Autor |
Zpráva |
Jirka.P
|
Autoškola
Zdravím vás kluci, je mi 18 let a právě dělám autoškolu a hodně pozdě jsem zjistil, že jsem si vybral špatně. Nic nás tam pomalu nenaučí a teoretická výuka nestojí za nic, ale už to zkusím doklepat tady. Ve svém okolí nemám skoro nikoho s kým bych se mohl poradit a tak kdyby vám to nevadilo tak bych na vás měl pár otázek tedy zatím jednu pak možná další. Vím že to budou pro vás až triviální otázky, ale učený z nebe nespadl a raději se zeptám než bych něco zkonil. A proč se ptám zrovna tady... nejspíš proto, že moje první auto bude š125 po dědovi kterou jsem zdědil.
Chci se zeptat jak se v praxi řeší tahle situace... Křižovatka do T nerozlišená dopravními značkami.
Správná možnost podle pravidel je za C a zajímá mě jestli se to tak děje i v praxi nebo se to v reálném případě řeší podle možnosti B.
|
27.8.10, 09:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
darklord
|
U mna B.
Co sa tyka moznosti C, to je uplna blbost. Ked uz tam raz cervene vleze tak by 'teoreticky' mal dat predost zelenemu, modry musi ist kazdopadne az po tom ako cerveny prejde krizovatkou.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
27.8.10, 09:27 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
podle mě taky B jelikož je to neznačený tak každej dává přednost vodidlu jedoucímu zprava
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
27.8.10, 09:31 |
|
|
Dundee
|
V praxi se to takhle dít nebude snad nikdy, ale systematicky je C opravdu jediná správná odpověď.
Sadra: Ale červenej musí "dát přednost" zelenýmu, protože odbočeuje vlevo. V tu chvíli se ale modrýmu uvolní zprava, tak objede červenýho. Po něm má volno zelenej v přímym směru a nakonec červenej dokončí odbočování vlevo.
Jak jsem psal, v životě se takováhle situace stane velice zřídka, ne-li vůbec, ale teorii znát prostě musíš
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
Naposledy upravil Dundee dne 27.8.10, 09:36, celkově upraveno 1
|
27.8.10, 09:33 |
|
|
darklord
|
no to pozor, v praxi sa mi to stalo dneska (modre vozidlo) ale mal som za to ze som urobil blbost, ale kde sa dvaja nevedia dohodnut, ten treti situaciu vecsinou vyriesi
|
27.8.10, 09:35 |
|
|
MATTESS
|
Trošku odbočím - Amíci mají často STOPky. Taková křižovatka do kříže, ze všech stran STOP a auta. Se nějak dohodnou, jeden vyjede a pak dle pravidla pravé ruky A nejvíc se mi líbí na semaforech možnost odbočit při červené do prava, pokud je volno a není to zakázané dodatkovou tabulkou.
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
27.8.10, 09:44 |
|
|
varok
|
Já bych taky řekl za B, ale jelikož červené i modré auto odbočuje vlevo, tak asi bude správně ta možnost C.
Jen tak mimo diskuzi. Dnes stejně hovada i na označené křižovatce značkami jezdí jak se jim chce. Kolikrát vám někdo vjede do hlavní silnice baba, nebo chlap z vedlejší, kde je navíc dej přednost v jízdě, nebo dokonce stopka. Že vy máte přednost, to už nikoho netlačí.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
27.8.10, 09:58 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Dundee píše: V praxi se to takhle dít nebude snad nikdy, ale systematicky je C opravdu jediná správná odpověď. pokud C, kudy ten modrý pojede, když tam stojí červený ?
|
27.8.10, 10:36 |
|
|
Desperado
|
Správně je C-čko, dělal sem autoškolu 4x, a pokaždý nám tam tenhle obrázek učitel cpal...
_________________ Škoda Favorit 136LS
|
27.8.10, 10:42 |
|
|
gokralik
|
Ano, správně je C. Taky si tuhle situaci z testů i hodin teorie dobře pamatuji. V praxi jsem už tuhle situaci i nesčetněkrát zažil a vždy jsem postupoval takto (kupodivu i ostatní řidiči).
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
27.8.10, 11:06 |
|
|
darklord
|
moze to niekto obycajnemu cloveku vysvetlit? ked do prdele plati prednost zprava, tak ide najskorej ten uplne napravo, potom ten menej napravo a nakoniec posledny. tak WTF?
|
27.8.10, 11:30 |
|
|
gokralik
|
To máš pravdu. Ale ten úplně vpravo musí dát přednost protijedoucímu vozidlu, protože odbočuje vlevo. Tak se z toho stává začarovaný kruh. Modré vozidlo dává přednost červenému, a to díky přednosti "vjede" do křižovatky, přednost je dána a modré může jet. Pak zelené a červené nakonec.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
Naposledy upravil gokralik dne 27.8.10, 11:42, celkově upraveno 1
|
27.8.10, 11:34 |
|
|
Jirka.P
|
Moc dík za odpovědi kluci. Jinak takhle je řešení dle programu.
|
27.8.10, 11:37 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Ptam se ale znovu, kudy to modre vozidlo pojede, kdyz mu v ceste stoji cervene ? Pred nim, nebo za nim a proc ? Rikam si, ze za nim tezko, byt to cervene vozidlo kamion, tak by ho taky mohl objizdet hodinu a navic by si nemuseli davat prednost, a pred nim dost tezko taky, ponevadz kdyz bude stat cervene vozidlo tak, jako na tom obrazku, co je u toho reseni, tak uz by musel ridic modreho vozidla jet v protismeru, aby se tomu cervenemu vozidlu vyhnul.
|
27.8.10, 11:44 |
|
|
Dundee
|
Měl by ho objet zezadu
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
27.8.10, 11:47 |
|
|