Autor |
Zpráva |
ventYl
|
Re: ventYl - Skoda Rapid 136
Sanie, karburator, vyfukove zvody, termostat a nejake hadice namontovane. Uz cakam len kym sa vrati altik z repasu a este si musim namontovat palivovu pumpu a vyfuk. Nastavene ventilove vole, kedze bolo pomerne teplo a svietilo slnko, tak by tych 0,20 nemuselo byt uplne mimo misu. Zlozil som uz aj ventildekel a nahodil filterbox, nech do karburatora nepada bordel.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
4.11.17, 15:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ventYl
|
Tak som nahodil palivovu pumpu, altik, naspanoval remen a strcil dnu vyfuk. Kedze mi uz neostavalo nic velke, co by este nebolo namontovane, tak som rovno hodil dnu aj zadne celo.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
11.11.17, 19:27 |
|
|
ferrari
|
A už vrčí?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
12.11.17, 16:59 |
|
|
ventYl
|
Nezobral som si so sebou ani baterku ani kluce pretoze som nedufal, ze to dam dokopy az do takeho stadia + mi chyba jedna spona z vodnej hadice. A este mi treba nastavit predstih aspon nejako. Teraz je tam rozdelovac vrazeny na treti pokus tak, ze ked je kluka v HU, tak ukazuje na rysku.
|
13.11.17, 00:18 |
|
|
ventYl
|
Kedze uz je teplo a ja nemam vyhovorku, dosiel som k Rapidu a nahodil ho.
Motor ma za sebou svoju necelu prvu motohodinu. Bude to chciet poladit volnobeh, ale overally som s tym, ako ten motor po zlozeni zneje celkom spokojny.
Len som samozrejme (zasa) zalozil rozdelovac o 180 stupnov naopak (kluka bola v HU, ale pre 4. valec).
A neodvazil som sa do motora napumpovat stvorrocny glej, co smrdi ako olejova farba. Niekto nejaky tip na to, ako vyplachnut plechovu nadrz 89tku, co uz nema vypustak bez toho aby som ju vyberal z auta, alebo rozpajal spojovaciu hadicu? Napadlo mi, ze keby som ju tlakoval cez nalievacie hrdlo, tak by teoreticky sajrajt mohlo vyplachnut cez hadicku do palivovej pumpy.
|
3.5.18, 20:32 |
|
|
ventYl
|
No, problem s vyplachovanim nadrze sa vyriesil sam. Vypumpoval som stary benzin a chcel naliat novy a benzin tecie na podlahu garaze. Na prvy druhy ani treti pohlad nebolo nic vidno, ale ked som hmatal hadicu a namiesto toho som nahmatal prazdne miesto a kusky uplne styrenej gumy bolo mi jasne odkial vietor fuka (erm.benzin tecie). Okrem toho si este povedala aj paska na manzete riadenia, ze bude dobry napad povolit, tak mam bordel aj na opacnom konci garaze. Vytiekol olej z riadenia. Okrem toho som pretiahol elektriku zadnym celom a pozapajal svetla. Len je nahovno, ze to cele budem musiet robit este raz, pretoze mam v papieroch tazne a chcem ho dat prec. Ale na prvej STK tazne bude musiet byt, inac STK neprejdem.
|
8.5.18, 13:31 |
|
|
ventYl
|
Stahovacia paska na riadeni vymenena. Najjednoduchsi sposob, akym to spravit je z auta vybrat celu napravu aj s riadenim. Este musim zajtra napravu zalozit nazad do auta.
Okrem toho take blbiny ako povymienane stare obhorete alebo zaciernene ziarovky.
|
27.4.19, 22:11 |
|
|
ventYl
|
Ked na stojacom motore nastavim predstih cca 3 stupne, tak za behu bez podtlaku mam pri 3000 ot. tak 50 stupnov s podtlakom cca 40 stupnov predstihu. To je tak o 10 stupnov viac, nez sa pre tento motor uvadza. Sipim, ze to budu unavene pruzinky v rozdelovaci. Da sa s tym nieco robit, alebo sa na to mam vykaslat?
|
2.5.19, 14:13 |
|
|
Šemik
|
Snad kdybys sehnal pružinky nové - jako ND to existuje (tedy spíše existovalo), mě se to ale nepovedlo nikde koupit už X let.. Trochu tomu lze pomoci předpětím starých pružinek.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
2.5.19, 17:02 |
|
|
CROWACK
|
každá rada drahá... tyhle díly už prostě nejsou... řešení se nabízí zablokováním mechanické regulace a instalace elektronickýho zapalování s regulací, imfsoft nebo něco takovýho... to sice nebude origo, ale zase dost možná na furt. Neomezená životnost kladívek jako bonus...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
2.5.19, 17:15 |
|
|
Šemik
|
Ještě jsem neviděl elektroniku, která by byla věčná
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
3.5.19, 12:58 |
|
|
ventYl
|
Vidim to tak, ze sa poberiem touto cestou. Mam niekde odlozeny rozdelovac z Fava, snad dva kusy. Jeden by mal byt komplet s ETZ a cievkou, druhy je holy rozdelovac. Jeden by som teda kompletne zablokoval a instaloval programovatelnu jednotku. Origo 742 rozdelovac ostane ako zaloha.
Nasiel som este nejaky veteran shop, ktory predava pruzinky do rozdelovacov PAL, ale bohuzial neuvadza pre ake typy. Predpokladam, ze to budu skor rozdelovace na Spartak - Octavia - 440 a prinajhorsom 1000ka.
|
3.5.19, 13:35 |
|
|
ventYl
|
som divny, ak ma bavi tmelit?
|
3.5.19, 20:57 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Jo, to ses.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
4.5.19, 06:28 |
|
|
darklord
|
Ked uz chces davat elektronicke zapalko, pouvazuj este nad moznostou uplne vylucit rozptyl spoosbeny rozvodmi a volami kde kade. Ja mam v aute toto: https://skoda-virt.cz/cz/clanky/nabidky ... ni-motoru/ a nemozem sa stazovat. Jediny rozdiel je, ze mam MPi zotrvak, takze cidlo mam na predovovke, ale to nemeni nic na tom ze takto je to zapalko pre OHV najpresnejsie. Snimat cievka vo favo rozdelovaci sa samozrejme da, ale tam uz je presnost v pecku, kedze rozvody+prevod+rozdelovac ked su aj nove, tak to presne nie je.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
5.5.19, 10:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|