Mírák a jeho červenej FORMAN 135LS z 92.
Zdravím.
Tak sem se rozhodl sem zařadit svojí káru. Jelikož jí vlastním teprv měsíc, ještě není přetvořena k obrazu mému. Koupil sem jí za "vlastní", tudíš sem si jí zamiloval a vážim si jí dosti.
Takže tohle je má milenka: HUGO:
Z větší vzdálenosti vypadá hezky, že?
Je to 135 LS z 1992, 43kw, jak já říkám poslední "český" auto bez vlivu němčourů (ale karoserii bych asi jedinou vyměnil za tu z 93/94). Chytá na drbnutí, táhne krásně, z Lišovskýho kopce sem to vytáh na 170km/h, na něj sem to udržel asi na 120km/h, na čtyřku a 4500 ot.. Vůbec sem to od Huga nečekal
.
Po prozkoumání (myslim jako podrobné doma) jsem našel tak hrozně běžnou věc..a ta je koroze. Nejvíc mě trápí tahle, mezi podběhem a hrncem, chci o prázdninách nák s dědou vyřezat a převařit. Nák to pude, sem optimista
.
Dále dyž sem odstraňoval jeden puchejř na prahu, tak sem ho vybrousil, vyplničoval atd...při čekání až to zaschne sem rejp šroubovákem do jinýho puchejře...a ejhle, díra. Znáteto. Za pár dní studia na netu sem zjistil že bych to s dědou také zvládl vyměnit (děda umí vše a já taky
, takovej PAT A MAT). Prostě to chci v srpnu odstrojit a co pude vyvařit. Myslim že to je ideální auto na kterým se můžu učit
.
Co to mám, sem zatim jen promáznul bowden k tacháči, kmitala solidně rafika. Pak sem scháněl rozpěrnou tyč, aby to aspon trochu zpevnila, na vrakáči, ale s cenou mě nenadchli, tak sem jí zahlíd ve výloze THORNu v budějkách a koupil za ty samý prašule co bych jí měl na vrakáči. Mluvim o tý z Felicie. Pak mi vrže čep na levým předním, ten kulovej. Mam novej, ale otec mi odjel i s nářadím, takže to bude muset počkat, zatim to nechávám vrzat.
Závěr je ten, že Huga nechci nechat zhnít, schnít, či ztlít. Chci být ten co si auťáka váží a nemá ho jak spotřební zboží. Chci ho zachránit od ocelové ruky co se pohybuje na šroťáku. Práce je na něm habakuk, nemůžu se jí dočkat. Snad to nák zvládnu s dědou, či budu muset oslovit mé kamarády z SOŠ Automobilní. Já se na SPŠSE učim jak to auto postavit a ne jak opravovat...ale vařit nás naučili, to jo.
Takže pište nějaký názory, ale hlavně né řeči typu "éééj ty to máš ale schnilýýý"