Autor |
Zpráva |
kaplos
Tydýt
|
Nejde mi sitič ROZUMU TOMU NEKDO PLIIIIS
Favorit 94 silver line na LPG
Mám veliký problím a už nevím co stím
Nejde mi sitič jak na benzin tak i na plyn.Musím ráno držet otáčky 2000.A pak to přepínam na plyn.Ten volnoběch trochu kolísá než se to zahřeje .Dal jsem tam noví karbec z nějakyho favoritu a volnoběch je lepší ale sitíč se mnou nekomunikuje Ale plyn a benzím má každý vlastní sitič?a volnobeh je společnej?Všechno bylo ok než jsem udělal novou hlavu jinak to jezdilo dobre na lpg aji sitič vungoval akorád ne benzín nešel sitič ale to me nevadilo.Jeslti tomu někdo rozumíte tak děkuji za odpověd
Naposledy upravil kaplos dne 29.3.09, 21:06, celkově upraveno 2
|
29.3.09, 18:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nepér
|
Jak byla ta poučka o počtu otazníků?
edit: Aplikovatelná na počet duplicitních znaků ve slovech.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
Naposledy upravil Nepér dne 30.3.09, 11:29, celkově upraveno 1
|
29.3.09, 19:00 |
|
|
michalkatka
|
Re: Nejde mi sitič ROZUMU TOMU NEKDO PLIIIIS
kaplos píše: Favorit 94 silver line na LPG Mám veliký problím a už nevím co stím Nejde mi sitič jak na benzin tak i na plyn.Musím ráno držet otáčky 2000.A pak to přepínam na plyn.Ten volnoběch trochu kolísá než se to zahřeje .Dal jsem tam noví karbec z nějakyho favoritu a volnoběch je lepší ale sitíč se mnou nekomunikuje Ale plyn a benzím má každý vlastní sitič?a volnobeh je společnej?Všechno bylo ok než jsem udělal novou hlavu jinak to jezdilo dobre na lpg aji sitič vungoval akorád ne benzín nešel sitič ale to me nevadilo.Jeslti tomu někdo rozumíte tak děkuji za odpověd
s popisu chápem že máš karbec...
sytič u Fava je "vzuchová prívera" - najlepší automat a na LPG využíva iba zvýšené otáčky voľnobehu...
v prvom rade musí všetko ísť na 100% na benzín, potom sa dá doladiť LPG...
takže o "sytiči" tu bolo popísaného už veľa, hľadaj Lekr Pierburg...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
29.3.09, 21:26 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nebo po ránu sdělej dekl filtru a nahlaš jestli je ta vzduchová přivěra uzavřena nebo stojí miloš
|
30.3.09, 07:24 |
|
|
Nepér
|
Po ránu stojí kdekomu.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
30.3.09, 11:26 |
|
|
Pech.
|
se sytičem jsem se taky trápil, je tu někde dolejch téma "favorit 93 sytič" a zkontroluj si, jestli ti při montáži nevypadlo to táhýlko mezi bimetalem, vačkou volnoběhu a přívěrou...
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
30.3.09, 11:32 |
|
|
kaplos
Tydýt
|
Děkuji za rady.
Dnesky mi to už nechtělo jet.. Tak jsem to rozebral zjistil jsem ze na karbecu ze zadu je takova černy kolecko dá se to štelovat imbusem a vedou tam dvě hadičky a jedna byla prasklá.tak jsem to vyměnil a už to šlo ale nešel mi sitič podívám se ráno na tu klabku. LPG má smůj sitič a volnoběch nebo ne??? A doufám že to půjde
|
30.3.09, 20:50 |
|
|
michalkatka
|
Re: Děkuji za rady.
kaplos píše: Dnesky mi to už nechtělo jet.. Tak jsem to rozebral zjistil jsem ze na karbecu ze zadu je takova černy kolecko dá se to štelovat imbusem a vedou tam dvě hadičky a jedna byla prasklá.tak jsem to vyměnil a už to šlo ale nešel mi sitič podívám se ráno na tu klabku. LPG má smůj sitič a volnoběch nebo ne??? A doufám že to půjde
LPG sytič nepotrebuje, stačí mu zvýšený voľnobeh, množstvo LPG za studena zabezpečuje objemová tepelná rozťažnosť plynov, čiže z studena tam ide pri rovnakom množstve dostatočné množstvo zmesi...
|
30.3.09, 21:32 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Nepér píše: Po ránu stojí kdekomu.
zasuneš a sytíš miloš
|
31.3.09, 20:48 |
|
|
varok
|
94 měli i karburátor? Ale sytič nebo spíše přívěra je potřebná jen na benzín. Sytič na plyn se tomu jen říká, jestli je myšleno to tlačítko na krabičce na přepínání plyn-benzín. To se používá jen ke startu při nižších teplotách, popř. po delším stání. Na chviličku se to zmáčkne, tím se sepne elektroventil, který pustí trošku plynu do směšovače a tím ulehčuje startování.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
15.4.09, 18:25 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: 94 měli i karburátor? Ale sytič nebo spíše přívěra je potřebná jen na benzín. Sytič na plyn se tomu jen říká, jestli je myšleno to tlačítko na krabičce na přepínání plyn-benzín. To se používá jen ke startu při nižších teplotách, popř. po delším stání. Na chviličku se to zmáčkne, tím se sepne elektroventil, který pustí trošku plynu do směšovače a tím ulehčuje startování.
mám 94 karburátor, a sytič ( vzduchová prívera so zvýšeným voľnobehom ) je potrebný aj na LPG, teda využíva iba zvýšený voľnobeh ( doraz klapky 1. komory na stupňovitej vačke ktorú ovláda bimetal, a súčastne ovláda aj príveru ).
ten sytič (to červené tlačítko na ovládaní LPG) používam iba pri mrazoch, inak to nieje treba...
|
17.4.09, 08:24 |
|
|
shrekzv
|
michalkatka píše: ten sytič (to červené tlačítko na ovládaní LPG) používam iba pri mrazoch, inak to nieje treba... ako je to s tymto syticom...iba zatlacit alebo drzat alebo co?
_________________ Škoda 105 S, rv.86 - raz to bude ulozenka Volkswagen Caravelle, rv.97, VR6, LPG - Spotrebak www.pixsite.net
|
17.4.09, 18:44 |
|
|
URU
|
shrekzv píše: ako je to s tymto syticom...iba zatlacit alebo drzat alebo co?
podle tvýho auta... u mýho Rapida stačí před startovánim na 0.5s smáčknout, u taťkovo drakouše se musí při startování držet...
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák Octavia 4X4 TURBO
|
17.4.09, 21:53 |
|
|
shrekzv
|
takze kazde auto univerzalne zatial som ho nepouzival..na normal sytic na karbci mi to na plyn chyta....benzin sa so syticom rad nema...aj ked v zime sa mal radsej..teraz uz nenastartujem na benzin so syticom...je to svina....furt chce inac....
_________________ Škoda 105 S, rv.86 - raz to bude ulozenka Volkswagen Caravelle, rv.97, VR6, LPG - Spotrebak www.pixsite.net
|
18.4.09, 06:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|