou pro vás až triviální otázky, ale učený z nebe nespadl a raději se zeptám než bych něco zkonil. A proč se ptám zrovna tady... nejspíš proto, že moje první auto bude š125 po dědovi kterou jsem zdědil.

Chci se zeptat jak se v praxi řeší tahle situace... Křižovatka do T nerozlišená dopravními značkami.

Obrázek

Správná možnost podle pravidel je za C a zajímá mě jestli se to tak děje i v praxi nebo se to v reálném případě řeší podle možnosti B.

27.8.10, 09:13
Pspvek Reklama

Příspěvek 
U mna B.
Co sa tyka moznosti C, to je uplna blbost. Ked uz tam raz cervene vleze tak by 'teoreticky' mal dat predost zelenemu, modry musi ist kazdopadne az po tom ako cerveny prejde krizovatkou.

27.8.10, 09:27
Profil Zobrazit autorovy stránky
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
podle mě taky B jelikož je to neznačený tak každej dává přednost vodidlu jedoucímu zprava

27.8.10, 09:31
Profil ICQ

Příspěvek 
V praxi se to takhle dít nebude snad nikdy, ale systematicky je C opravdu jediná správná odpověď.

Sadra: Ale červenej musí "dát přednost" zelenýmu, protože odbočeuje vlevo. V tu chvíli se ale modrýmu uvolní zprava, tak objede červenýho. Po něm má volno zelenej v přímym směru a nakonec červenej dokončí odbočování vlevo.

Jak jsem psal, v životě se takováhle situace stane velice zřídka, ne-li vůbec, ale teorii znát prostě musíš :wink:

Naposledy upravil Dundee dne 27.8.10, 09:36, celkově upraveno 1

27.8.10, 09:33
Profil ICQ

Příspěvek 
no to pozor, v praxi sa mi to stalo dneska (modre vozidlo) ale mal som za to ze som urobil blbost, ale kde sa dvaja nevedia dohodnut, ten treti situaciu vecsinou vyriesi :D

27.8.10, 09:35

Příspěvek 
Trošku odbočím - Amíci mají často STOPky. Taková křižovatka do kříže, ze všech stran STOP a auta. Se nějak dohodnou, jeden vyjede a pak dle pravidla pravé ruky :D A nejvíc se mi líbí na semaforech možnost odbočit při červené do prava, pokud je volno a není to zakázané dodatkovou tabulkou.

27.8.10, 09:44

Příspěvek 
Já bych taky řekl za B, ale jelikož červené i modré auto odbočuje vlevo, tak asi bude správně ta možnost C.

Jen tak mimo diskuzi. Dnes stejně hovada i na označené křižovatce značkami jezdí jak se jim chce. Kolikrát vám někdo vjede do hlavní silnice baba, nebo chlap z vedlejší, kde je navíc dej přednost v jízdě, nebo dokonce stopka. Že vy máte přednost, to už nikoho netlačí.

27.8.10, 09:58
Hluchoň

Příspěvek 
Dundee píše:
V praxi se to takhle dít nebude snad nikdy, ale systematicky je C opravdu jediná správná odpověď.
pokud C, kudy ten modrý pojede, když tam stojí červený ?

27.8.10, 10:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Správně je C-čko, dělal sem autoškolu 4x, a pokaždý nám tam tenhle obrázek učitel cpal...

27.8.10, 10:42
Profil ICQ

Příspěvek 
Ano, správně je C. Taky si tuhle situaci z testů i hodin teorie dobře pamatuji. V praxi jsem už tuhle situaci i nesčetněkrát zažil a vždy jsem postupoval takto (kupodivu i ostatní řidiči).

27.8.10, 11:06

Příspěvek 
moze to niekto obycajnemu cloveku vysvetlit? ked do prdele plati prednost zprava, tak ide najskorej ten uplne napravo, potom ten menej napravo a nakoniec posledny. tak WTF?

27.8.10, 11:30

Příspěvek 
To máš pravdu. Ale ten úplně vpravo musí dát přednost protijedoucímu vozidlu, protože odbočuje vlevo. Tak se z toho stává začarovaný kruh. Modré vozidlo dává přednost červenému, a to díky přednosti "vjede" do křižovatky, přednost je dána a modré může jet. Pak zelené a červené nakonec.

Naposledy upravil gokralik dne 27.8.10, 11:42, celkově upraveno 1

27.8.10, 11:34

Příspěvek 
Moc dík za odpovědi kluci. Jinak takhle je řešení dle programu.

Obrázek

27.8.10, 11:37
Hluchoň

Příspěvek 
Ptam se ale znovu, kudy to modre vozidlo pojede, kdyz mu v ceste stoji cervene ? Pred nim, nebo za nim a proc ? Rikam si, ze za nim tezko, byt to cervene vozidlo kamion, tak by ho taky mohl objizdet hodinu a navic by si nemuseli davat prednost, a pred nim dost tezko taky, ponevadz kdyz bude stat cervene vozidlo tak, jako na tom obrazku, co je u toho reseni, tak uz by musel ridic modreho vozidla jet v protismeru, aby se tomu cervenemu vozidlu vyhnul.

27.8.10, 11:44
Profil ICQ

Příspěvek 
Měl by ho objet zezadu :wink:

27.8.10, 11:47
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další