Autor |
Zpráva |
cyz
|
Cyz - Škoda 105L
Tak jsem po dlouhé době vyřešil zásadní dilema - jestli nechat starou škodovku nebo ne. Nechám si ji a dám do schopného stavu, přidávám ji tedy to garáže. Je to Škoda 105L, užovka r.v.1982. Auto jsem koupil hned jak mi bylo 18 a dostal jsem řidičák, tedy před 3 lety. Tehdy jsem se stavil u jednoho známého který měl zrovna na dvoře škodovku která vypadala na první pohled totálně shnilá, ten mi říkal že vybrousí čísla motoru a kastle a jedou ji někam na pole rozmlátit a zapálit, bylo mi ji líto, zrovna jsem si chtěl auto koupit tak jsem vysázel peníze a odjel. K mému překvapení jsem zjistil že shnilá vůbec není, stačilo vyměnit přední blatníky a vyvařit podběhy. O to horší bylo, že když jsem ji dal dohromady tak jsem po dlouhém shánění sehnal techničák a zjistil že auto je vyřazené z provozu, po nějakých tahanicích s úřadama se mi podařilo ji přihlásit zpět. Od té doby jsem ji postupně vylepšoval a dnes je v podstatě v GLS výbavě (4-oká maska, přední mlhovky, cyklovač stěračů, vyhřívání zadního skla). Dostane nový motor a převodovku, chladič, nejspíš i lak a chci zrekonstruovat interiér (přecijen 3 roky sloužila jako náhrada dodávky takže interiér to docela odnesl). Zde přikládám pár fotek, posléze přidám další.
|
16.10.07, 10:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin
|
Gratuluji k správnému rozhodnutí, užovky mají své kouzlo.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
16.10.07, 11:47 |
|
|
cyz
|
Martin píše: Gratuluji k správnému rozhodnutí, užovky mají své kouzlo.
jj....taky to říkám. A mám k ní nádherné chromované nárazníky bez jediné stopy po korozi, jenom je potřeba je trochu vyleštit silichromem, jsou trochu zašlé. Už se těším až je tam namontuju
|
16.10.07, 12:05 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
bud pochvalen...konecne nejaky ctyroko
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
16.10.07, 12:47 |
|
|
cyz
|
kachnis píše: bud pochvalen...konecne nejaky ctyroko
dík jako 4-oko je výborná věc, skvěle svítí a krásně vypadá - to byl skvělý kup, kámoš mi to prodal za 200 s tím že je to na ho*** že to špatně svítí - přitom jediný problém byl v tom že to neuměl seřídit
|
16.10.07, 13:40 |
|
|
Šemik
|
Jj, krásná užovka forever
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
16.10.07, 15:14 |
|
|
cyz
|
|
16.10.07, 16:07 |
|
|
jindra
|
pěkná škodulka , připomíná mi tu moji (120 Ls) měla akorát jinou zelenou. nechceš zadní světla?
_________________ ŠKODA octavia => ŠKODA octavia super => ŠKODA 110L => ŠKODA 105L =>ŠKODA 120LS
=>ŠKODA 125L šedá r.v. 1989
Škoda 742 Forever Team
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 1/2001 - Hatchback - Gold http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=9450
|
16.10.07, 21:08 |
|
|
cyz
|
jindra píše: pěkná škodulka , připomíná mi tu moji (120 Ls) měla akorát jinou zelenou. nechceš zadní světla?
Zadní světla jsou tam v pohodě, ale tak náhradní by se mohly hodit. Co bys za ně chtěl? Ta zelená byla určitě stejná, tehdy se jiný odstím zelené pokud vím ani nedělal, akorát tady ta barva je hodně vybledlá, má být trochu tmavší (je to vidět v interiéru)
|
16.10.07, 21:16 |
|
|
jindra
|
cyz píše: jindra píše: pěkná škodulka , připomíná mi tu moji (120 Ls) měla akorát jinou zelenou. nechceš zadní světla? Zadní světla jsou tam v pohodě, ale tak náhradní by se mohly hodit. Co bys za ně chtěl? Ta zelená byla určitě stejná, tehdy se jiný odstím zelené pokud vím ani nedělal, akorát tady ta barva je hodně vybledlá, má být trochu tmavší (je to vidět v interiéru) byla hodně tmavší , světla ti věnuju asi za kuřivo stejně k nim nemám auto
jezdím denně do UH ,kdykoli ti je múžu vzít
_________________ ŠKODA octavia => ŠKODA octavia super => ŠKODA 110L => ŠKODA 105L =>ŠKODA 120LS
=>ŠKODA 125L šedá r.v. 1989
Škoda 742 Forever Team
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 1/2001 - Hatchback - Gold http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=9450
|
16.10.07, 21:25 |
|
|
cyz
|
Tak jsem po dlouhé době překonal odpor k práci a pokračoval na své 105ce....motor už je venku i s převodovkou takže teď čeká na nový....kdyby náhodou někdo z vás rušil škodovku nebo se vám válel doma funkční motor s převodovkou (ideálně 120kový + 4kvalt) tak dejte pls. vědět.
|
5.2.08, 17:20 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
motor 120 prodává Dawid 130 + 5q...4q bych možná sehnal já od Simira...zeptam se vyhledově
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
5.2.08, 17:26 |
|
|
cyz
|
ok....zeptej se, nějak extra to nespěchá. Dík.
|
5.2.08, 17:40 |
|
|
cyz
|
Jinak stala se mi taková vtipná příhoda - jeden šroub příčky převodovky nešel ven, nahoře totiž byla místo původní matky v karoserii obyčejná matka a klíčem nešla chytit....tak jsem vzal flexu, začal brousit, po půlhodině nadávání (jiskry mi šly snad všude) když už ze šroubu zbývalo tak 20% se najednou začal otáčet a klesal pořád níž - těma vibracema a horkem z flexy šroub povolil a šel rukou
|
5.2.08, 17:50 |
|
|
Radic
|
na jaro soused pošle 120ku do tlumačova takže bys mohl přivést svůj nefunkční motor a převodovku a vythanout si ten co tam je...šlapal solidně ale má už něco nalétané...do toho auta už by se motor montovat nemusel...jen by se přiložil k autu. jo a je to klasika 4q
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
5.2.08, 19:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|