Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 11:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
 na LPG nedrží volnobeh a chcípá ... 
Autor Zpráva
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek Re: na benzin nedrží volnobeh a chcípá ...
znovu mám stejný problém, předem se omlovám ale teď mi to zlobí na benzin ....

ráno když nastartuju auto tak za 2 vteřiny chytne chvilinku vrčí a pak chcípne a tak to udělá třeba 2x po sobě a na po 3 už volnoběh drží dobře někdy to zlobí pořád i když je motor studený nebo zahřátý

když mi to takhle začalo blbnout tak jsem šel po čerpadle jestli dává dostatečný tlak, vyčistil jsem sítko složil to a bez rozdílu

ale pokud už nemrzlo bylo třeba ráno +5°C tak to chytlo na drc a volnoběh to krásně drželo, začalo mrznout a zas, po dotankování cca 8 litrů (shell nitro -nebo jak se to menuje) se problém ztratil

a za pád dní to zas začalo blbnout, dal jsem tam nový filtr hned za nádrž, nové svíčky a bez rozdílu jen s tím pokud jedu na benzin tak do 1800ot/min se mi zdá že se motor trápí a sem tam i několikrát po sobě střelí do sání a pak začne krásně táhnout až se opravdu divím,
přepnu na LPG a volnoběh i reakce na plyn je krásně plynulá

čím by to mohlo být??

malý tlak paliva ? (ale mám tam čerpadlo z MPička)
špatný vstřik ?

díky za pomoc

bohužel google my moc nepomohl

29.1.13, 19:32
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: na LPG nedrží volnobeh a chcípá ...
víčko rozdělovače, palec, něco vlhkého krom ženy

29.1.13, 19:57
Junior TW team, Tydýt

asi tomu bude tak, protože vždy to dělá když je vlhko, sněží nebo prší pomohlo by mi kdybych pod víčko rozdělovače dal nějaký ó kroužek??

ještě bych se ale rád vrátil k problému že mi někdy při zahřátém motoru při dobrždování nebo při zastavení volnoběh blb, snížil se a pak motor chcípl
vyřešil jsem to tak že jsem obohatil směs a problém se vyřešil
ale jak jsem jel včera k fedorovy na geometrii tak se problém znovu objevil tak sem si udělal geometrii a nechal seřídit plyn

seřídil to dobře jen mi řekl že asi bude potřeba znovu seřídit ventily (asi tak před 1500-2000 km jsem tam dával druhou hlavu i z novými ventily) je možné že za tu dobu se ventily "sklepaly" / sedly si ?
ale pokud studený motor nastartuju tak nikde nic neklepe jen je mírně slyšet takové vrčení od olejového čerpadla ...

a druhá věc asi tak před měsícem jsem si dal nový vzduchový filtr a k tomu "náporové sání"
Obrázek Obrázek

a tomu mi říkal že nejlepší bude když tu trubku oddělám že tím náporem se ten plyn "sfoukává" určitě má svým způsobem pravdu ale je to až tak hrozné když sání vytváří podtlak a přisává si jak plyn tak i vzduch
nebo než se tam natlačí plyn tak už je tam tak velké množství vzduchu že pro LPG už tam není "místo" ??

(jinak auto krásně táhne od 1 až po 4 R S na 5 RS při polovičním plynu udržuje stálou rychlost a pomalinku zrychluje)

máte s tím nějaké zkušenosti ?

17.2.13, 07:48

Nejsem odborník přes motory, ale asi záleží, kde ti končí ta trubka u filtru. Na netu jsem párkrát viděl, že tu hadici odpředu ukončí dříve, asi 10cm před filtrem asi aby tam šel jen studenější vzduch zepředu, ale nedělal velký tlak.

17.2.13, 19:38
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4