Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 07:13

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Prepis typu motora 
Autor Zpráva

Příspěvek Prepis typu motora
Zdravim chcem sa spytat ,možno sa tato tema niekde opakuje ale neviem ju nikde najsť.
Ide o to mame auto Favorit bmm ale pri prepise policajti spravili chybu a napisali ze to je karburator s katalizatorom ,auto je od vyroby bmm. Ja viem ze policajtom pri prepise to je jedno ale blazni na emisnej nas furt za to dzubu.

Pre to sa pitam ako to nejak prepisat.

4.4.12, 07:00
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Prepis typu motora
Logicky zajdi na úřad, kde to špatně napsali

4.4.12, 08:41

Ako na úrad?
My sme si to hneď nevšimli a teraz nás pošlú do riti.
Berú to ako prestavbu.
Ved oni su svine na druhom aute napisali do gum 214/50 R 17 take gumi nexistuju a im je to jedno oni to už prepisať nemôžu.
A takéto veci nám hovoria.

4.4.12, 09:23
rejpal

Mám takový dojem že máš velký problém, protože úředník chybu nepřizná a změnit cokoliv v TP je neskutečný problém.
Ale jinak viz příspěvek výše, jdi na úřad a nenech se odbýt. Slušně trvej na tom, žes to ty nepodělal.
Taky jsem měl neřešitelný problém a tak dlouho jsem otravoval až byl problém vyřešen.

4.4.12, 09:34
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Ja by som to uhral na VIN z ktoreho sa da vycitat kedy bolo auto vyrobene a poukazat na to, ze v danom obdobi sa uz karburatoroe favority nevyrabali.

4.4.12, 10:25
Profil Zobrazit autorovy stránky

Aha a ako spravit normalny prepis na zaklade nejakej homologizacie alebo tak nejako.

4.4.12, 10:31

Ale pozor! V 93 roce se vyráběly karbecy a už začínali i motory BMM. Takže u tohoto ročníku bacha. Pokud už je to ale konec roku 93, nebo 94 rok, tak to tak lze uhrát.

4.4.12, 14:00
Dřevák na focení, neumí ostřit

Ix9 píše:
Aha a ako spravit normalny prepis na zaklade nejakej homologizacie alebo tak nejako.

zajdi do škodovky at ti rozkodujou vinko a tam bude jasně patrný že auto bylo vyrobený s BMM :wink:

4.4.12, 14:06
Profil ICQ

Asi sa na to vykašlem lebo u nas asi nic nevibavim u nas na polici ach.
Oni pomaly nechcu ani vybavovat občianské.

4.4.12, 14:20
Mistr mechanik

http://www.ynaradi.cz/exec/search.aspx? ... hType=Code

5.4.12, 22:02

Ak mas auto s rokom vyroby (v papieroch) pred rokom 93. Policajt ti nic ine napisat ani nemohol.
To ze mas v skutocnosti BMM model 1994 je dane ze predtym bolo mozne prihlasit pouzitu karoseriu ako nahradny diel na opravu auta vyrobeneho napriklad v roku 1990. Takto sa dalo obijst komplikovane a drahe prihlasovanie aut s cudziny. Podmienkou bolo zachovat spravnost udajov v papierach, co sa samozrejme nerobilo.

Osobne mam tiez formana 1992 s ekotronikom (trojcestny riadeny katalizator). Povodny majitel to prihlasil na papiere s klasickeho formana, a podarilo sa mu presvedcit uradnika a ten si "nevsimol" ze novy motor ma oznacenie 135E, ale kat som zapisany nemal.

Teraz som si dal robit novy technicak (stari bol uz trocha poskodeny) a pani si pekne vyziadala z archivu kopiu povodneho technicaku (nemali ho v el. systeme) a spravila mi podla neho (a VIN kodu) novy. Takze mam zase oficialne typ 135 karburator bez katu. :roll: Uz sa tesim na tu emisnu kontrolu :evil: Ale konecne tam mam vsetky gumy a disky ako maju byt...

Zaver: ak mas nieco zle zapisane, stare techhnicaky sa archivuju. Nieje problem pre uradnicku si ich pozriet. a ak sa spravila chyba omylom, daju to zas doporiadku. Ak vsak boli v tom predtym blbosti, system ich nepusti. BMM sa zacalo vyrabat az od roku 93 a u nas predavat snad az od 94... Ak neprebelahla nejaka zaznamenana prestavba emisneho systemu, tak ti daju TP iba podla auta z akeho mas papiere. To by uradnicka musela velmi chceiet a dnes jej za umyselne neopravnene pozmenovanie snad aj hrozi kriminalObrázek

6.4.12, 19:42
Mistr mechanik

kwiko když v česku ještě vládli na úředech paka policajti, tak jsem měl na staré audi ve vinu místo nuly osmičku a palivo benzín a to byla nafta,

měl jsem doklady německé, doklady jak bylo auto přivezeno, že chybu udělali celnící v olomouci a policajti v přerově a nikdo mi to nechtěl opravit,

chtěli vyjídření výrobce které zas stálo 65OOkč,

nakonec jsem si musel poradit sám :oops:

7.4.12, 11:18
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]