|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
A zasa problémik - aký signál dávajú čidlá klímy?
Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
Re: A zasa problémik - aký signál dávajú čidlá klímy?
áno 7°C ide s výduchov, výparník má 3-5°C to sa trocha ohreje po ceste k výduchom...
už mi zamrzol, keď som na skúšku kompresor napojil "na priamo" zo začiatku to fúkalo celkom dobre podom bolo cítiť akoby lietali krištáliky ľadu, potom to postupne prestávalo fúkať úplne, pod kapotou je bežne trubka čo ide s výparníku do spiatočky iba orosená, pri tom mojom pokuse bol až po hadicu na nej asi 1mm ľadu, do vnútra kúrenia som nevidel...
keď mám ventilátor pustený na 2kou tak kompresor to zapína/vypína cca 60/30sek, pokiaľ je na 3ku tak na voľnobeh takmer nevypne, vypne až pri vyšších otáčkach, ale veľa záleží na nápore vzduchu, teda na chladení klimachladiča...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
4.3.13, 23:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ventYl
|
hm nuz, bud je moj kompresor opatreny nejakou mechanickou regulaciou tlaku, alebo mas podstatne silnejsi kompresor ako ja. ono je ale asi obecne v zaujme komfortu jazdy, aby kompresor bezal vkuse, inac to dost skube pri jeho pripajani a odpajani.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
5.3.13, 12:54 |
|
|
kwiko
|
Existuje aj mechanicka regulacia teploty vyparnika bimetalom, a potom vysoky tlak vypne spojku kompresoru. ale to sa pouzivalo ked sme este neboli ani v plane. Urcite tam musi byt vo vyparniku cidlo teploty. Dalsia regulacia je potom zalezitost ovladacieho panelu klimy. senzor tlaku je len ako poistka. Aspon takto to je standart u volva. Ako to ma renault si poazriem v mudrej knizke co som zanechal v praci.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
5.3.13, 17:45 |
|
|
|