Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 21:22

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Voda v chladiči + aditiva do benzínu 
Autor Zpráva

Příspěvek Voda v chladiči + aditiva do benzínu
Čau, mám 3 dotazy -
1.modelová situace: Celej den bude -5°C a auto je v pohodě v garáži, kde je teplo. Vyjedu ven a v chladiči mám jen obyčejnou vodu. Pojedu 30 min. a voda se zatim zahřeje. Pak budu 8,5 hod. makat a až příjdu k autu, bude zamrznuto a rozpraskaný trubky a všechno zničený? Jestli ne, jaká je minimální teplota, do kdy mi to bude fachat? Neraďte mi koupit si fridex, to udělám, ale zajímá mě jak by dopadnul modelovej příklad.
2.dotaz - když budu lejt do chladiče neustále obyč. vodu, kolik asi přibližně mohu najet km než nastanou problémy v té souvislosti, že tam neleju destilku?
3.dotaz - za jakou dobu se projeví poškození motoru když nebudu přimíchávat aditiva nahrazující olovo do bezolovnatého benzínu?
Za všechny odpovědi DÍK!!!

21.10.08, 18:57
Pspvek Reklama

Příspěvek 
1. ak -5 bude teplota vzduchu, ale predosly den bol relativne teply, nie je zasnezene, nebude prsat, tak je relativne mala sanca, ze by ti ta voda naozaj zamrzla. ja som mal vodu v chladici celu minulu zimu a nic sa nestalo (ale zasa som s tym nejazdil a predtym tam bola nemrznuca, len som ju brutalne nariedil).

2. nemozno vycislit, zalezi od toho, nakolko kamenita voda ta bude, ale rozhodne sa kamenite usadeniny budu usadzat v motore a skoncis s nekontrolovatelne variacim motorom, ako ja.

3. nemozno vycislit. nekomu odidu sedla po 5 tisic, niekto s tym natoci 200 tisic a nic.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

21.10.08, 19:03
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
1. Vyjedeš, a než ti sepne termostat, zamrzne ti voda v chladiči a vyvřeš. Ověřeno praxí, ani to nezkoušej, nedojedeš do práce...
2. Za hodně dlouho, já v životě do auta destilku nedolil, vyjma baterky, vždycky sem vodu jenom převařil a přelil přes punčochu...
3. Přijde na to, sou střelci co tak jezdili dlouho a ok, ono totiž to olovo co maže sedla se do nich časem zapracuje a nějakej čas tam vydrží i když se nedodává...průser by to byl, kdybys to tak udělal po zabroušení sedel, to by se ti ventily okamžitě zaklepaly a byl bys v prdeli. Každopádně bys musel dělat častějc vůle a vůbec si to hlídat jestli ti to necvrliká...a za to to nestojí, buď jezdi na speciál a neřeš to, nebo tam cvrkni aditiva a máš pokoj...pokud seš šikovnej a kutil, můžeš si vykoumat třeba i nějakej směšovací systém ať se s tím nemusíš srat při tankování jak s olejem u dvoutaktu...už sem to taky někde viděl... :lol:

21.10.08, 19:03
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
pokud budeš mít vodu tak nezmrzne přímo na led ale udělaji se akorát krystalky 8)

21.10.08, 19:36
Profil ICQ

Příspěvek 
1. To bych neriskl, voda zmrzne před tím, než se otevře termostat
2. Nikdy jsme tam nic jinýho nelili a jedno z aut jezdilo 20let a ještě se z něj použil chladič do dalšího, voda byla přímo ze studny
3. Pokud si normálně jezdil na palivo s aditivy, mělo by to být v pohodě, nám vydržela hlava asi 100000 na LPG a to je na ventily snad ještě horší než Natural

21.10.08, 21:06
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]