Autor |
Zpráva |
Matthes
Hliník navždy.
|
Pár poznatků o autě
Tak sem neska zvednul predek ze utahnu tu matku na svislaku ale stacilo to zvednout a uz pak sla mazelina i zezhora svislaku, takze je celej namazanej Vymena mozna v lete ...
Pri mazani sem zjistil ze zatocit doleva lze min nez doprava o ctvrt otacky Ne ze by to vadilo, ale je to divny
Kdyz sem pak nandaval kolo, tak sem ho utahnul normalne jak to delam ... Pak sem vzal momentak a zkousel sem na kolik sem to utahnul a je to 148Nm a v Machovi je napsano ze se matky maj utahovat na 70Nm To znamena ze to utahuju na 200% no proste na krev ... Doufam ze to moc nevadi ...
Jak dotahujete matky, taky hodne?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
13.3.07, 18:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Peter50kw
|
Stvrt otacky je dost, da sa to vyrovnat nastavenim na riadiacej tyci a presadenim volantu.
Prilisne utahovani plechacom az tak nevadi - nastastie vyrobca auta o tebe vie, tak je to predimenzovane.
Pri liatych kolesach nadmerne utahovanie posobi popraskanie disku v okoli srub!
BTW - som bol v Kanade v pneuservise vymenit gumy a doma som to prekontroloval momentakom
- vsetko dotiahnute na dvojnasobok a to robil pneumatickym nastrojom s nastavitelnym momentom.
|
13.3.07, 18:51 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Peter75kw píše: Stvrt otacky je dost, da sa to vyrovnat nastavenim na riadiacej tyci a presadenim volantu. No je to asi tycema, pac do jednoho kulaku je tyc zasroubovana vic jak do druhyho, ale je divny ze je to z vyroby Pac kdyz sem ja menil kulaky, tak sem je dal stejne jak byly stary Peter75kw píše: Prilisne utahovani plechacom az tak nevadi - nastastie vyrobca auta o tebe vie, tak je to predimenzovane. ok, v poho Peter75kw píše: BTW - som bol v Kanade v pneuservise vymenit gumy a doma som to prekontroloval momentakom - vsetko dotiahnute na dvojnasobok a to robil pneumatickym nastrojom s nastavitelnym momentom.
No a ty mas litaky? Jesi jo tak to sou teda dementi v servisu kdyz to tak utahujou
|
13.3.07, 19:09 |
|
|
Martin
|
Kola se nemají utahovat nadoraz. Ty se musí s citem. To se ti jednou vymstí tak, že píchneš, zrovna bude lejt jako z konve nebo mrznout -20, matky zarezlý a ty máš klíč jenom takový ten co byl v sadě k novému autu a samozřejmě se ti to nepovede povolit. Na to vždycky nadávám, když doma po někom povoluji kolo dlouhou ráčnou s šestihranným ořechem a nakonec stejně matku ohlodám, takže musí přijít na řadu majzlík a velké kladivo.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
13.3.07, 19:35 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Martin píše: Kola se nemají utahovat nadoraz. Ty se musí s citem. To se ti jednou vymstí tak, že píchneš, zrovna bude lejt jako z konve nebo mrznout -20, matky zarezlý a ty máš klíč jenom takový ten co byl v sadě k novému autu a samozřejmě se ti to nepovede povolit. Na to vždycky nadávám, když doma po někom povoluji kolo dlouhou ráčnou s šestihranným ořechem a nakonec stejně matku ohlodám, takže musí přijít na řadu majzlík a velké kladivo.
To ne, toho se nebojim mam krizovej klic z OBI a matky dotahuju jenom jim. Vlastne neska sem poprve pouzil orech na ten momentak ale je jako novej neohlodanej Jo ozvejkany matky taky znam (z aut kamaradu )
|
13.3.07, 19:40 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Martin píše: Kola se nemají utahovat nadoraz. Ty se musí s citem. To se ti jednou vymstí tak, že píchneš, zrovna bude lejt jako z konve nebo mrznout -20, matky zarezlý a ty máš klíč jenom takový ten co byl v sadě k novému autu a samozřejmě se ti to nepovede povolit. Na to vždycky nadávám, když doma po někom povoluji kolo dlouhou ráčnou s šestihranným ořechem a nakonec stejně matku ohlodám, takže musí přijít na řadu majzlík a velké kladivo.
jo to znám dneska sem kríž přetočil v kulatině
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
13.3.07, 20:36 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
to ja taky utahuju na fest... trpim paranoiou, ze se mi ty kola povoli
vozim sebou ten kriz na kola... a s tim doatezenim... no zalezi, ale jeste se mi nestalo, ze bych po sobe dotazene kola nedokazal povolit - treba i po cele zimni sezone to slo tedka v pohode.
