Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 05:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Sekvenční LPG 
Autor Zpráva

Příspěvek Sekvenční LPG
Ahoj, mám na LPG něco odježděno. Lítal jsem s Favoritem 136L 1989, Feldou 1.3 BMM, Feldou 1.3 MPi a Fabii 1.4 MPi, snad všechno Lovato a podtlak. Mám dotaz ohledně sekvenčního vstřikování. Koukám se po novým vozítku a určitě půjdu dále do LPG a chci se zeptat, jak přesně sekvence funguje, výhody, nevýhody a především otázka na přepínání benzín/plyn.
Fáčko jsem startoval rovnou na plyn, byl to karbec, Feldy a Fabii vždycky na benzín a systém přepnul na LPG po dosažení určitých otáček. Čili když jsem prošlápnul pedá, tak prakticky hned po startu. Vím, že třeba novější systémy BRC přepínají na plyn až při ohřátí motoru, což mi přijde poměrně nepraktické, když člověka čekají couračky po městě :( Proto bych se chtěl zeptat, jak toho konkrétně funguje u sekvence.

22.10.09, 17:48
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Sekvence startuje na benzín a po dosažení teploty 35 stupňů přepíná po zvednutí otáček na plyn.Samo pokud je motor už teplý a startuješ,tak přepíná hned po dosažení určitých otáček.Kolikrát přepnutí ani nepoznáš..Měl jsem sekvenci LOVTEC MAGIC a neměl jsem problém..Jinak ta teplota přepnutí je důležitá k dobrému odpařování lpg,což sekvenční vstřikování potřebuje..

22.10.09, 23:36

Příspěvek 
Supr, v podstatě něco takovýho jsem chtěl slyšet :) A ještě se zeptám, jak je teda přesně plyn v tomto případě dopravovanej do spalovacího prostoru?

22.10.09, 23:44
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
do sání ti přidaji další vstřky :wink:

23.10.09, 05:24
Profil ICQ

Příspěvek 
Zrovna v úterý mi montoval BRC seqent 24 -přepíná mi to při 40°C,když je teplota vyšší nad 60°C,přepíná to do pěti sekund po startu.Studený auto se ohřeje na teplotu 40°C do dvou minut(v létě bez problému).

U některých motoů se údajně musí nastavit ještě vyšší teplota pro přepnutí na LPG z důvodu velkýho propadu teploty.

23.10.09, 08:47

Příspěvek 
Dobrý :) Tak díky za informace :) už jsem z toho trošku moudřejší :)

23.10.09, 09:34
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]