Autor |
Zpráva |
Jiri
|
jestli ti nekde posilovac tak tam mas nekde prasknutou podtlakovou hadicku a jinak jeste....sani je u techto novych a kvalitnich vozu plastove takze jsem nekolikrat videl v miste kde usti trubka s recirkulaci vyfukovych plynu sani propalene .....takze za prve projit tesnost saciho potrubi aby nikde nesal vzduch ten posilovac myslim s timhle bude souviset pak napis co jsi zjistil....svicky ti asi nepomuzou
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
25.6.10, 22:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Sender
|
Jiri píše: jestli ti nekde posilovac tak tam mas nekde prasknutou podtlakovou hadicku a jinak jeste....sani je u techto novych a kvalitnich vozu plastove takze jsem nekolikrat videl v miste kde usti trubka s recirkulaci vyfukovych plynu sani propalene .....takze za prve projit tesnost saciho potrubi aby nikde nesal vzduch ten posilovac myslim s timhle bude souviset pak napis co jsi zjistil....svicky ti asi nepomuzou
Díky za tip.Jj,tohle má plastový sání.Zrovna jsem zkoušel diagnostikou potenciometr škrtící klapky -zdá se že funguje správně.Zkusím vyndat celý sání a uvidím. Ono je u toho ke všemu úplně hroznej přístup,takže člověk nemá možnost bez rozmontování to nějak zkontrolovat.
|
26.6.10, 09:36 |
|
|
Sender
|
Vymontoval jsem modul s klapkou a zas namontoval,auto šlape jak hodinky.Problém byl v zaseknutý škrtící klapce.
Všem (hlavně Jiri) "dík jak sviňa" za rady,tipy,informace.
Je zajímavý,že začal fungovat i posilovač brzd -asi neměl správnej podtlak.
Ještě jsme tu nějak nedořešily ty rozvody (rád bych byl v obraze jak to je).Je tada jedno kolikrát otočím klikou a zajistím trnem,pak natočím vačky na pravítka a je to ?
|
26.6.10, 14:09 |
|
|
Jiri
|
s tema rozvodama se orientuj podle vacek ty maji jen jednu polohu a klika uz ti vyjde , natoc si vacky na pravitko, pak vytahni pravitko, pootoc malicko zpet pak dej trn na kliku a natoc na doraz....pak zkus jestli tam jde pravitko pokud ano jsou rozvody OK
ten posilovac tio nesel prave kvuli te skrtici klapce nebyl dostatecny podtlak v sani, a motor mel hodne vzduchu tim padem volnobezny ventil se to snazil regulovat ale neureguloval a proto ti skakal do zavad
proto ja rikam vzdy prvni vec tesnost sani...pri problemech s volnobehem, startama a podobne
jinak mam ted na stole land rover V8 blok KO takze se posila na opravu, tak mam ted venku 8pistu kliku a tak....drzte palce at to dam dohromady
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
28.6.10, 21:03 |
|
|
Sender
|
Jiri píše: s tema rozvodama se orientuj podle vacek ty maji jen jednu polohu a klika uz ti vyjde , natoc si vacky na pravitko, pak vytahni pravitko, pootoc malicko zpet pak dej trn na kliku a natoc na doraz....pak zkus jestli tam jde pravitko pokud ano jsou rozvody OK ten posilovac tio nesel prave kvuli te skrtici klapce nebyl dostatecny podtlak v sani, a motor mel hodne vzduchu tim padem volnobezny ventil se to snazil regulovat ale neureguloval a proto ti skakal do zavad proto ja rikam vzdy prvni vec tesnost sani...pri problemech s volnobehem, startama a podobne jinak mam ted na stole land rover V8 blok KO takze se posila na opravu, tak mam ted venku 8pistu kliku a tak....drzte palce at to dam dohromady
D íky za rady.Nějak se s tím při výměně roznoďáku poperu.
