Autor |
Zpráva |
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
delší cesta a při zastavování to chcípne
tento čtvrtek jsem jel delší trasu bez zastávek (cca 40 km) a když jsem dojel do města tak nebylo to vždy ale někdy při zastavování mi motor prostě chcípl a nechtěl chytnout na LPG ale na benzín chytl po chvíly točení pouze s zašlápnutým plynovým pedálem tohle se opakovalo třeba na každé 3-4 zastavení auta, pokud to nechcíplo tak motor měl na volnoběh kolem 700-750 ot/min dojel jsem dom a zkontroloval jsem rozdělovač a svíčky palec rozdělovače byl tak trošku spálený ale svíčky krásně vypálené a od té doby to zatím na volnoběh nechcíplo ale co mě trápí tak pokud ráno sednu do auta a pokusím se nastartovat na LPG tak to chytne hned ale jakmile se motor zahřeje a dosáhne optimální teploty tak chytá někdy z ztěžka, někdy zas hned jedná se o favorita BMM - před tím to byl ecotronik a LPG systém je na motory z karburátorem jenže začínám zjišťovat že by bylo lepší aby mi vždy nastartoval na benzin a pak se bud ručně nebo automaticky přepl na LPG hledal jsem a našel jsem že mám tento ovladač http://fedorauto.cz/index.php?epc=4064&oid=475509 a když jsem hledal dále našel jsem i stránky ze schématem bohužel i italštině: http://www.aeb.it/prodotti/commutatori/722jinak schéma je tady: otázka zní jestli by tento ovladač šel nějak přepojit aby se automaticky přepl na LPG nebo alespoň aby zmizela na "mezipoloha" určená pro vyjetí benzínu z karburátoru nebo jestli by byl potřeba jiný ovladač popřípadě ještě něco Díky za rady ...
|
24.11.12, 12:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: delší cesta a při zastavování to chcípne
na tom regulátoru máš blbě naštelovanou směs je moc chudá nebo bohatá
|
25.11.12, 16:45 |
|
|
CrazyMan
|
něco podobného jsme řešili na espace nakonec byla ďurka v nasávací trubce takže to mělo chudou směs... ale jak se jelo tak to nezdechlo.. jenom jak se zastavilo
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
26.11.12, 00:42 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
od té "delší cesty" mám problém i ráno při startování na benzin ....
nastartuju, otáčky se chvíli drží na cca 850 ot a pak auto chcípne znovu nastartuju a za chvíli otáčky klesnou a za chvilinku se zvednou tak na 1000 ot/min (sytič) a pak už vše funguje jak má
dnes sem auto napíchl na diagnostiku a v paměti závad byli jen 3 závady ale všechny se týkaly lambda sondy (auto sem napíchl na diagnostiku ve městě před kauflandem) proto nemám přesný kody ale bylo to ve smyslu 1. překročená hranice - hodnoty mimo toleranci 2. zkrat na kostru 3. už nevím a když jsem zkoušel lambda sondu přes vag scope tak ten "graf" se držel spodní hranice aniž by se hýbal a u lambda faktor bylo číslo 1.25 (screen bohužel nemám) takže je lambda KO? a motor běží v nouzovým režimu a proto to tak hapruje ??
|
27.11.12, 18:13 |
|
|
michalkatka
|
odpovedal si si sám...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
28.11.12, 14:02 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
motor neběžá v nouuovém režimu jen nemá udaja z lambády, při poruše lambády jsou problémy s volnoběhem
|
29.11.12, 12:20 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
houpavej volnoběh ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
29.11.12, 16:33 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
nn, volnobeh je ustálený jen někdy na LPG to mělo takový brblavý zvuk - volnobeh se držel kolem 750 ot/min ale motor vibroval z celým autem z toho stačilo mírně sešlapnout plyn a pak už to bylo bez vibrací
|
29.11.12, 17:40 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
dnes sem dojel z práce, mohl jsem najet tak 10 km, takže aby lambda sonda byla prohřátá to muselo stačit ...
vzal jsem voltmetr, nastartoval a na signálním kabelu jsem naměřil stálých 0.6V za chvíly to kleslo uplně dolů až na -0.03V, když jsem přidal plyn tak hodnota se dostala na 0.6V a pak zase spadla na 0. jakmile jsem přepl na LPG tak hodnota se držela na 0.89-0.91V to je tak rozdílné složení výfukových plynů že to ukázalo tohle ?
jinak LPG systém není nijak propojený z lambda sondou a proto mi nejde do hlavy že +- stejná teplota motoru, jen rozdílné palivo a úplně jiné napětí co by to mohlo ještě ukázat?
myslíte že kdybych koupil úplně novou lambda sondu tak už by to bylo ok?
|
30.11.12, 17:38 |
|
|
michalkatka
|
lambdu presne nezmeriaš obyčajným merákom, ale zdá sa že pracuje, ale či presne neviem, vymaž pamäť závad, najazdi iba na benzín 100km a keď sa v pamäti už neobjaví tak bude dobrá... pokiaľ prepneš na LPG tak závada lambdy skočí...
|
1.12.12, 09:14 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
ok, tak to teda tak vyzkouším ...
|
1.12.12, 11:30 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
dnes sem nad tím zase chlívy zkoumal a došel jsem k závěru že mi vag scope neukazuje napětí které signalizuje chudou/bohatou směs ale lambda faktor proto mi to nesedělo pokud jsem měl připnuto na benzin tak ten lambda faktor se držel na 0.98 - 1.25 a pokud jsem přepl na LPG tak klesl a držel se pouze na 0.74 a mohl jsem doladovat volnobeh jak jsem chtěl, otáčky zustavaly konstantní a ta hodnota se nezměnila přidávám pár uměleckých screenshotu, (neměl jsem přístup k netu nebo aspon volnou flesku) mimochodem v paměti zavad byli 2 zavady, zas se týkaly lambda sondy a to: 1. zkrat na kostru 2. zkrat na +12V
|
6.12.12, 19:01 |
|
|
michalkatka
|
na LPG ti nič lambdu nereguluje... LPG má veľmi špecifické vlastnosti, a tá lambda nieje širokopásmová takže to napätie je iba informačné...
|
6.12.12, 19:08 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
aha tak to potom jo
a podle čeho bych měl teoreticky seštelovat LPG tak aby to drželo volnoběh a sem tam při zastavování to nechcípalo ?
přívodní hadice od LPG jsou v pořádku
|
6.12.12, 19:16 |
|
|
michalkatka
|
to je dlhý boj, mne sa osvedčílo na benzín nastaviť voľnobeh cca 950ot/min, samozrejme vyladiť aj zmes, a potom pri LPG nastaviť najvyžšie otáčky ktoré sa podaria, ja mám k tomu merací prístroj s presným digitálnym otáčkomerom, chce to aj trocha prax...
|
6.12.12, 19:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|