Ak mas auto s rokom vyroby (v papieroch) pred rokom 93. Policajt ti nic ine napisat ani nemohol.
To ze mas v skutocnosti BMM model 1994 je dane ze predtym bolo mozne prihlasit pouzitu karoseriu ako nahradny diel na opravu auta vyrobeneho napriklad v roku 1990. Takto sa dalo obijst komplikovane a drahe prihlasovanie aut s cudziny. Podmienkou bolo zachovat spravnost udajov v papierach, co sa samozrejme nerobilo.
Osobne mam tiez formana 1992 s ekotronikom (trojcestny riadeny katalizator). Povodny majitel to prihlasil na papiere s klasickeho formana, a podarilo sa mu presvedcit uradnika a ten si "nevsimol" ze novy motor ma oznacenie 135E, ale kat som zapisany nemal.
Teraz som si dal robit novy technicak (stari bol uz trocha poskodeny) a pani si pekne vyziadala z archivu kopiu povodneho technicaku (nemali ho v el. systeme) a spravila mi podla neho (a VIN kodu) novy. Takze mam zase oficialne typ 135 karburator bez katu.
Uz sa tesim na tu emisnu kontrolu
Ale konecne tam mam vsetky gumy a disky ako maju byt...
Zaver: ak mas nieco zle zapisane, stare techhnicaky sa archivuju. Nieje problem pre uradnicku si ich pozriet. a ak sa spravila chyba omylom, daju to zas doporiadku. Ak vsak boli v tom predtym blbosti, system ich nepusti. BMM sa zacalo vyrabat az od roku 93 a u nas predavat snad az od 94... Ak neprebelahla nejaka zaznamenana prestavba emisneho systemu, tak ti daju TP iba podla auta z akeho mas papiere. To by uradnicka musela velmi chceiet a dnes jej za umyselne neopravnene pozmenovanie snad aj hrozi kriminal