Autor |
Zpráva |
Šemik
|
To máš uvnitř hodně mokro ne? Neteče ti tam?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
6.12.08, 12:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Jo to máme stejný problém....a s námi 80% aut na parkovišti. Do auta ti nemusí zatékat, stačí jak máš mokré boty nebo při jízdě dýcháš. Pak se prostě okna orosí. Ale samozřejmě ti tam může i zatékat.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
6.12.08, 13:53 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já tu snad nikdy nečetl o tom gumovém ventilu nebo jak to nazvat pod ventilátorem, který ti má odvést vodu do motorového prostoru, ten může být zalepený blátem, pak se ti voda odpařuje na sklo a ráno zmrzne
jak se to vůbec jmenuje miloš
|
6.12.08, 13:59 |
|
|
michalkatka
|
klíma čelné sklo za 10sek odrosí....
do 1min celé auto...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
6.12.08, 14:26 |
|
|
michalkatka
|
slovacek.milos píše: já tu snad nikdy nečetl o tom gumovém ventilu nebo jak to nazvat pod ventilátorem, který ti má odvést vodu do motorového prostoru, ten může být zalepený blátem, pak se ti voda odpařuje na sklo a ráno zmrzne jak se to vůbec jmenuje miloš
ale áno, aj Favo aj Felicia má na dne kúrenia takú gumovú klapku kde by mala voda pretiecť dole...
ale rosenie okien je skôr spôsobené vlhkosťou (vodou) v aute, a keď máš niekde koberec, alebo tú výplň nasiaknutú vodou tak je ráno okno zarosené zvnútra, stačí ak si sadneš do auta mokrý tak sa viac rosia okná to poznáme zrejme všetci....
|
6.12.08, 14:30 |
|
|
fatal
rejpal
|
michalkatka píše: klíma čelné sklo za 10sek odrosí...
Takže k rychlému odrosení je potřeba ochlazeného vzduchu?
EDIT: Taková poznámka, všimli jste si, že nejvíce je okno vždy orosené na místě řidiče a nejpomaleji se odrosí tamtéž?
Někdo mi doporučoval jakýsi sprej, kterým se okna umyjí a vlhkost se pak na ně méně chytá, nemáte s tím zkušenost?
|
6.12.08, 20:42 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: slovacek.milos píše: já tu snad nikdy nečetl o tom gumovém ventilu nebo jak to nazvat pod ventilátorem, který ti má odvést vodu do motorového prostoru, ten může být zalepený blátem, pak se ti voda odpařuje na sklo a ráno zmrzne jak se to vůbec jmenuje miloš ale áno, aj Favo aj Felicia má na dne kúrenia takú gumovú klapku kde by mala voda pretiecť dole... ale rosenie okien je skôr spôsobené vlhkosťou (vodou) v aute, a keď máš niekde koberec, alebo tú výplň nasiaknutú vodou tak je ráno okno zarosené zvnútra, stačí ak si sadneš do auta mokrý tak sa viac rosia okná to poznáme zrejme všetci....
jo auto ti časem vymrzne a je klid, já jen že o té klapce jsem tu nikdy nečetl
a jednou jsem měl i auto že tam v tom topení byla kaluž vody,
rukou jsem šmátral na dno a tu klapku protlačil že vypadla, je tomu asi tři roky a ten borec si na nic nestěžuje klapka tam není to je díra tam 8 x 3 cm miloš
|
6.12.08, 20:46 |
|
|
michalkatka
|
fatal píše: michalkatka píše: klíma čelné sklo za 10sek odrosí... Takže k rychlému odrosení je potřeba ochlazeného vzduchu? EDIT: Taková poznámka, všimli jste si, že nejvíce je okno vždy orosené na místě řidiče a nejpomaleji se odrosí tamtéž? Někdo mi doporučoval jakýsi sprej, kterým se okna umyjí a vlhkost se pak na ně méně chytá, nemáte s tím zkušenost?
spreje a chémia že vraj pomáhajú,
k tej klíme, pustím klímu, a zároveň aj kúrenie vzuch ide teplý, ale vo výparníku pri ochladení je zbavený vlhkosti, nefunguje u novších aut ktoré majú radiátor a výparník ako jeden kus...
|
6.12.08, 20:53 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
treba uplne nejjednodussi je auto po prijezdu vyvetrat..proste prijedu odnekud, v aute je teplota cca 20st no a tak necham na par minut otevreny alespon 2 dvere aby autem probeh pruvan a interier vychlad a vyvetral..v aute neni zadejchano a teplo a rano tenhle problem nemam..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
8.12.08, 12:00 |
|
|
krysolet007
Příspěvky: 597 Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
|
No jak tady mluvíte u té gumovém venetilu naspodu topení (mám topení z feldy), tak když pustim teplý vzduch tak cítím z topení smard z motoru. Gu gumu v topení nemám, něke sem ju vytratil, myslíte že tama ten smrad jde?
_________________ Favorit 136L r.v. 1990, červená apollo 8302
|
8.12.08, 16:18 |
|
|
michalkatka
|
krysolet007 píše: No jak tady mluvíte u té gumovém venetilu naspodu topení (mám topení z feldy), tak když pustim teplý vzduch tak cítím z topení smard z motoru. Gu gumu v topení nemám, něke sem ju vytratil, myslíte že tama ten smrad jde?
je to dosť možné, je to taká guma ktorá by mala byť ako klapka, jedným smerom áno, druhým nie... ale voda by mala stiecť dole a vytiecť pod auto..
|
9.12.08, 14:16 |
|
|
micenko
|
Jak pisete o tom gumenom ventile, v ktorom mieste topenia je? Pokial ma niekto foto alebo obrazok, pomohol by mi. Dik.
|
9.12.08, 20:17 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
micenko píše: Jak pisete o tom gumenom ventile, v ktorom mieste topenia je? Pokial ma niekto foto alebo obrazok, pomohol by mi. Dik.
na favorite: otvoris kapotu, zbadas kurenie (velke cierne, plastove) a dole inac sa to ani neda opisat
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
9.12.08, 20:28 |
|
|
škodař
|
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
9.12.08, 20:46 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
inac naozaj neviem ci to je ale na favorite sa mi sklo zahmlieva minimalne a aj to tak raz za rok ale na cliu velmi prakticky stale
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
9.12.08, 20:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|