Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: těšte se na stk
u aut kde máte v maxiku signál o řazení převodových stupnů tak se musíte rozhodnout nebo se pak nemůžete s nikým dohodnout a kdo prostě nejezdil s těmito motory nic o tom neví a myslet znamená ho**o vědět při řazení 1. budu používat selský rozum a řídit se uchem 2.budu používat otáčkoměr 3. řídím se udaji PC kdo posuzuje motory 1.0 a 1.2 tsi a nikdy je neřídil tak je to špatně, příklad 1.vyjede ten litr kopec? moje odpověd nevyjede mám mapu kopců a všechny je objíždím 2.takový motor bych nechtěl tam je výkon nahoněný otáčkama! moje odpověd máš pravdu abych se dostal od baráku na hlavní je tam kopec tak musím točit asi pět tisíc, jinak ho nevyjedu, a borec hlásí já si to myslel právě proto bych ten motor nechtěl, popsané skupiny lidí vedou jen debaty které k ničemu nevedou
Naposledy upravil slovacek.milos dne 5.3.22, 09:05, celkově upraveno 1
|
5.3.22, 08:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
5.3.22, 08:48 |
|
|
darklord
|
varok píše: Darklord: A to máš diesel nebo benzín? V tojote mam benzin. Ten sa da pouzivat nezavisle na otackomeri, ide to plusminus rovnako naprd az do nejakych 4000ot. Naftak ktory sme dostali je 1.4 hyundai, a ten aby vobec zacal tahat je treba tocit jak skodovku, pod 2500 nic len naftovy hrkot. Ale s tym jazdim fakt nerad. Fakt som zistil ze mi chyba ku stastiu nieco velkosti mojej toyoty, aby to malo poriadnu mnichovsku R6, v klude aj oturbenu.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
5.3.22, 09:13 |
|
|
varok
|
Darklord: No ale o tom tady celou dobu píšu. Co jsem třeba jezdil služebními dodávkami s dieselem asi 2,2L, tak to bylo takové nic moc. Ale Peugeot Boxer jezdil trvale přetížený snad o 1t(montážní dílna). Mercedes Sprinter, motor myslím 3 nebo 3,5L už rval jako blázen, na to jaká to je velká dodávka. Osobáky jsem párkrát řídil nějaký diesel, klasika Octávka 1,9TDi a že by nějak moc táhla při 1500ot./min jsem si nevšimnul. Až hrubo přes 2000. Jednou jsem jel s chlápkem z bývalé práce v Rapidu, myslím taky 1.0 nebo 1,2TSi, už nevím přesně. Chlápek to vychvaloval do nebes, jak to hrozně rve asfalt, luxusní spotřeba atd. Ale musel tomu dávat pořádně na prdel, i přes 5000ot./min. aby to s námi 2 trošku jelo. Takže povídačky jak to žere do 5L ve městě nějak extra nevěřím. Jediné čemu bych fakt ještě dal šanci jsou poctivé atmosféry s obsahem 1,4-1,6 když už chce někdo šetřit, třeba Toyoty nebo jiný Japonec. Když už s fénem, tak ty novější 1,4TSi v menším autě typu Golf, Ibiza a nevím co ještě. Ale ať si každý píše co chce, tohle je jen můj názor.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
5.3.22, 11:17 |
|
|
MATTESS
|
Před pár lety jsme měl na víkend nový Focus, základ 1,0T, tříválec. Přejmenoval jsem ho na nas*aný vysavač. Do těch 90 to tak nějak jelo, pro nenáročného řidiče OK. Najížděl jsem na dálnici a švagr mi říká "tak jedem, ne?" A já měl plyn na podlaze a nic se nedělo. Takže tohle fakt nechci. Ještě ten hrozný zvuk. Ble
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
5.3.22, 13:32 |
|
|
fatal
rejpal
|
To byl ten "fantastický" tříválec, který vyhrál několik soutěží "motor roku" a podobně?
|
5.3.22, 13:50 |
|
|
fatal
rejpal
|
slovacek.milos píše: kdo posuzuje motory 1.0 a 1.2 tsi a nikdy je neřídil tak je to špatně Tak nějak, na papíru to může znít skvěle, pak do toho sedneš a bída. Měl jsem možnost projet se s Rapidem 1.0TSI 81kW a bylo to utrpení. Také jsem měl možnost projet se s Rapidem 1.2TSI (výkon si nepamatuju) a až na znatelný turboefekt se mi v tom nejelo špatně. Nejlépe se mi jezdilo s O3 1.4TSI, turboefekt malý, výkon akorátní, dalo se jet eknomicky i lítat rychle. A zajímalo by mě jak je to s těmi motory třeba po 200kkm na emisích...
