Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 14:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 Vkladani fotek na "TW" 
Autor Zpráva

Příspěvek Vkladani fotek na "TW"
Ted asi lama dotaz na adminy a na ty co to tady maji cele pod palcem - byl by problem nejak udelat to aby se fotky nemusel ukladat nekam na "uloz to" a jine podobne nesmysly a funfovalo to nejak podobne jako na virtu??? Myslim ze nejsem sam kdo by takovouhle zmenu uvital. Napriklad Miloš sem fotky nedava a vzdy je radsi nekomu posle at to sem da, ja to samo a takovych nas bude vic .. :)

23.3.08, 00:19
Pspvek Reklama

Hluchoň

Příspěvek 
odpovím, ač admin nejsem, problém by to byl. Aby se nahrávali přímo s příspěvky na server, tak by na tom serveru na to musel být nejspíš nafukovací paměťový prostor, a je dost dobře možné, že by operace s obrázky měli i dost významný vliv na chod celého serveru, na kterém běží i další věci, nejen TW - obrázek je celkem velký balík dat, a když se bude přistupovat ke dvaceti, třiceti obrázkům najednou při prohlížení, někdo bude nahrávat nové apod, tak to velmi zaměstná server a pandě by nešlo to, co je živí. To bychom na to podle mě museli postavit nějakou další mašinu, a ptám se, kdo by ji zaplatil?

Druhou možností je do phpBB enginu začlenit plugin ukažto, http://www.phpbb.cz/viewtopic.php?f=59&t=11933 , ale to znamená zásahy s bohužel nejistým výsledkem, vzhledem k tomu, jak ukažto pracuje, data by se nahrávala normálně na ukažto jak jsme zvyklí, jen pohodlněji

23.3.08, 08:08
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek Re: Vkladani fotek na "TW"
DRYVER píše:
Ted asi lama dotaz na adminy a na ty co to tady maji cele pod palcem - byl by problem nejak udelat to aby se fotky nemusel ukladat nekam na "uloz to" a jine podobne nesmysly a funfovalo to nejak podobne jako na virtu??? Myslim ze nejsem sam kdo by takovouhle zmenu uvital. Napriklad Miloš sem fotky nedava a vzdy je radsi nekomu posle at to sem da, ja to samo a takovych nas bude vic .. :)

u mě je to lenost se to učit, mám i krásný program na úpravu fotek no zatím jsem to tak akutně nepotřeboval pro mě byl důležitější screen úvodní obrazovky a zasílat mejlem různé TDi grafy a podobně z VAG to tu bude za pár let taky miloš

23.3.08, 08:24

Příspěvek 
Nuz... problem pri obrazkoch nie je ani tak v tom, kolko procesora spapaju pri ich prezerani, popripade ukladani, alebo zmensovani, pretoze poslat obrazok na klienta je este mensia zataz, nez poslat na klienta PHP skript a pri dnesnych rychlostiach procesorov je zmensenie obrazka zalezitostou v radoch desatin sekundy. (moj 10 rokov stary notebook zmensuje 1600x1200 na 800x600 za cca 3 sekundy).

Problem ale je s tym, ze tie obrazky treba niekam ulozit. Len moje obrazky Rapida za marec, 17 fotiek po zmenseni, maju na disku 2,5MB. Keby som mal vsetky moje fotky ulozene v takom rozmere, ako posledne, tak je to urcite okolo 10 MB, mozno aj viac. Ked sa zobere, ze je tu minimalne 100 aktivnych uzivatelov, to uz je gigabyte. A druha vec pri obrazkoch je, ze ich treba po nejakej linke odoslat, aj ked to by az tak brutalne vazny problem byt nemal, vsetko sa da cacheovat na strane prehliadaca.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

23.3.08, 08:28
Profil Zobrazit autorovy stránky
Hliník navždy.

