Carlos - Škoda 105 S -> Škoda 135S /´80
Autor |
Zpráva |
CROWACK
|
na ježdění má přece filcku ne?
Dva roky sem jezdil s litrem a nějak mi nepřišlo, že by se s ním nedalo jezdit...a s kejvačkou proháním osobáky běžně, a to je 120kg/12k+100kg mé malé já...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
21.7.10, 22:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Hele, já se z toho auta nesnažím dělat co není. To je jedna věc. Dělat ze škodovky co není, toho jsou zářné příklady na tuningové scéně.
Jinak jak vidíš, přední náprava je úzká, takže vlečku asi taky nebudu dávat širokou. A ano, vůz bude přeprasen pro použití 5q a přesně tak, bude tam motor z favorita. Byť to auto není na běžné ježdění, neznemená to, že ho vytáhnu jednou za měsíc. Jízda jím mě baví, a tak proč si jí nezpříjemnit. Pro někoho je to kurvení potencionálního veterána, pro někoho tuzing, pro někoho tuning, pro někoho jak ty říkáš "dělání z auta něco co není". Mě se to jeví jako vylepšení jízdních vlastností +- rok dobově (nepočítaje 5q), a motor, ten se dá kdykoliv nahradit.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
21.7.10, 22:35 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Neberu Carlosovi,že si chce udělat škodovku dle obrazu svého, konec konců je to vcelku zajímavý experiment a jsem zvědav jak se to bude chovat na cestě po takové přestavbě, ale nelíbí se mi výroky, že s origo užovkou a 105 motorem nejde jezdit kyvka a litina je na ho**o a podobně. Asi si někdo plete cestu se závodním okruhem. Já mám zelenou de facto v origo stavu,slouží jako spotřebák, najel sem s ní víc než 50 000 km...a ani s jedním výše jmenovaným nemám problém. Musíš k tomu přistupovat tak, že to auto mám 30 let a nechtít po něm jako po autě co ještě smrdí novotou...
Tož tak. Nechcu zasírat Carlosovi garáž, ale už sem svůj názor říct musel
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
22.7.10, 08:04 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
To není zasírání, je to přínosná výměna názorů. Jinak takhle, pokud chce člověk jezdit dynamičtěji v rámci možností, tedy nezdržovat provoz, jinak to nejde.
A v městském provozu je někdy prudší akcelerace třeba, a co si budeme povídat 105 není nic moc pro tenhle provoz. Ano, pokud si člověk vystačí s málem, dá se s tím jezdit. Nikomu kyvku a litinový 5 kanál neberu. Má to svoje kouzlo (hlavně zvuk 5 kanálu), to je pravda, ale když už mi to všechno zbylo z minulýho auta, a ta 105S už byla ťuklá na předek a přelakovávaná, proč trošku nesprznit podle hodně lidí "veterána"?
Kdybych dumal nad zástavbou širokých náprav, chápal bych rozhořčení, ale v případě zachování rozchodu nevidím problém.
A ano, kdyby auto mělo smrdět v garáži a měl bych ho vytahovat jenom na víkend a srazy, klidně bych použil origo konstalaci garde, ale jak říkám nenápadnost skrývající zajímavou techniku, to je to co mě baví.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
22.7.10, 12:06 |
|
|
Petr105
|
Šemik píše: Jenže se 4q kyvkou a 105 motorem se jezdit nedá
Ale Šemiku, tohle přece není pravda. Chápu, že kdo chce jezdit ostře a stíhat víceméně současné vozy, tak mu tato technika nestačí. Ale to neznamená, že někomu nemůže udělat dobrou službu. Je škoda, že na to někteří v honbě za výkonem zapomínají...
Carlos: Jak jsem ti psal, tvůj záměr neodsuzuju. I když je pravda, že tahle škodovka měla veteránský potenciál. Já si jen myslím, stejně jako Ondra, že původní složení (kyvka, 105, ...) je opravdu v současnosti nedostačující a neposkytuje takový výkon, komfort a nevím co ještě, ale někomu to stačí. Mě se líbí jet 90 a mít dobrý pocit z toho, že to auto po 30ti letech stále funguje. Baví mě ho udržovat a tešit se z jeho funkčnosti. Líbí se mi, že při zatáčení musím makat, že cítím každý výmol a nesedím v zatáčkách, protože to je škodovka se vším co k ní patří Pro mě je výzvou udržovat v chodu původní techniku, ne ji nahrazovat novější.
Je to ale právě o tom, co od toho auta chceš. Proto chápu, že si ho upravuješ. Každopádně, na srazu bude určitě spousta času toto téma prodiskutovat...
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
22.7.10, 12:06 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Petr105: Jak víš, a všichni tady, nehodlám páchat nějaký tunynk kchár, ale při zachování původního vzhledu trochu poladit techniku. Laik na tom autě pozná tak maximálně jiná kola.
|
22.7.10, 12:08 |
|
|
Petr105
|
A že co se škodovek týče, laiků už je dnes většina. Ne, opravdu se těším, až bude možnost pokecat. Tohle chce pořádnou diskuzi
|
22.7.10, 12:10 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Hlavně škoda že do srazu nestíhám vlečku, byť se 4q a 120 motorem. Ale i tak. Rozhodně jednodušší zástavba vlečky, než ty debilní brzdy. Už se s tim seru nevim jak dlouho. Dneska mi byl vrácen stahovák, tak shodím bubny, vyměnim prasata, a snad už dnes odvzdušním a ohobluju trošku vzorku na OR36.
|
22.7.10, 12:12 |
|
|
Petr105
|
Já toho chtěl udělat... Ale prdím na to. Nebo sežeň Šemika, přes noc tam máš vlečku.
|
22.7.10, 12:15 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Carlos píše: A v městském provozu je někdy prudší akcelerace třeba, a co si budeme povídat 105 není nic moc pro tenhle provoz.
FA 135 taky nic zvláštního
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
22.7.10, 12:17 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Petr 105: Šemik je velmi zaměstnaný člověk. Jinak vlečka se dá implantovat zanedlouho, to je pravda, ale teď na to sere bílej tesák.
Naposledy upravil Carlos dne 22.7.10, 12:18, celkově upraveno 1
|
22.7.10, 12:17 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Sadra17: Tak si to porovnej na stejné převodovce 105 a 135.
|
22.7.10, 12:18 |
|
|
CROWACK
|
Carlos píše: Petr105: Jak víš, a všichni tady, nehodlám páchat nějaký tunynk kchár, ale při zachování původního vzhledu trochu poladit techniku.
Vyměnit převodovku a motor za jinej, to není žádný ladění techniky...převrtávky, C vahadla, alchymie s vačkama a ventilpružinama, to je ladění...vymačkat stopátou jako citrón...to bych uznal a smeknul hluboce klobouk...takhle je to prostý tuning devadesátých let...než přišla móda plastovejch zhrnovadel a bufetovejch stolečků nad zadní kapotou...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
22.7.10, 14:53 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
CROWACK: OK, vyměnit techniku.
|
22.7.10, 14:55 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Jenze nez se se 105 dostanes na vykon obyc fava tak promrdas tolik penez, ze se to moc neoplati...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
22.7.10, 15:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|