Když zvládáš rozvody,určitě zvládneš i 8V - držím palce.
|
29.6.10, 19:31 |
|
|
Jiri
|
Proste pamatuj na to ze jakmile povolis hlavni sroub co drzi remenici tak mas rozhozene rozvody, sezen si pravitko a ten kolik a s tim to zvladnes, kdyz tak napsi....hlavne protocit pred startem a dobre utahnout ten stredovy sroub na remenici a vackova kola pokud je budes potrebovat povolovat...nekdy to neni potreba sedi to i tak
|
29.6.10, 19:46 |
|
|
Sender
|
jj,to určitě nezapomenu,protože tkhle blbě řešený jsem to nečekal.Pravítko nemám,zkusím kouknout na netu,jestli by se nedal sehnat nákres s rozměrama.Matky na řemenicích to bude chtít dotáhnout na nějakej moment -zkusím kouknout do nějakýho manuálu (jestli seženu).Nejdřív si na to musím vyrobit,nebo sehnat pořádný nářadí.
Se zajišťováním matic proti povolení,mám dobrý zkušenosti s "tekutým kovem".Dělal jsem dvakrát prřevodovku(dvojkový kolečka,podruhý zbytek) u kawy zx9r,tam je potřeba zajistit matici spojkovýho koše.Origo to nešlo povolit vůbec.musel jsem na matku navařit kus trubky s dírou.Se zajištěním s tekutým kovem to jde povolit dvoumetrovým nástavcem bez problému.
|
30.6.10, 13:31 |
|
|
Jiri
|
momenty se ti podivam do autodat ale ja mam nejlepsi zkusennost s timhle...na krev ...trn musis vyrobit a pravitko je vlastne jen pasovina nic vic....ja bych ti to mohl zmerit v praci jenze tam mame tech cepu nekolik a ja ted nevim co je na forda a co na renaulta tam je jinej zavit tusim....
|
30.6.10, 18:20 |
|
|
Sender
|
Mě zajímá ten dotahovací moment spíš jako minimální hodnota.
Nákres čepu na Forda jsem našel tady http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=67&t=14559&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=areta%C4%8Dn%C3%AD+trn ale jsou tam dva rozměry(tak nevím kterej).jak je to s tím pravítkem -má to nějakej důležitej rozměr(dýlka,výška,tloušťka) ? Jan se to s tím vlastně rovná (víko jsem zatím sundaný neměl,tak nevím jak to vypadá)?
|
30.6.10, 21:48 |
|
|
Jiri
|
pravitko je jen pasovina dulezita je pouze tloustka ...puvodni pravitko ford bude asi brousene ale my mame jen normalni pasovinu a funguje to ...ten trn ja ted nevim z hlavy podivam se ...momenty s etaky podivam
|
30.6.10, 21:56 |
|
|
Sender
|
Jiri píše: pravitko je jen pasovina dulezita je pouze tloustka ...puvodni pravitko ford bude asi brousene ale my mame jen normalni pasovinu a funguje to ...ten trn ja ted nevim z hlavy podivam se ...momenty s etaky podivam
Hodně by mi to pomohlo.
Jak moc záleží na přesnosti tloušťky tý pásoviny(pravítka)?
|
2.7.10, 09:01 |
|
|
Jiri
|
presnost pravitka ti dava presnost rozvodu....my to mame klasickou pasovinu a funguje to no
|
2.7.10, 22:41 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
stejně většinou rozvody nevyjdou přesně na zub...
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
3.7.10, 06:50 |
|
|
Sender
|
Jiri píše: presnost pravitka ti dava presnost rozvodu....my to mame klasickou pasovinu a funguje to no
Pásovina je 3mm ,4mm,5mm,6mm ?
|
3.7.10, 10:12 |
|
|
Jiri
|
Sadra17 píše: stejně většinou rozvody nevyjdou přesně na zub...
Bud jsi to necetl cele nebo nepochopil, tady nezalezi na zubech, na vackovych kolech ani dole na rozvododvem kole na klice nejsou klinky takze po uvolneni remenice a vackovyhc kol si s nema muzes tocit na hridelich jak chces...a proto se dava pravitko a cep do bloku aby sis zajistil vacky a kliku nezavisle na poloze vackovych kol a zubu pak nasadis rozvodak.....se kterym si muzes tocit taky jak chces a tim ze utahnes remenici a obe vackova kola tak tim to zajistis..pak vyndas cep a pravitko a mas nastaveno....do doby nez se ti neco povoli
|
3.7.10, 10:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|