Autor |
Zpráva |
bitmap
|
Jiří Čech píše: Málo otevřená škrtící klapka zvyšuje ztráty sáním a snižuje kompresní poměr.
Snad jen pro poradek by se sluselo napsat, ze snizuje pouze dynamicky kompresni pomer, aby se predeslo zbytecnym dohadum az si to prectou experti jako napr. fatal - na vse od deskove tektoniky po raketove motory
Jinak, potvrzuju, ze s upravenym motorem s ostrejsi vackou mam pri dalnicnim cestovani v rychlostech kolem 150km/h na tachometru (otackomer kolem 4200 ot.) spotrebu vyrazne nizsi nez pri stejnem jizdnim rezimu s motorem seriovym.
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
8.12.08, 11:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Re: Vacka-spotreba
Majlanky píše: Jiří Čech píše: Spotřeba v uvedených otáčkách bude o nějaké to deci větší, při otáčkách vyšších ale naopak proti sérii poklesne (a někdy docela znatelně). Je to dáno tím, že se dříve otvírá výfukový ventil a ztrácíš efektivní tlak. Ve vyšších otáčkách je naopak vačka lépe přizpůsobena plnění motoru a motor běží v optimálnějším režimu, tedy spotřeba klesne. Každopádně pokud měním vačku, je zapotřebí udělat i další úpravy, aby to k něčemu bylo, jako vyměnit vahadla za "C" s větším zdvihem (pokud nejde o Fa motor, který je už má) a u 105 - 120 zvýšit kompresní poměr někam na 9,5 - 9,7:1 (a k tomu odpovídající natural 95). A také upravit průběh odstředivé regulace předstihu zážehu, což je velmi důležité pro jízdu v nižších otáčkách. Diky moc, tohle sem si myslel ale byla to zase pouze moje domenka a ta ma vahu nula nula prd PS: Jinak je to favo motor s propoctenou kompresi 10,3:1
Dej tam rozdělovač z F 136x a nastav 8° předstih (případně uprav podle klepání motoru).
_________________ J.
|
8.12.08, 11:03 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
bitmap píše: Jiří Čech píše: Málo otevřená škrtící klapka zvyšuje ztráty sáním a snižuje kompresní poměr. Snad jen pro poradek by se sluselo napsat, ze snizuje pouze dynamicky kompresni pomer, aby se predeslo zbytecnym dohadum az si to prectou experti jako napr. fatal - na vse od deskove tektoniky po raketove motory Jinak, potvrzuju, ze s upravenym motorem s ostrejsi vackou mam pri dalnicnim cestovani v rychlostech kolem 150km/h na tachometru (otackomer kolem 4200 ot.) spotrebu vyrazne nizsi nez pri stejnem jizdnim rezimu s motorem seriovym.
Víš, to máš tak - vždycky se najde nějaký blb, kterému můžeš něco říkat horem dolem a stejně nic nepochopí... Výraz dynamický kompresní poměr je pro takové lidi vesnice v Antarktidě...
_________________ J.
|
8.12.08, 11:06 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Hm...
Kdyby si většina tazatelů zde na fóru radši před umístěním svých dotazů přečetla něco málo z vmých článků, tak by fórum prakticky zaniklo... Jenže to nehrozí, proč si namáhat hlavu čtením a snahou něco pochopit, když se mohu blbě zeptat, on mi pak někdo řekne jak to je...
_________________ J.
|
8.12.08, 11:08 |
|
|
MATTESS
|
Jiří Čech: možná by nebylo od věci vložit odkaz na články do podpisu
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
8.12.08, 11:13 |
|
|
MATTESS
|
Jiří Čech píše: MATTESS píše: slovo "optimálnější" by snad technik ani používat neměl Motor v praxi téměř nikdy neběží v optimálním, ale vždy jen v optimálnějším režimu...
myšleno všeobecně. Když už je něco optimální, je to nejlepší možné. Pak už jen nejlepčejší je víc než nejlepší
|
8.12.08, 11:18 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: Hm...
