hans - Škoda 105 S - Sarah
Autor |
Zpráva |
zokot
|
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
5.1.08, 23:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.1.08, 23:43 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
michalkatka píše: ale nie, najrýchlejšie auto je Avia, tá je vždy prvá v kolone....
Ajo to mě nedošlo...ale já to myslel na sněhu či ledu...ne zase hned srandičky
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
6.1.08, 00:06 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Tak jsme po technické. Vyměnil jsem výfuk a dal nové pneu na předek a technik napsal do protokolu následující:
- 502 rám - spojení dílů
- 305 převodka řízení
- 707 motor, převodovka, těsnost
Na emisích se ani nedotkl karburátoru, jenom to změřil
Technik byl ze Sarah celkem nadšenej, takový škodovky mu tam nejezdí běžně!
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
17.1.08, 11:29 |
|
|
michalkatka
|
radujeme sa s Tebou
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
17.1.08, 18:07 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Přestože to dnes tak nevypadá, v sobotu byl krásný jarní den a já se dočkal toho, po čem jsem od začátku vlastnictví Sarah toužil. Vzal jsem ji na projížďku! (Brzy dodám video.)
Po načerpání paliva chytila v podstatě hned a zvesela jsme vyjeli. Dali jsme si okruh cca 60 km přes Bavorov, Dub, Helfenburk a přes Vodňany zpátky do Drahonic. Sarah šlapala jako nová, rafička teploměru se nehnula z 80°C, prostě idylka!!! Cestou jsem přemýšlel, že je třeba seřídit spojku, opravit přední blatníky, zkontrolovat dotažení brzdových bubnů, promazat veškeré čepy atd., a už se těšil na jarní sraz veteránů na Křivonosce...
Po návratu zpět do stodoly jsem jen tak pro úplnost sundal víčko oleje (byl jsem nahlodáván Šemikem i Pánem Kachen, že těsnění pod hlavou nebude po 28 letech převážně stání v moc dobrém stavu) a našel tam tohle:
Voda neubývá, olej nepřibývá (zatím), teplota se nehne, ale podle mě to je jasný příznak špatného těsnění pod palicí. Pokud by to byly aditiva z oilu, bude to nažloutlé, méně husté, a po ujetí max. 20 km se to rozpustí a steče (mám vyzkoušené z Gargyho). Tahle bílá hnusná šlehačka naopak přibývá a neroztéká se....
V tuhle chvíli už je jasné, že hlava půjde dolů, ve volných chvilkách na tom postupně pracuji - dokud je vidět.
Jenže mluvil jsem zase s jedním chlápkem, který mi tvrdil, že je to z oleje a je to normální; podle mě není, ale ptám se vás - Sundávám hlavu opravdu zbytečně? (Asi mi nikdo neodpoví tak, jak bych chtěl, jak říkám, dolů už půjde, potom se uvidí..... Aby byla Sarah připravena na léto mé i její plné spokojenosti!!!
Mimochodem tohle je původní náplň chladicího systému, zjevně Fridex ze začátku roku 1980:
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
17.3.08, 18:24 |
|
|
ventYl
|
predpokladam, ze to bude tym mrtvym tesnenim. Ja to mam na motore tiez, vo vicku sa hromadi biely jogurt, ktory sa nie a nie rozpustit, ani po 30 km jazdy do kopca s 4mi ludmi na palube... hlava je uz pripravena na vypitvanie. U mna to ale bude kvoli dvom vareniam po sebe, takze ja mam istotu.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
17.3.08, 18:28 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
sakra taková krása se pohybuje 15 km ode mě
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
17.3.08, 18:29 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Sadra17 píše: sakra taková krása se pohybuje 15 km ode mě
Asi jo no, odkaď ze jseš? Z Vodňan?
Škoda 742 Forever Team
|
22.3.08, 19:30 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
hans píše: Sadra17 píše: sakra taková krása se pohybuje 15 km ode mě Asi jo no, odkaď ze jseš? Z Vodňan?
Netolice
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
22.3.08, 19:40 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Tak, těsnění pod hlavou vyměněno, hlava srovnána a snížena 0,25 mm.
Sarah se ani moc nebránila, současně dostala i nové svíčky, které nahradily její ještě původní z PALu. Ono originální na ní bylo všechno - třeba vzduchový filtr, svíčky, Fridex, určitě i olej v převodovce - jeho výměny se dočká brzy. Co se týká motorového oleje, poslední roky jezdila na M7ADS III, podle úsad ve víku ventilů to ale vypadá, že asi nejednou okusila i M6A
Tímto děkuji pánům McLukasovi za povolení posledního šroubu hlavy, se kterým jsem jako jediným nedokázal pohnout, Šemikovi a Pánu Kachen za zpětné usazení hlavy, seřízení a doladění předstihu a směsi.
A klasicky pár fotek.
Nejprve z výměny těsnění:
Consummatum est! (česky Dokonáno jest!)
Takhle to vypadá pod víkem převodovky
A ještě pár snímků ze zkušební projížďky, během níž se na tachometru objevila tato ďábelská číslice:
Šemikova Rejpájdina 136 POWER nám sloužila jako pojistný servisní vůz, naštěstí a dle očekávání jsme jejích služeb nepotřebovali využít. Za volanty Šemik a Pán z Kachen
Zlatým hřebem je první ze záběrů z projížďky minulý týden, kterou to celé začalo - brzy přibudou další!
http://youtube.com/watch?v=aAJcVqcxf1c
Škoda 742 Forever Team
Naposledy upravil hans dne 22.3.08, 20:05, celkově upraveno 4
|
22.3.08, 19:46 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Sadra17 píše: hans píše: Sadra17 píše: sakra taková krása se pohybuje 15 km ode mě Asi jo no, odkaď ze jseš? Z Vodňan? Netolice
A jo. Tam jsem jezdil před lety na tábory, k Hrbovu.
Škoda 742 Forever Team
|
22.3.08, 19:46 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
jeste si nesmele dovolim pridat fotku po prvnim startu, kdy smik nesetril olejem do valcu
jako drivejsi majitel motoru 105 jsem ocenil neopotrebovanost tohoto agregatu, krasny zvuk pri akceleraci a otevirani 2. komory. po snizeni hlavicky si rekla o krapet jinaci smes,kterou jsme na miste seridili a frceli dale . Nezamenitelny zazitek jizdy na ziletkach 155/80 R14.. kdo tohle nezazil, nejel skodou tato kola dodaji jizde sportovni charakter i pri nizkych rychlostech a pocit z jizdy je fascinujici sara je paradni veteran...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
25.3.08, 10:03 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Tak ještě pár slíbených kachních fotek:
Takto si Sarah pokuřovala po prvním startu s novým těsněním hlavy (Šemik jí předtím nalil do spalováků velké panáky ádéčka)
Zde já se Šemikem
Gargy a Rejpájdina v družném hovoru
Škoda 742 Forever Team
Naposledy upravil hans dne 25.3.08, 10:51, celkově upraveno 1
|
25.3.08, 10:39 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
jen tak dál:D
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
25.3.08, 10:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|