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
13.3.07, 22:38 |
|
|
Martin
|
Tak jestli měníš letní/zimní, tak by neměl být problém. To se stane, když má někdo univerzálky a kolo se nesundává třeba 5 let. A taky hodně dělá, jestli máš poklice a krytky na matkách.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
14.3.07, 08:24 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
jj. menim letni/zimni a na matkach nechavam ty plastove cepicky
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
14.3.07, 08:37 |
|
|
Šemik
|
No jo, musím se přiznat že i já ty kola utahuju šíleně moc Stejně jako ostatní šrouby... nezřídka se stává že šroub či matice strhnu Naštěstí to nikdy nebyl ten svorník na kolo
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
15.3.07, 10:01 |
|
|
Kristensen
|
Tady ve Třebový jsou v pneuservisech padlý na hlavu, už jsem jednoho haj**a hnal od auta když mě tam naběhnul se vzduchovým utahovákem a chtěl mě to utáhnout. V takovejch chvílích jsem nepříčetnej ale většinou na to doslova čekám jestli to vemou nebo ne (jsem rád ve stavu nepříčetnosti ) to se pak dějou věci
|
15.3.07, 21:22 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kristensen píše: Tady ve Třebový jsou v pneuservisech padlý na hlavu, už jsem jednoho haj**a hnal od auta když mě tam naběhnul se vzduchovým utahovákem a chtěl mě to utáhnout. V takovejch chvílích jsem nepříčetnej ale většinou na to doslova čekám jestli to vemou nebo ne (jsem rád ve stavu nepříčetnosti ) to se pak dějou věci
A jak moc to dotahujes ruco?
|
15.3.07, 21:24 |
|
|
DRYVER
|
Jo jo taky utahuju kola na krev a vlastne kdyz tak o tom premyslim tak vsechny sroubky utahuju celekm moc... a pak se vseci divi ze nemuzou povolit kola, poloosy ... (zas je ale lepsi to dorvat nez to nechat povoleny a upadne ti kolo ze...)
|
16.3.07, 14:48 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
DRYVER píše: Jo jo taky utahuju kola na krev a vlastne kdyz tak o tom premyslim tak vsechny sroubky utahuju celekm moc... a pak se vseci divi ze nemuzou povolit kola, poloosy ... (zas je ale lepsi to dorvat nez to nechat povoleny a upadne ti kolo ze...)
jj, mne raz v servise zle utiahli koleso az som si myslel ze mam zdeformovanu gumu - hadzalo to jak svina....
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
16.3.07, 15:53 |
|
|
Kristensen
|
Matthes píše: Kristensen píše: Tady ve Třebový jsou v pneuservisech padlý na hlavu, už jsem jednoho haj**a hnal od auta když mě tam naběhnul se vzduchovým utahovákem a chtěl mě to utáhnout. V takovejch chvílích jsem nepříčetnej ale většinou na to doslova čekám jestli to vemou nebo ne (jsem rád ve stavu nepříčetnosti ) to se pak dějou věci A jak moc to dotahujes ruco?
No jak? Normálně což je asi jak hlavu na šáde, prostě jen samotným křížem, no dám tam jedničku povolím ručku a otočím šroubem až se mě auto opře do kvaltu a v tu chvíly tam hodim asi půlku čtvrtotáčky takže když bych to vzal podle hodinek na ruce tak asi tak nějak 7,5 minuty Nevim jak to vysvětlit momenťák jsem nebral i když jak jsem jezdil tak na dodávce na šroub s 19kou hlavou se jelo nějakej 15kg a na náklaďáku s matkou na klíč 24 se jelo na 25 kg
|
16.3.07, 16:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|