Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 13:05

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Záměna kapaliny do chladiče za mot. olej 
Autor Zpráva

Příspěvek Záměna kapaliny do chladiče za mot. olej
Nevím jak se to povedlo, ale při doplňování kapaliny do chladícího systému jsem omylem použil cca 1 litr motorového oleje SAE 30. Chtěl bych se zeptat, jak to teď bude asi "chladit" (mám teď strach vyjet). Typ vozu: Škoda 120L (užovka). Díky za rady!

8.3.08, 07:47
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Pan Kapitán

Příspěvek Re: Záměna kapaliny do chladiče za mot. olej
romik.kahanec píše:
Nevím jak se to povedlo, ale při doplňování kapaliny do chladícího systému jsem omylem použil cca 1 litr motorového oleje SAE 30. Chtěl bych se zeptat, jak to teď bude asi "chladit" (mám teď strach vyjet). Typ vozu: Škoda 120L (užovka). Díky za rady!

Ojel by na vode mel plavat, kdyz motor rozjedes, tak by se mel promichat a vodou. No.... emulze voda+olej se bezne pouziva pro chlazeni pri strojnim obrabeni, takze chladit asi jo..... ale nejsem si jistej co to bude delat v chladici.

Toreticky bys vetsinu oleje mel vytahnout z nadrzky, je nejvejs, takze by tam mel olej v klidu zustavat.

Cvokárium: Youtube Instagram

8.3.08, 08:23
Profil ICQ YIM

Příspěvek Re: Záměna kapaliny do chladiče za mot. olej
chladiť to myslím bude, ale bolo by vhodné to nejako od tiaľ dostať von, najlepšie za tepla výmenou vody, čiže zohriať až kým nezopne ventilátor, vypustiť, napustiť novú.

možno vypustenú nechať odstáť, zliať s toho olej navrchu a potom sa voda dá ešte použiť, ale oil určite obsahuje aj iné prísady ktoré sa vo vode rozpustia, čiže neviem či je to dobrý nápad...

8.3.08, 08:31

Příspěvek 
Ja bych radsi (pokud jsi s tim jeste nejel) jak je vpredu odvzdusnovak tak napojit hadici s vodou a tlakem to za studena vytlacit. Normalne nejdriv nech expanzku zavrenou a namontuj tam hadici s vodou. Pak otevri expanzku a pust vodu. melo by se to vytlacit ven. Budes to mit sice oblity v motorovym prostoru ale to si vycistis. Jak pisou kluci za tepla tam mam zkusenost kdyz uz se za tepla voda smicha s olejem tak ta emulze co vznikne se lepi na vse a vsude. takze radeji bych to udelal takto jak mam napisane.

Škoda felicia 1.6 GLX 1995

Zakladatel Coupé clubu TW
Škoda 742 a 718K Forever Team

8.3.08, 08:41
Profil ICQ

Příspěvek 
Dobře sis to promazal,jen jedna věc,která je problém je ta,že olej leptá po čas hadice....Tak že ohřát,a vypustit...pak nalejt fridex kterej to z části odmastí a zase za tepla po cca 20 minutách a horkým chladiči vypustit....Pak už bys mohl nalít novou náplň,která se možná ještě zabarví,ale už to nebude tolik,jak litr oleje... :wink:

8.3.08, 11:26

Příspěvek 
no.. ja bych to vypustil... to je to same kdy ti prskne tesneni a pujde ti olej do vody.... no a jak tam toho je moc tak pak uz to nechladi zanese to chladic a topeni a vsechno.... normalne to vypust a proplachni radsi... ve 120 je asi 12 litru vody tak ten litr tam neudela tolik skody.... jinak sem nekolikrat resil cim to proplachnout a nekdo rikal ze praci prasek.... normalne kanystr s vodou ... nasypat prasek a nalejt do chladice.... nechat zahrat a pak vypustit.... melo by to pry rozpustit tu mastnotu ale nezkousel sem to tak nevim...

8.3.08, 21:24
Profil ICQ

Příspěvek 
Díky za rady-jen mám obavy (možná zbytečné), že když ty 30let staré hadice propláchnu nějakým čistícím prostředkem, tak se usazeniny odstraní-mám pocit že ty usazeniny fungují jako těsněnéní na popraskané hadici (30let je 30let) :lol: tak aby to potom neteklo na více místech

8.3.08, 22:36
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
romik.kahanec píše:
Díky za rady-jen mám obavy (možná zbytečné), že když ty 30let staré hadice propláchnu nějakým čistícím prostředkem, tak se usazeniny odstraní-mám pocit že ty usazeniny fungují jako těsněnéní na popraskané hadici (30let je 30let) :lol: tak aby to potom neteklo na více místech
hadice neí problém vyměnit a myslím že to vydžej neboj se toho :wink:

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

8.3.08, 23:22
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]