Autor |
Zpráva |
-Romik-
|
Tachometr Favorit
V poslední době se mi tachometr zastavuje...z ujetých cca 500km mi napočítal jen 220km...když zahýbu čudlíkem na nulování, tak se většinou rozběhne, ale jen na chvilku...jindy zase jede 20km bez problému a pak se zastaví... Je to na výměnu celého tachometru? (Už se na tomhle autě jednou měnil) Díky.
|
27.9.13, 15:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ventYl
|
Re: Tachometr Favorit
sukolie nahonu, asi sa ozulo ozubenie. da sa vymenit samostatne, ale to, co sa da teraz zohnat nie je tiez ziadna vyhra.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
27.9.13, 15:53 |
|
|
-Romik-
|
ok a kdybych sehnal jinej tacháč, tak by se to vyřešilo taky? Je mi jasný, že teď zánovní neseženu
|
27.9.13, 16:08 |
|
|
varok
|
Nový se občas ještě dá sehnat, myslím jednotlivé budíky. Nemusí být očesané zuby, někdy ten plast kolečka raskne a pak to kolečko na hřídelce prokluzuje. To co se teď prodává je zbytečná práce měnit, to samé, jako třeba ty dvě 6ky na vracení blinkrů. Po pár cvaknutích se ulomí a měnit to každý třeba měsíc je k h...u.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
27.9.13, 18:22 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
a co oblibena verze mosazne kolecka ze 120 nebo ty nepasuji ??
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
27.9.13, 18:27 |
|
|
-Romik-
|
Dobrá...co bys mi tedy jako laikovi doporučil? Mám se do toho pouštět sám, když jsem to v životě neviděl, nebo to někomu hodim se slovy "nejde to"?
|
27.9.13, 18:29 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
pokud aspon trochu vis jak funguje tachometr a ses manualne zrucny tak prelisovani ozubenych kolecek (opravna sada) neni tak slozite
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
27.9.13, 18:56 |
|
|
varok
|
No já osobně bych sehnal celý budík, buď nový nebo použitý.Snad jde ještě sehnat origo PAL, né žádnou čínu, jestli to vyrábí i žlutí. Jestli se pustíš do opravy, tak to není složité, ale jak jsem psal, teď to vyrábí asi žlutí a z nějakého blbého plastu, který rád praská a láme se.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
28.9.13, 14:37 |
|
|
lukas.pce
|
ja bych zajel na vrakac a vzal cely budiky a nesral se s tim.. nejaky se mi valej i doma kdybys chtel.
_________________ Škoda Favorit 136 -> Škoda Superb 2.8 V6
|
5.2.14, 18:50 |
|
|
Mr. Vovk
|
minulú jeseň sa mi stávalo presne to isté, šiel som napr. 30 kilometrov do mesta a napočítalo mi len 10 pritom mi jednotky kilometrov počítalo ale desiatky sa niekedy zasekli, inokedy zase stovky, rozoberal som to asi trikrát, a nikdy nebolo ani puknuté plastove koliesko, ani sa velke koliesko netočilo volne na oske, fakt neviem či som to tri či štyri krat rozoberal a nakoniec som len tak skúsil jemne pritlačiť tie maličké kolieska ktoré otáčajú číslicami viac k číslam a odvtedy to už nerobí.
_________________ Favorit 136L 14.12.1989 viewtopic.php?f=19&t=22240
Felicia 1.3 MPI 9/1997
130L 31.3.1985
|
6.2.14, 00:22 |
|
|
-Romik-
|
Já to měl rozebraný, kolečko bylo prasknutý, tak jsem ho z jinýho tachometru vyměnil(ten měl zase jinou závadu)...fungovalo to přesně 300metrů a už to nejede vůbec a nejede mi to takhle už od října, zatim nějak nebyla síla, ani finance na to to dořešit a trochu jsem si i zvyknul, ale štve mě, že to neni v pořádku. Pokud se někomu bude doma válet navíc, budu jedině rád, jak bylo výše zmíněno Dnes se mi stala celkem kuriozitvní věc, při výstupu z auta se se mnou najednou celá sedačka zhoupla, zřejmě se někde utrhnul šroub, netušim co by to mohlo bejt jinýho, ale jakmile se opřu tak to je prostě volný a jde celá sedačka směrem dozadu...nemá někdo v tomhle směru zkušenosti?Už byla tma, tak že jsem to zatim neřešil...
|
6.2.14, 01:17 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
vepredu v kolejnicich jsou 2 srouby skontroluj je jestli tam jsou oba
|
6.2.14, 05:36 |
|
|
-Romik-
|
levej přední chybí, asi se mi vyklepal holt časem, dám tam jinej, ale je zajímavý, že když se do toho sedadlo opřu, tak že se nahejbá dozadu jednak na levé straně, kde šroub chybí a pak i na pravé straně, cca v polovině sedadla v plastu...ale počítám,že to prostě povoluje na nejslabší části sedadla a že až tam dám novej šroub, že to bude ok...
|
6.2.14, 12:01 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
myslim ze to jsou M7 ale nezarucuju to
|
6.2.14, 19:39 |
|
|
-Romik-
|
povedlo se mi najít ten původní šroub (byl v kaslíku )...dotahnuto a je to ok, prasknutý to nebylo
|
6.2.14, 21:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|