|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Autor |
Zpráva |
DRYVER
|
Vkladani fotek na "TW"
Ted asi lama dotaz na adminy a na ty co to tady maji cele pod palcem - byl by problem nejak udelat to aby se fotky nemusel ukladat nekam na "uloz to" a jine podobne nesmysly a funfovalo to nejak podobne jako na virtu??? Myslim ze nejsem sam kdo by takovouhle zmenu uvital. Napriklad Miloš sem fotky nedava a vzdy je radsi nekomu posle at to sem da, ja to samo a takovych nas bude vic ..
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
23.3.08, 00:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vít
Hluchoň
|
odpovím, ač admin nejsem, problém by to byl. Aby se nahrávali přímo s příspěvky na server, tak by na tom serveru na to musel být nejspíš nafukovací paměťový prostor, a je dost dobře možné, že by operace s obrázky měli i dost významný vliv na chod celého serveru, na kterém běží i další věci, nejen TW - obrázek je celkem velký balík dat, a když se bude přistupovat ke dvaceti, třiceti obrázkům najednou při prohlížení, někdo bude nahrávat nové apod, tak to velmi zaměstná server a pandě by nešlo to, co je živí. To bychom na to podle mě museli postavit nějakou další mašinu, a ptám se, kdo by ji zaplatil?
Druhou možností je do phpBB enginu začlenit plugin ukažto, http://www.phpbb.cz/viewtopic.php?f=59&t=11933 , ale to znamená zásahy s bohužel nejistým výsledkem, vzhledem k tomu, jak ukažto pracuje, data by se nahrávala normálně na ukažto jak jsme zvyklí, jen pohodlněji
|
23.3.08, 08:08 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Vkladani fotek na "TW"
DRYVER píše: Ted asi lama dotaz na adminy a na ty co to tady maji cele pod palcem - byl by problem nejak udelat to aby se fotky nemusel ukladat nekam na "uloz to" a jine podobne nesmysly a funfovalo to nejak podobne jako na virtu??? Myslim ze nejsem sam kdo by takovouhle zmenu uvital. Napriklad Miloš sem fotky nedava a vzdy je radsi nekomu posle at to sem da, ja to samo a takovych nas bude vic ..
u mě je to lenost se to učit, mám i krásný program na úpravu fotek no zatím jsem to tak akutně nepotřeboval pro mě byl důležitější screen úvodní obrazovky a zasílat mejlem různé TDi grafy a podobně z VAG to tu bude za pár let taky miloš
|
23.3.08, 08:24 |
|
|
ventYl
|
Nuz... problem pri obrazkoch nie je ani tak v tom, kolko procesora spapaju pri ich prezerani, popripade ukladani, alebo zmensovani, pretoze poslat obrazok na klienta je este mensia zataz, nez poslat na klienta PHP skript a pri dnesnych rychlostiach procesorov je zmensenie obrazka zalezitostou v radoch desatin sekundy. (moj 10 rokov stary notebook zmensuje 1600x1200 na 800x600 za cca 3 sekundy).
