Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 20:58

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Další
 Mazda - obecný názor 
Autor Zpráva
Hluchoň

Příspěvek Re: Mazda - obecný názor
to zas taky neni vzdycky mozny, muzu jezdit do prace jak rikas dva kilometry, koupim si na to pandu (a bude kupa kecu... :) ) ale zaroven treba rad jezdim lyzovat s kamaradama (berte to jako priklad, ja konkretne ne) a razem me je panda k nicemu, protoze kamarady sotva uveze, o lyzarskym vybavni ani nemluve, umim si docela dobre predstavit, jak jezdim nekde z budejovic o vikendu ve ctyrech do alp na lyze, prece si kvuli tomu nebudu kupovat dve auta, tak holt mam to auto velky, ktery je znacne univerzalnejsi, nez nejekaj prcek

17.2.11, 00:56
Profil ICQ
Pspvek Reklama

viděl bych to takhle: 95% mých cest jsou couračky a jezdím sám, mám proto malý tomu odpovídající vůz, 5% mých cest tvoří cesta na hory či do kempu - zde musím ustoupit ze svých nároků na pohodlí či využít jiný způsob cestování

17.2.11, 01:05
Moderátor

paži: Pokud se na to člověk dívá z praktickýho hlediska, tak máš naprostou pravdu a nelze tomu odporovat, ale já si auto nekupuju jenom kvuli praktičnosti. Kupuju si ho taky proto, že se mi líbí a proto, že z něj mám radost a je mi jedno, jestli je to pro moje účely vhodnej, nebo nevhodnej typ auta.
Uznávám, že bych si vystačil s HTP fábií, ale asi bych z ní neměl takovou radost, jako třeba z šestky.

17.2.11, 07:27

presnee :) dokad to jde, kupujte si auta pro radost, uzitecný MPVcko pro 2-3 deti, velkej kufr narvanej vecma na dovolenou a vepredu nervozni manzelku si vsichni koupime, az na to bude cas ;) :)

17.2.11, 09:55
Profil ICQ

pokud člověk kupuje nový auto a vybere si diesel, musí počítat s tím, že to auto si musí nechat minimálně 90tis km. Pak se začne vyplácet. Dále je důležitý kolik km na jeden zátah ujede denně ( např. do práce ) pokud méně jak 12, auto trpí a v zimě trpí i řidič... Jinak při stejném obsahu je ve všech parametrech lepší benzin. Já osobně většinou courám max ve dvou lidech, tzn pro mě ideální auto o velikosti Fabie a motor 1.2TSI. I když než Fabii II, radši bych vzal Polo... Pár výkoných dieselů jsme řidíl, chvíli je to zábava ale pak to omrzí, ale když jsem jeden čas řídil Scorpio s výbrusem Cosworth, 3.0 V6 24V - benzin, to neomrzelo nikdy...

17.2.11, 21:33
Profil ICQ
Hluchoň

90 tisic je cislo vycucane z prstu nebo jak se vzalo ? To se da spocitat, 90 muze platit u jednoho auta, ale u 50 dalsich to muze bejt uplne jinak.

17.2.11, 22:20
Profil ICQ

co čtu periodika, tak většinou je udávaná hodnota kolem 90 tis km. Jedná se samozřejmě o nějakou průměrnou hodnotu. A také že se tento rozdíl postupně snižuje, jelikož rozdíl ceny auta ve stejné výbavě s dieselovým motorem a benzinovým, už není takový jako kdysi... Třeba u Octávie je rozdíl 25tis 1.8TSI vs 2.0TDI

17.2.11, 23:00
Profil ICQ
Hluchoň

treba v pripade 1.2TSI a 1.6TDI fabie to vyhazi skoro na 200000km, nez se vubec naftak zaplati... no a to uz se ta fabie nejspis rozpadne

17.2.11, 23:09
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

vy koukáte jenom na motory, důležitá je ale i výbava ...

17.2.11, 23:10
Profil ICQ
Hluchoň

Vybava je snad u vsech slusnych vyrobcu dostupna stejna bez ohledu na palivo, pouze nesjlabsi verze nekdy nemohou mit nektere spickove prvky vybavy a vrcholne motorizace zase nejde poridit bez slusne vybavy, prakticky se tak dieselem vybavene auto lisi mozna tak nejakym pridavnym vyhrivanim vody, aby to vubec nekdy zacalo topit, jinak to je stejne.

17.2.11, 23:14
Profil ICQ

Sadra17 píše:
vy koukáte jenom na motory, důležitá je ale i výbava ...

Vít má pravdu, koukni se na konfigurátor Octavie, od základní výbavy až po RS, je všude rozdíl mezi 1.8TSI a 2.0TDI pokaždé rozdíl 25tis

17.2.11, 23:16
Profil ICQ

Vít píše:
treba v pripade 1.2TSI a 1.6TDI fabie to vyhazi skoro na 200000km, nez se vubec naftak zaplati... no a to uz se ta fabie nejspis rozpadne

nevim jak dvojková Fabia, ale pro první 200tis není problém :) Já osobně bych už moc neporovnával 1.2TSI a 1.6TDI, podle mě to je moc velkej objemovej skok.

17.2.11, 23:19
Profil ICQ
Hluchoň

ale parametry maji srovnatelny, rekl bych az stejny, oba 77kW (jsou i slabsi verze samozrejme) , podobné zrychlení 10.1 benzin 10.9 nafta, max 191kmh benzin a 188nafta.... to nejsou nesrovnatelny stroje

18.2.11, 05:54
Profil ICQ
Hluchoň

jeste pro chemera k mazde: vzpomnel jsem si, co me na ni stvalo, a to jsou packy pod volantem, mazda pouziva jiny system nez vw-group, takovy ten otaceci, asi by se na to dalo zvyknout, je to drobnost

19.2.11, 14:02
Profil ICQ

Chemer, ako píš Patrik - kúp 6ku, je pekná, veľká...azda aj dobrá...možno časom prídeš na to, že to nebolo celkom ono...uvidíš. Hlavne si daj bacha a kúp zachovalý kus, lebo servis nebude žiadna sranda. Ale pred kúpou sa v tom poriadne povoz, aby si sa s autom zoznámil pred kúpou...nie ako ja, som sa s autom zoznámil až po kúpe...

A voľba diesel vs. benzín je hlavne otázka pocitov...mňa dlho lákal diesel a liať doňho friťák, ale...asi viac by môjmu srdcu vyhovoval silnejší benzín a LPG nádrž v kufri...a možno by mi najviac vyhovovala Šemíkova hyena...ale ja by som ju iste prerobil na 100HP :lol:

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

19.2.11, 17:42
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Další