Jiří Čech píše: Kdyby si většina tazatelů zde na fóru radši před umístěním svých dotazů přečetla něco málo z vmých článků, tak by fórum prakticky zaniklo... Jenže to nehrozí, proč si namáhat hlavu čtením a snahou něco pochopit, když se mohu blbě zeptat, on mi pak někdo řekne jak to je...
Hih... s tim forem je problem... je to totiz diskuzni forum, a kdyby nebylo o cem diskutovat, tak by skutecne zaniklo, coz by byla skoda. Blbje se zeptat je taky odvaha! Odkaz na clanek kdyz je to k veci se dycky hodi. Treba ja sem je cetl, ale protoze se tu temer neustale resi jedna vec a to vyztuzeni vlecky dle 130L/A tak davam zasadne odkaz jenom na ten jedem muj clanek.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
8.12.08, 11:22 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Jiří Čech píše: Vít píše: podle me je blud uz ta uvodni informace o dvou až třech tisicich, když pojedu pětkou kopec, pedál až na podlaze tak sice budu držet 2500 otacek, ale potece to tam vsema dirama co v karburatoru jsou a zrat to bude jako ZIL A jejda, zase jeden teoretik... Kontrolní otázka: je větší spotřeba při jízdě do kopce 90 km/h na pětku (plný plyn) nebo čtyřku (téměř plný plyn)? A te´d jsem na Tebe zvědavý...
palubní počítač v moderních autech mi zatím vždycky potvrdil moje tvrzení, shopnost dosahovat s karburátorovým favoritem v běžném provozu spotřebu pod 6litrů (až 5.1) mi také neříká, že nemám pravdu.
|
8.12.08, 11:47 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
pane Cech, ono napsat , ze : " Málo otevřená škrtící klapka zvyšuje ztráty sáním a snižuje kompresní poměr." kdyz vsichni zde vime ze kompresni pomer je vlastne pomer objemu taky neni nejmoudrejsi
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
8.12.08, 14:12 |
|
|
bitmap
|
A jeje, uz je to tady
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
8.12.08, 14:21 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
MATTESS píše: Jiří Čech: možná by nebylo od věci vložit odkaz na články do podpisu
A co tak zkusit prohnat myšáka a trochu si zaklikat? Jste liní jako vši, aby vám to všem člověk přinesl až po nos...
_________________ J.
|
8.12.08, 14:26 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
bitmap píše: A jeje, uz je to tady
nevim sice co tady je, ale kolik baští čtrnáctistovka ? pochlub se
|
8.12.08, 14:26 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Vít píše: Jiří Čech píše: Vít píše: podle me je blud uz ta uvodni informace o dvou až třech tisicich, když pojedu pětkou kopec, pedál až na podlaze tak sice budu držet 2500 otacek, ale potece to tam vsema dirama co v karburatoru jsou a zrat to bude jako ZIL A jejda, zase jeden teoretik... Kontrolní otázka: je větší spotřeba při jízdě do kopce 90 km/h na pětku (plný plyn) nebo čtyřku (téměř plný plyn)? A te´d jsem na Tebe zvědavý... palubní počítač v moderních autech mi zatím vždycky potvrdil moje tvrzení, shopnost dosahovat s karburátorovým favoritem v běžném provozu spotřebu pod 6litrů (až 5.1) mi také neříká, že nemám pravdu.
Chceš, abych Ti dokázal palubním počítačem, že nemáš tak docela pravdu?
_________________ J.
|
8.12.08, 14:27 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Kachnis píše: pane Cech, ono napsat , ze : " Málo otevřená škrtící klapka zvyšuje ztráty sáním a snižuje kompresní poměr." kdyz vsichni zde vime ze kompresni pomer je vlastne pomer objemu taky neni nejmoudrejsi
To je totiž tím, že diskutujete o něčem, aniž byste měli elementární znalosti o daném problému...
_________________ J.
|
8.12.08, 14:28 |
|
|
MATTESS
|
Jiří Čech píše: MATTESS píše: Jiří Čech: možná by nebylo od věci vložit odkaz na články do podpisu A co tak zkusit prohnat myšáka a trochu si zaklikat? Jste liní jako vši, aby vám to všem člověk přinesl až po nos...
já vím, kde články jsou, ale jiní třeba netuší. A hledat umim taky, to se neboj
|
8.12.08, 14:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|