Příspěvek 
Jak rikaj chlapci vyse ... nakupme nejaky disky a RAMky a muzete zkusit ukecat pandu abychom to tam ukladali ... ale myslim ze tech obrazku zde neni tolik aby se to vyplatilo :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

23.3.08, 08:35
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Matthes píše:
Jak rikaj chlapci vyse ... nakupme nejaky disky a RAMky a muzete zkusit ukecat pandu abychom to tam ukladali ... ale myslim ze tech obrazku zde neni tolik aby se to vyplatilo :)

serverovy disk stoji od 10 do 70 tisic SKK :))) bezny desktopovy disk pod tak silnym loadom obvykle do dvoch mesiacov klakne :D

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

23.3.08, 08:39
Profil Zobrazit autorovy stránky
Hluchoň

Příspěvek 
ventYl píše:
Nuz... problem pri obrazkoch nie je ani tak v tom, kolko procesora spapaju pri ich prezerani, popripade ukladani, alebo zmensovani, pretoze poslat obrazok na klienta je este mensia zataz, nez poslat na klienta PHP skript a pri dnesnych rychlostiach procesorov je zmensenie obrazka zalezitostou v radoch desatin sekundy. (moj 10 rokov stary notebook zmensuje 1600x1200 na 800x600 za cca 3 sekundy).......

souhlasím jen částečně, když nás tady bude 50 a všichni budeme uploadovat a dalších 30 anonymních si to bude prohlížet, tak ta zátěž bude už dost znát

23.3.08, 08:45
Profil ICQ
Pan Kapitán

Příspěvek Technicky vzato...
Musite si uvedomit dulezitou vec v tom celym, a to je SW.

PhpBB ktery mame, zadny upload nepodporuje. Disk, rychlost pripojeni nebo zatez CPU je jenom technickej problem, kterej lze snadno resit.
Zaklad je ale SW podpora ukladani obrazku a tu nemame.

Cvokárium: Youtube Instagram

23.3.08, 09:03
Profil ICQ YIM
Hluchoň

Příspěvek Re: Technicky vzato...
Viky píše:

PhpBB ktery mame, zadny upload nepodporuje. Disk, rychlost pripojeni nebo zatez CPU je jenom technickej problem, kterej lze snadno resit.
viky a co ten plugin? jak jsem dával odkaz výše? už se tu u něm hovořilo víckrát.. to je ten SW, který je potřeba, nebo se pletu? za zkoušku by to podle mě stálo

23.3.08, 09:08
Profil ICQ
Pan Kapitán

Příspěvek Re: Technicky vzato...
Vít píše:
Viky píše:

viky a co ten plugin? jak jsem dával odkaz výše? už se tu u něm hovořilo víckrát.. to je ten SW, který je potřeba, nebo se pletu? za zkoušku by to podle mě stálo

No.. ale Ukazto neni reseni prece.

23.3.08, 09:33
Profil ICQ YIM
Hluchoň

Příspěvek 
záleží jak bude fungovat, teď je už několik dní perfektní, kdyby bylo i nadále, tak je to řešení v dané situaci víc než slušné

23.3.08, 09:37
Profil ICQ
Pan Kapitán

Příspěvek 
Vít píše:
záleží jak bude fungovat, teď je už několik dní perfektní, kdyby bylo i nadále, tak je to řešení v dané situaci víc než slušné

Uvidim co se da delat. Zavislost jednom jedinym cizim serveru se mi zda bejt hloupa.

23.3.08, 09:50
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Jo tak dik za vysvetleni panove - uz sem tomu snad porozumel. Ja temhle vecem moc nerozumim, tak sem se jen slusne ze zvedavoti zeptal no.

23.3.08, 11:02
Hluchoň

Příspěvek 
Viky píše:
Vít píše:

Uvidim co se da delat. Zavislost jednom jedinym cizim serveru se mi zda bejt hloupa.
přitom ale zůstane zachovaná možnost vložit obrázek z imageshacku či dalěího serveru, to tě přece neomezí

23.3.08, 11:53
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]