|
5.3.22, 13:56 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
zajímavé čtení no kdyby byla kouska pravdy na turboefektu, nebo stojím na plném a nic se neděje to by ti majitelé šli auto hned reklamovat nebo vrátit, neznám nikoho kdo by si koupil auto za půl mega které nejede, teoreticky u PC to tak je ale skutečnost a realita je úplně jiná, pomalu týdně jedu v 103, 96, nebo 1.O TSi dnes třeba OI 1.6 55kW, pak OIII 110 tdi, a T4 55 TD, připadá mi všechno normální, jezdí ke mně i jedna OI 44 kW ta mně kdysi velice zajímala to mi jeden borec z prahy popisoval jak po zařazení pětky je zrychlení nemožné a musíš dát hned čtverku protože pedál na podlaze a spomaluješ, nic takového se nekonalo, postupně jsem najel zkušební jízdy tak 100 km, spotřebu nevím, běžný servis, brzdy, čep, táhlo, madam jezdí denně do práce, jinak 1,4 OI se tu nevyskytuje, jet stím do vyškova na sprinty by asi nebylo rozumné ale jízda v dnešním poblbém provozu mi připadá normální, můj vozový je jinak furt stejný, chrysler V III 2,5 TD a felda pikap TD cross, turbo budu letos rušit mají hrozné pindy na emisích, stk mám do konce roku a ted jsem rušil jednu feldu kde byl nový výfuk, tak to mám komplet sání i výfuk, předělám na origo, do města budu jezdit na pinckovi budují parkovací automaty, aut jak najebaných, pincka dám kamkoliv,
Naposledy upravil slovacek.milos dne 11.3.22, 07:33, celkově upraveno 1
|
5.3.22, 19:21 |
|
|
MATTESS
|
fatal píše: To byl ten "fantastický" tříválec, který vyhrál několik soutěží "motor roku" a podobně? Určitě. Jen nevím, zda ten vítězný nebyla nějaká vyšší (spíš nejvyšší) výkonová verze. Dnes jsem jel podle ukazatele řazení. No, vydržel jsem to asi 8 km. To se nedá. Řadit při 1600 otáčkách vyšší rychlost, to je haluz. Otáčky pak spadnou k 1200 a to se fakt motoru líbí podle zvuku. Ještě jsem div neusnul z takové jízdy To musí být pro motor hrob, jestli tak někdo jezdí pořád. Se to turbo ani pořádně neroztočí, regulace se fláká... Na takovou jízdu postačí Felicie.
|
6.3.22, 17:08 |
|
|
fatal
rejpal
|
Podle těch ukazatelů se přece jezdí jen při měření emisí na homologaci. Ty ukazatele jsou mimo, posledně jsem s něčím jel do kopce tuším na trojku, už jsem chtěl podřadit na dva abych to moc netrápil a šipka mi ukázala ať přeřadím na čtyřku.
|
6.3.22, 19:14 |
|
|
MATTESS
|
To vím, že jsou mimo. U Golfa jsem to ještě nezkoušel a při jízdě jsem nikdy nekoukal, kdy to radí řadit. Když jsme koupili předchozí P308 a prvně jela manželka, řekl jsem jí, že na ty šipky vůbec nebude koukat
|
6.3.22, 20:21 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jak je to nyní po tom "zpřísnění" s emisema aut okolo roku 2000? S čím je jednodušší projít, i když to má nalítáno, s benzínem nebo naftou? Měří se nafta pořád tak debilně, že to technik na neutrálu zašlápne na podlahu a diví se že lítají saze?
|
20.4.22, 10:28 |
|
|
CROWACK
|
asi s benzínem. S naftou je to furt stejně + data jdou online na servery ministerstva, ne až výsledky jako dřív...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
20.4.22, 18:26 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
O1 s rotačkou, tam je limit tak vysoký že to projde skoro vždycky
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
21.4.22, 08:04 |
|
|
fatal
rejpal
|
Zrovna O1 nechci, měl jsem jako služebáka a ta nedotáčivost.... Jak je to u jiných značek? Němci, japonci? Když je to rotačka tak pohoda, nebo je to dáno normou? Když se diesely pořád testují "plným", tak kdybych upravil elektroniku tak, aby prostě motoru nedávala "plný" i při pedálu na podlaze, projde to? Nižší výkon by mě neštval, hlavně aby z auta nebyla po EK jen tuna šrotu...
|
21.4.22, 09:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|