Problem ale je s tym, ze tie obrazky treba niekam ulozit. Len moje obrazky Rapida za marec, 17 fotiek po zmenseni, maju na disku 2,5MB. Keby som mal vsetky moje fotky ulozene v takom rozmere, ako posledne, tak je to urcite okolo 10 MB, mozno aj viac. Ked sa zobere, ze je tu minimalne 100 aktivnych uzivatelov, to uz je gigabyte. A druha vec pri obrazkoch je, ze ich treba po nejakej linke odoslat, aj ked to by az tak brutalne vazny problem byt nemal, vsetko sa da cacheovat na strane prehliadaca.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
23.3.08, 08:28 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Jak rikaj chlapci vyse ... nakupme nejaky disky a RAMky a muzete zkusit ukecat pandu abychom to tam ukladali ... ale myslim ze tech obrazku zde neni tolik aby se to vyplatilo
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
23.3.08, 08:35 |
|
|
ventYl
|
Matthes píše: Jak rikaj chlapci vyse ... nakupme nejaky disky a RAMky a muzete zkusit ukecat pandu abychom to tam ukladali ... ale myslim ze tech obrazku zde neni tolik aby se to vyplatilo :)
serverovy disk stoji od 10 do 70 tisic SKK :))) bezny desktopovy disk pod tak silnym loadom obvykle do dvoch mesiacov klakne :D
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
23.3.08, 08:39 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
ventYl píše: Nuz... problem pri obrazkoch nie je ani tak v tom, kolko procesora spapaju pri ich prezerani, popripade ukladani, alebo zmensovani, pretoze poslat obrazok na klienta je este mensia zataz, nez poslat na klienta PHP skript a pri dnesnych rychlostiach procesorov je zmensenie obrazka zalezitostou v radoch desatin sekundy. (moj 10 rokov stary notebook zmensuje 1600x1200 na 800x600 za cca 3 sekundy).......
souhlasím jen částečně, když nás tady bude 50 a všichni budeme uploadovat a dalších 30 anonymních si to bude prohlížet, tak ta zátěž bude už dost znát
|
23.3.08, 08:45 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Technicky vzato...
Musite si uvedomit dulezitou vec v tom celym, a to je SW.
PhpBB ktery mame, zadny upload nepodporuje. Disk, rychlost pripojeni nebo zatez CPU je jenom technickej problem, kterej lze snadno resit.
Zaklad je ale SW podpora ukladani obrazku a tu nemame.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
23.3.08, 09:03 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Re: Technicky vzato...
Viky píše: Musite si uvedomit dulezitou vec v tom celym, a to je SW.
PhpBB ktery mame, zadny upload nepodporuje. Disk, rychlost pripojeni nebo zatez CPU je jenom technickej problem, kterej lze snadno resit. Zaklad je ale SW podpora ukladani obrazku a tu nemame. viky a co ten plugin? jak jsem dával odkaz výše? už se tu u něm hovořilo víckrát.. to je ten SW, který je potřeba, nebo se pletu? za zkoušku by to podle mě stálo
|
23.3.08, 09:08 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: Technicky vzato...
Vít píše: Viky píše: Musite si uvedomit dulezitou vec v tom celym, a to je SW.
PhpBB ktery mame, zadny upload nepodporuje. Disk, rychlost pripojeni nebo zatez CPU je jenom technickej problem, kterej lze snadno resit. Zaklad je ale SW podpora ukladani obrazku a tu nemame. viky a co ten plugin? jak jsem dával odkaz výše? už se tu u něm hovořilo víckrát.. to je ten SW, který je potřeba, nebo se pletu? za zkoušku by to podle mě stálo
No.. ale Ukazto neni reseni prece.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
|
23.3.08, 09:33 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
záleží jak bude fungovat, teď je už několik dní perfektní, kdyby bylo i nadále, tak je to řešení v dané situaci víc než slušné
|
23.3.08, 09:37 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Vít píše: záleží jak bude fungovat, teď je už několik dní perfektní, kdyby bylo i nadále, tak je to řešení v dané situaci víc než slušné
Uvidim co se da delat. Zavislost jednom jedinym cizim serveru se mi zda bejt hloupa.
|
23.3.08, 09:50 |
|
|
DRYVER
|
Jo tak dik za vysvetleni panove - uz sem tomu snad porozumel. Ja temhle vecem moc nerozumim, tak sem se jen slusne ze zvedavoti zeptal no.
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
23.3.08, 11:02 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Viky píše: Vít píše: záleží jak bude fungovat, teď je už několik dní perfektní, kdyby bylo i nadále, tak je to řešení v dané situaci víc než slušné Uvidim co se da delat. Zavislost jednom jedinym cizim serveru se mi zda bejt hloupa. přitom ale zůstane zachovaná možnost vložit obrázek z imageshacku či dalěího serveru, to tě přece neomezí
|
23.3.08, 11:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|